Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Adi Bărar, regretatul fondator Cargo, va avea un monument în Timişoara

Adi Bărar, chitaristul și fondatorul formației Cargo, va avea un monument dedicat memoriei sale. Acesta va fi amplasat în Parcul Alpinet din Timișoara.

Publicat

pe

Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Artista Linda Saskia Menczel va realiza un monument din bronz dedicat lui Adi Bărar, regretatul membru fondator al trupei Cargo. Inițiativa ridicării acestei statui i-a aparținut activistului civic Corneliu Vaida, tot el anunțând că autorităţile locale au intrat în "linie dreaptă" cu acest proiect.

"Azi trupa Cargo împlineşte 36 de ani. E o aniversare tristă, umbrită de trecerea în eternitate a lui Adi Bărar. Dar viaţa merge înainte, Cargo merge înainte şi Adi va fi veşnic în memoria noastră! Tot azi am primit confirmarea din partea oficialităţilor locale că realizarea monumentului dedicat lui Adi a intrat <în linie dreaptă>", a transmis Corneliu Vaida, pe pagina sa de Facebook.

Monumentul din bronz va fi amplasat în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara intenționând ca, în viitorul apropiat, să realizeze în acest parc și o alee a muzicienilor.

Artista Linda Saskia Menczel este absolventă a Şcolii de Arte din Johannesburg și doctorand al Facultăţii de Arte Plastice. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din 1999, ea este totodată fondatoarea grupului "Dor".

Chitaristul Cargo s-a stins din viață pe 8 martie. Muzicianul fusese infectat cu virusul Sars-CoV-2, având și alte comorbidități.

Adi Bărar a fost chitarist și membru fondator al trupei Cargo, formație ce a revoluționat rock-ul românesc încă de la primul album - "Povestiri din gară". Înființată la Timișoara în 1985, trupa a cunoscut succesul cu albumul din 1995, "Destin", iar aprecierea publicului larg în 1998, de Sânziene, când a lansat "Ziua Vrăjitoarelor". La începuturile anilor 2000 a apărut "Bagă-ți mințile în cap", iar în 2007 trupa a lansat un album "Best Of", intitulat "XXII", ce conține 22 dintre piesele trupei.

Formația Cargo a fost distinsă cu numeroase premii, diplome și titluri oferite de diferite municipalități din țară, fiind decorată de către Instituția Prezidențială cu Ordinul Cultural în Grad de Cavaler.

Trending