Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Eurovision 2021 ar putea avea public; 3500 de persoane vor participa la eveniment

O decizie de ultim moment a organizatorilor Eurovision 2021 va permite participarea publicului la celebrul concurs muzical care are loc în luna mai. Se pregăteşte şi o serie de măsuri de siguranţă, încât să se evite contaminarea. European Broadcasting Union, organizaţia din spatele Eurovison a confirmat decizia Guvernului olandez. Avem detalii în articol.
Eurovision 2021

Eurovision 2021 │ FOTO: Eurovision

3500 de fani vor avea intrarea permisă în arena Ahoy din Rotterdam pentru a urmări reprezentaţiile muzicale. EBU analizează opţiunile pentru a pune în mişcare planul în mai. Cei 3500 de participanţi vor asista la un total de 9 show-uri în Rotterdam, inclusiv repetiţii, semifinale şi finala de pe 22 mai. Există o condiţie: dacă starea pandemiei de Covid-19 o va permite. Organizatorii vor prioritiza sănătatea şi siguranţa publicului.

Iată declaraţia EBU:

Aşa cum am anunţat şi până acum, toate delegaţiile, artiştii şi echipa de producţie vor urma un protocol strict şi nu vor intra în contact cu oameni din public sub nici o circumstanţă.

Eurovision 2021 va avea loc începând cu 17 mai, iar 4 scenarii au fost pregătite pentru evenimentul din acest an. Printre ele se numără un show normal, cu public, dar şi unul pre-înregistrat fără public prezent fizic. Deja artiştii care vor concura, inclusiv Roxen, reprezentanta României şi-au înregistrat numărul în cazul în care variantă cea mai pesimistă va fi cea aplicată.

Marea Britanie (reprezentată de James Newman cu piesa "Embers"), Franţa, Spania, Italia şi Germania vor avea reprezentaţii în noaptea finalei. Printre favoriţii publicului şi experţilor industriei muzicale pentru câştigarea trofeului din 2021 sunt muzicienii din Malta, Elveţia şi Franţa.

Situaţia în Olanda în acest moment se prezintă astfel: în ultima săptămână din martie preşedintele olandez a extins lockdown-ul în ţară, care ţine cel puţin până la final de aprilie. Recent a avut loc şi un scandal, Belarusul fiind descalificat de la Eurovision pentru că a înscris de două ori piese care încalcă regulile competiţiei. Ambele aveau mesaj politic şi ironizau protestele anti guvernamentale.

La marea finală vor urca pe scenă şi foşti câştigători ai competiţiei, 6 la număr, printre care şi trupa finlandeză Lordi, sărbătorind deceniile de existenţă ale competiţiei. Roxen va reprezenta România în acest an cu piesa "Amnesia". Are numărul 13 în concurs şi va cânta în prima semifinală, pe 18 mai.

Citește mai multe despre Roxen
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ștefan Bănică: "Lecțiile de viață primite de la tata și-au pus amprenta pe modul meu de a gândi"

Ștefan Bănică a vorbit despre lecțiile învățate de la tatăl său în emisiunea "Rețeaua de idoli", de la TVR 2....

Închide