Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cântăreții de manele, susținuți de Valeriu Gheorghiță și Emil Boc în orice inițiativă care ar contribui la un demers pro-vaccinare

Popularitatea cântăreților de manele ar putea fi utilă în campania de vaccinare, sunt de părere atât președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, cât și primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc. Implicarea lor în răspândirea unui mesaj pro-vaccinare ar fi binevenită, puterea exemplului jucând un rol important în acest demers.

Publicat

pe

Col. dr. Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă susținute pe 27 aprilie la Palatul Victoria
Col. dr. Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă susținute pe 27 aprilie la Palatul Victoria │ FOTO: Captură YouTube

Cântăreții de manele ar putea aduce "un plus" în campania de vaccinare, e de părere col. dr. Valeriu Gheorghiță. Întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă a luat în considerare ideea implicării maneliștilor în demersul de comunicare, acesta a confirmat că s-a gândit la potențialele beneficii, indicând că răspândirea unui mesaj pro-vaccinare prin intermediul acestora ar fi oportună.

"Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce privește vaccinarea poate să își găsească locul în acest demers de comunicare și de activități pro-vaccinare", a spus președintele CNCAV în cadrul conferinței susținute la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiță: "Cred că fiecare în comunitatea sa poate să susțină acest demers de vaccinare, ținând cont de faptul că ne dorim, până la urmă, cu toții același lucru și anume revenirea la normalitate"

Totodată, inițiativa de implicare în campania pro-vaccinare este încurajată la nivel individual. Fiecare persoană poate face diferența în comunitatea sa, e de părere Valeriu Gheorghiță, nefiind necesar un cadru organizat, stabilit de autorități.

"Acest lucru se poate face individual, se poate face sub mai multe forme și nu cred că trebuie să existe un cadru organizat la nivel central. Cred că fiecare în comunitatea sa poate să susțină acest demers de vaccinare, ținând cont de faptul că ne dorim, până la urmă, cu toții același lucru și anume revenirea la normalitate, limitarea consecințelor negative ale pandemiei. Eu nu cred că este o persoană care este mulțumită cu existența acestei pandemii și cu atâtea restricții de luni de zile.

Cu toții ne dorim să scăpăm de restricții, să revenim la viața normală, cu toții suntem obosiți și de aceea demersul acesta de comunicare trebuie să fie luat ori de câte ori o persoană consideră că poate să facă acest lucru și nu trebuie să ne uităm doar la persoane care se bucură de o popularitate crescută, însăși persoana care este vaccinată reprezintă un exemplu pentru cei din jurul lui și puterea exemplului este importantă", a completat Valeriu Gheorghiță.

Trupa Cargo a fost și ea menționată, fiind dată drept exemplu de urmat. Trupa s-a implicat în maratonul de la Timișoara.

Conferința de presă în cadrul căreia a avut loc această discuție s-a desfășurat astăzi, 27 aprilie, la Palatul Victoria. Puteți urmări declarația lui Valeriu Gheorghiță privind implicarea maneliștilor de la minutul 45.

VIDEO: Conferință de presă CNCAV privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

Această idee a implicării interpreților de manele în demersul vaccinării i-a fost sugerată și lui Emil Boc. Întrebat de un reporter al Antena 3 dacă ar susține o astfel de inițiativă, acesta a răspuns că o influență pozitivă este binevenită din partea oricui.

"Orice om care are o posibilitate de a influența pozitiv pe cineva să se vaccineze trebuie să o facă", a declarat primarul Emil Boc.

Comentează

Trending