Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

DMX a murit la vârsta de 50 de ani; Lasă în urma 15 copii şi multiple hituri

Rapperul DMX a murit pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 50 de ani. Artistul care ne-a oferit hituri ca "Where The Hood At?" era în spital de o săptămână după ce suferise o supradoză şi un infarct. Lasă în urmă 15 copii şi o viaţă complicată, zbuciumată. Aflaţi momente importante din viaţa şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Rapperul DMX (Earl Simmons)
Rapperul DMX (Earl Simmons) │ FOTO: www.facebook.com

Pe 3 aprilie aflam că DMX a suferit o supradoză şi un infarct, iar surse apropiate de artist afirmau că rapperul ar fi în stare vegetativă, moarte cerebrală. Muzicianul a murit pe 9 aprilie, la spitalul din White Plains, New York. Avea 50 de ani şi lasă în urmă 15 copii. Pe numele său real Earl Simmons, X s-a luptat de-a lungul vieţii cu abuzul de substanţe, cea mai recentă internare la dezintoxicare fiind în 2019. A petrecut şi un an în închisoare în 2018 pentru evaziune fiscală.

Rapperul american cunoscut şi ca Dark Man X se năştea pe 18 decembrie 1970 în Mount Vernon, New York. A devenit activ în rap din 1991 şi a avut o carieră cinematografică mult mai bogată decât alţi rapperi din State. A apărut în filme mainstream precum "Romeo Must Die", alături de Jet Li, dar şi "Exit Wounds", "Belly", "Cradle to the Grave" şi "Last Hour". În 2006 apărea într-un reality show numit "DMX: Soul of a Man", difuzat pe reţeaua BET din State. În 2003 publica o carte de memorie numită "E.A.R.L.: The Autobiography of DMX".

Viaţa sa începea greu, cu o copilărie ce a inclus bătăi din partea mamei şi abuzuri din partea concubinilor săi. La 14 ani DMX a început să stea mai mult pe străzile din Yonkers şi s-a împrietenit cu câinii străzii, relaţie specială ce avea să îl însoţească pe parcursul carierei de rapper. În 1984 începea să facă beatbox pentru un rapper local numit Ready Ron. După o încarcerare în 1988, X a început să ia în serios cariera hip-hop. Primul său single apărea în 1992, "Born Loser", prin casa de discuri Columbia Records.

În 1994 sosea al doilea single, "Make a Move" şi urmau colaborări cu Jay-Z şi Ja Rule, cu care forma trupa Murder Inc. Grupul nu a avut viaţa lungă, destrămându-se din cauza disputelor dintre DMX şi Jay-Z. Ulterior primul avea să îi poarte pică lui Ja Rule şi să înceapă un beef cu acesta, semnalat prin diss-uri în piese. Cele mai mari hituri ale lui DMX rămân "Where the Hoot At?", "Ruff Ryders' Anthem" şi "X Gon' Give It To Ya". Albumul de debut "It's Dark and Hell Is Hot", din 1998 îl cimenta pe DMX în conştiinţa colectivă ca un rapper unic, prin stilul său gutural agresiv şi cu imitaţii de mârâieli de câine.

Albumul a urcat pe locul întâi în topul Billboard 200. La 7 luni după apărea al doilea album "Flesh of My Flesh, Bloo of My Blood", care urca tot pe locul 1 în topul Billboard 200. X devenea astfel al doilea artist hip-hop după Tupac cu două albume pe loc fruntaş în topuri în acelaşi an calendaristic.

În ultimii ani de viaţă, DMX se întorsese spre divinitate şi începuse o revenire în muzică, după albumul "Redemption of the Beast" din 2015.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Rapperul DMX a suferit o supradoză şi un infarct; Ar fi în moarte cerebrală conform surselor

Rapperul DMX, în vârstă de 50 de ani a suferit un infarct vineri seara, pe 2 aprilie 2021. Acesta a fost cauzat de o supradoză de droguri, iar surse din cadrul spitalului White Plains din New York afirmă că artistul ar fi în stare vegetativă, în moarte cerebrală. Despre problemele lui DMX şi evoluţia sa din ultimii ani aflaţi în articol.

Publicat

pe

Fotografie oficiala DMX
Fotografie oficiala DMX │ FOTO: My Mixtapez twitter.com

Trebuie spus din start că reprezentanţii lui DMX au confirmat doar că acesta este spitalizat, fără a oferi detalii despre supradoză, infarct sau moartea cerebrală. Pe numele său real Earl Simmons, muzicianul ar fi suferit o supradoză în jurul orei 23:00 pe 2 aprilie. Sursele se contrazic cu privire la activitatea sa cerebrală şi potenţialul de a îşi reveni.

Rapperul american s-a luptat cu dependenţa de substanţe în repetate rânduri de-a lungul vieţii, intrând la dezintoxicare cel mai recent în anul 2019. Venea după un an de închisoare în West Virginia pentru evaziune fiscală. Una dintre marile sale probleme a fost dificultatea de a plăti pensie alimentară pentru toţi cei 15 copii, ducând averea sa netă la pragul critic în ultimul deceniu. La începutul anilor 2000, DMX era un superstar, lansând hituri ca "Party Up", "Ruff Ryders' Anthem" sau "Where The Hood At?"

Muzicianul a avut şi un beef cu Ja Rule, după ce a colaborat cu el şi cu Jay Z în anii '90. Ei chiar formaseră o trupă numită Murder Inc, dar aceasta nu a rezistat din cauza tensiunilor între DMX şi Jay Z. X a lansat şi un diss track în 2002, "They Want War", la care Ja Rule nu a răspuns. Cei doi s-au împăcat în 2009 la VH1 Hip Hop Honors.

Pe 10 februarie 2016 DMX a fost găsit inconştient în parcarea unui hotel Ramada Inn. A fost resuscitat de medici, iar poziţia oficială a sa a fost că era vorba despre un atac de astm.

Muzicianul a cochetat şi cu o carieră la Hollywood, fiind cunoscut în special pentru pelicula de acţiune cu Jet Li "Romeo Must Die". A jucat şi în filmele "Belly", "Exit Wounds", "Cradle 2 the Grave" şi cel mai recent apărea în rolul lui Davie în "Fast and Fierce: Death Race".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE