Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Pe 1 mai, cluburile de pe litoral vor fi închise

Pe 1 mai, autoritățile române impun reguli stricte de protecție anti-COVID. Potrivit Ministrului de Interne Lucian Bode, cluburile de pe litoral vor fi închise, petrecerile fiind interzise.

Publicat

pe

În vacanța de Paște, ce pică anul acesta în prima săptămână din luna mai, publicul va putea merge la mare și se va putea caza pe litoral, câtă vreme nu se depășește maximul de 70% din capacitatea de cazare. Cluburile, însă, vor fi închise, orice concerte sau petreceri urmând a fi restricționate. 

Lucian Bode: "Gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, sigur, tot cu respectarea anumitor reguli"

"Ca să lămurim aspectul dacă se pot deplasa la mare în intervalul 1 - 2 mai. Noi am adoptat în hotărârea CNSU, în oglindă, o reglementare cu ce se întâmpla la munte. Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări - maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată", a declarat Bode la Prima TV, citat de Agerpres.

"În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona.

Ne dorim ca, pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, sigur, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment, nu avem o reglementare care să permită acest lucru", a precizat Ministrul de Interne, Lucian Bode.

În mod tradițional, data de 1 mai marca debutul primelor petreceri și concerte în Vama Veche. Pentru a suplini această lipsă, trupa Vama va deschide anul acesta Vama cu un dublu-concert, ce se va desfășura pe plajă și va fi transmis online.

"Ne-a venit ideea asta că, ceea ce facem și-am făcut tot anul ăsta, chinuit, din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă, de ce nu, dacă respectăm tot ce înseamnă condiții epidemiologice și restricții în vigoare. Cum ar fi că doar echipa noastră de producție, într-un perimetru foarte clar, va transmite acest dublu-concert", a declarat Tudor Chirilă.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte online vineri, 23 aprilie 2021

Vama deschide Vama

Loc
Streamerse

Trending