Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Corul Madrigal lansează albumul pascal "Săptămâna Patimilor"

Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" lansează materialul discografic "Săptămâna Patimilor" - o emoționantă colecție de muzică de inspirație ortodoxă, dedicată sărbătorii pascale. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Copertă album "Săptămâna Patimilor"
Copertă album "Săptămâna Patimilor" │ FOTO: PR / Roton Music

Proiectul discografic "Săptămâna Patimilor" poartă celebra amprentă sonoră a Corului Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin", dirijat de Cezar-Mihail Verlan. Repertoriul include compoziții menite să redea simbolistica specifică Sărbătorilor Pascale și, în special, mesajul spiritual al săptămânii premergătoare Învierii.

"Suntem bucuroși că, alături de partenerii noștri de la Roton Music, putem oferi românilor un nou răgaz muzical și totodată spiritual pentru acest Paște, o sărbătoare însemnată în memoria muzicală de peste 58 de ani a corului nostru. După lansarea albumului <<Ave Maria>>, care a propus ascultătorilor capodopere ale muzicii de inspirație sacră occidentală, venim acum cu o nouă propunere discografică, ce cuprinde lucrări ale compozitorilor români, special selectate din filonul ortodox, momente sonore de mare emoție. Din perspectivă artistică am dorit să creăm o punte a speranței și renașterii prin alăturarea cele două generații de coriști din România, madrigaliștii și copiii din Cantus Mundi și, astfel, să primim împreună Învierea Mântuitorului, așa cum se cuvine, cu smerenie și încredere." - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin".

Pe lângă lucrări binecunoscute din bibliografia muzicală de inspirație pascală, albumul "Săptămâna Patimilor" conține și o selecție de lucrări recent introduse în repertoriul Corului Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin".

"Selecția lucrărilor pentru albumul <<Săptămâna Patimilor>>,  care conține exclusiv muzică scrisă de compozitori români, a avut la bază firul cronologic al evenimentelor petrecute în perioada premergătoare Învierii Mântuitorului. Pornim în această călătorie din duminica Floriilor cu lucrarea <<Axion la Duminica Floriilor>> de Ioan D. Chirescu și încheiem cu imnul <<Hristos anesti! Hristos a înviat!>> de Gavriil Musicescu. Sperăm ca prin sonoritatea și sensibilitatea Corului Madrigal, împreună cu vocile copiilor din corurile Programului Național Cantus Mundi, să atingem sufletele ascultătorilor și să reușim să ne oprim împreună o clipă, pentru a reflecta asupra simbolului mântuirii."- a adăugat Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului.

Unul dintre cele mai profunde și emoționante momente muzicale surprinse pe acest album este cel al Prohodului - care se intonează în mod tradițional în Vinerea Mare și care este recreat simbolic prin îmbinarea sonorității Corului Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin" cu cea a vocilor copiilor din corurile înscrise în Programul Național Cantus Mundi, ca o legătură sonoră și afectivă peste generații. Albumul "Săptămâna Patimilor" este disponibil pentru comenzi pe site-ul Corului Madrigal.

Comentează

Trending