Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Nelu Ploieșteanu a murit în spital. A fost internat cu COVID-19

Infectat cu virusul SARS-CoV-2, Nelu Ploieșteanu a murit la Spitalul Floreasca. Interpretul de muzică lăutărească era internat la secția de Terapie Intensivă.

Publicat

pe

Nelu Ploieșteanu
Nelu Ploieșteanu │ FOTO: Captură YouTube

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață azi-noapte, infecția cu noul coronavirus provocându-i decesul. Starea de sănătate a muzicianului a fost gravă încă de la jumătatea lunii martie, pe data de 18 fiind internat direct la Terapie Intensivă și intubat. Confirmarea decesului a venit de la SMURD ( Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare), într-un mesaj publicat pe Facebook:

"Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!"

Potrivit unor declarații ale apropiaților lui Nelu Ploieșteanu, citați de publicația Gândul, acesta s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19 în urma participării la o petrecere, ce a avut loc pe 8 martie. Inițial, acesta ar fi refuzat internarea în spital, însă agravarea simptomelor nu i-a dat în final de ales.

"N-am visat niciodată că o să ajung atât de cunoscut. M-a ajutat Dumnezeu"

Nelu Ploieşteanu, pe numele real Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din judeţul Prahova. A început să cânte la acordeon la vârsta de 6 ani, ulterior învățând să cânte și la pian.

A fost acordeonist la  Teatrul de revistă "Ion Vasilescu", în 1979 susținând primul său turneu în străinătate. A lansat 18 albume, între care se numără: "Trece timpul ca nebunul" (2004), "Am iubit şi-am să iubesc" (2007) și "Fetele sunt floarea vieţii" (2011). Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

"Am cântat de la şase ani, am învăţat să cânt de la tatăl meu, am "furat" muzica pe prispă. N-am visat niciodată că o să ajung atât de cunoscut. M-a ajutat Dumnezeu", declara Nelu Ploieșteanu în 2010, într-un interviu acordat pentru Adevărul.

Reacții după moartea lui Nelu Ploieșteanu

Cezar Ouatu a fost printre primii artiști care au reacționat după moartea regretatului muzician.

"Ultimul mare Maestru al muzicii de pahar și de petrecere, Nelu Ploiesteanu, din păcate, ne-a părăsit!

Maestre, am avut bucuria și onoarea să cânt alături de și cu dvs. acum 2 ani într-un proiect personal muzical dedicat altei legende a muzicii de petrecere, marele Gică Petrescu alături de Taraful Silvian Voicu !!!

M-am bucurat mult să împărtășim aceeași bucurie artistică ca de la prahovean la prahovean, ca de la interpret la interpret, ca de la om la om !!!

Drum lin către împărăția artiștilor de seamă ai României si Dumnezeu să vă odihnească în pace !!!", a scris pe Facebook Cezar Ouatu.

Comentează

Trending