Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

UB40 (cu Ali Campbell și Astro) concertează la București în iulie 2021

Trupa UB40 în formulă reunită, cu membrii fondatori Ali Campbell și Astro în componență, ajunge vara aceasta la București. Formația concertează la Sala Palatului pe 14 iulie 2021.

Publicat

pe

Ali Campbell (UB40)
Ali Campbell (UB40) │ FOTO: Captură YouTube

Trupa britanică UB40 a activat vreme de 30 de ani în formula originală, începând cu 1978. Grupul a primit 4 nominalizări la premiile Grammy, având în repertoriu multiple hituri în U.S. Billboard Hot 100 și UK Singles Chart. Ali Campbell a părăsit trupa în ianuarie 2008, fiind urmat de Mickey Virtue la puțin timp după. În 2013 a plecat și Astro, formația funcționând în continuare cu fratele lui Ali la voce, Duncan Campbell. Tot în 2013, la scurtă vreme, Ali și Astro au revenit în trupă, UB40 recăpătând sound-ul de odinioară.

Considerând activitatea desfășurată pe scenele internaționale, UB40 rămâne una dintre cele mai longevive, de succes și influente trupe de reggae din istorie muzicii. Formația a lansat 19 materiale de studio, cel mai recent fiind "For the Many", apărut în 2019. Pe acest disc se regăsesc single-urile "Moonlight Lover" și "You Haven't Called".

Grupul a vândut peste 70 de milioane de discuri în toata lumea, piese precum "Red Red Wine" sau "Can't Help Falling in Love" ajungând pe prima poziție atât în clasamentul american Billboard, cât și în topul single-urilor din UK.

Pe 14 iulie, fanii UB40 din România vor putea asculta piesele ce au făcut cunoscută formația în întreaga lume. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București, biletele urmând să fie puse în vânzare pe 8 martie, la ora 10:00.

Prețuri bilete la concertul UB40 din 2021

Primele 200 de bilete au prețuri earlybird, cuprinse între 139 și 229 de lei. La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 10 lei. Pentru mai multe detalii privind prețurile biletelor pe categorii de locuri, accesați Agenda InfoMusic.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Terence "Astro" Wilson, membru fondator UB40, a murit la 64 de ani

Unul dintre membrii fondatori ai grupului UB40, Terence Wilson, zis "Astro", a murit la vârsta de 64 de ani. Muzicianul ar fi trebuit să concerteze anul trecut la București alături de vocalistul Ali Campbell.

Publicat

pe

Astro, unul dintre membrii fondatori UB40
Astro, unul dintre membrii fondatori UB40 │ FOTO: Captură YouTube

Terence "Astro" Wilson, așa cum a fost cunoscut publicului larg, a fost rapper și vocalist secundar în UB40, alăturându-se grupului în 1979, la doar câteva luni de la formarea trupei. Potrivit declarației făcute de vocalistul Ali Campbell, acesta s-a stins din viață pe 6 noiembrie, după "o foarte scurtă perioadă în care a fost bolnav".

"Suntem absolut devastați și cu inimile frânte de vestea că iubitul nostru Astro a murit astăzi (6 noiembrie) după o foarte scurtă perioadă în care a fost bolnav. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el.

Vă rugăm să respectați intimitatea familiei sale în această perioadă incredibil de dificilă", a scris Ali pe Twitter.

Membrii actuali ai trupei UB40 au transmis și ei un mesaj prin care-și exprimă regretul.

"Am auzit în această seară trista veste că fostul membru UB40, Terence Wilson, cunoscut drept Astro, s-a stins din viață. Transmitem sincere condoleanțe familiei sale."

Terence "Astro" Wilson a activat în trupa britanică de pop reggae UB40 în perioada 1979 - 2013, ulterior formând un nou grup alături de vocalistul Ali Campbell, formulă în care ar fi trebuit să concerteze la București în iulie 2021. Show-ul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Astro a fost vocalist secundar pe toate cele 18 albume lansate de UB40 începând cu anul 1980. Intervențiile sale vocale pot fi ascultate inclusiv pe populara piesă "Red, Red Wine", unul dintre marile hituri UB40.

Într-un interviu acordat în 2014 pentru Reggaeville, Astro declara că mereu și-a dorit să aducă muzica reggae în mainstream.

"De mai bine de 30 de ani sunt într-o misiune de popularizare a muzicii reggae. Chiar și acum, după toți acești ani, suntem fideli aceleiași misiuni. Și asta pentru că, personal, nu credem că muzica reggae e difuzată suficient pe posturile de radio mainstream."

Moartea lui Terence "Astro" Wilson vine la doar 4 luni de la pierderea unui alt membru fondator UB40. Saxofonistul Brian Travers s-a stins din viață pe 23 august, după o îndelungată luptă cu cancerul.

Citește în continuare

Industria muzicala

UB40 are un nou solist după plecarea lui Duncan Campbell; Matt Doyle îi ia locul

UB40, legenda muzicii reggae are un nou solist, anunţat pe 5 iulie 2021. E vorba despre Matt Doyle, care îi ia locul lui Duncan Campbell, după ce acesta a părăsit trupa din cauza unor probleme de sănătate. Avem detalii despre această schimbare de componenţă în articol.

Publicat

pe

Matt Doyle solist UB40
Matt Doyle solist UB40 │ FOTO: PA Media

Formaţia britanică de reggae şi pop UB40 era fondată în 1978, în Birmingham. A avut peste 50 de single-uri în topul UK Singles şi a ţinut un lineup stabil timp de aproape 29 de ani. O mutare importantă a avut loc în 2008, atunci când liderul Ali Campbell a părăsit grupul, urmat de pianistul Mickey Virtue. Un alt membru, Astro a plecat în 2013, pentru a forma o nouă versiune de UB40 alături de Campbell şi Virtue.

Au urmat şi procese pe tema utilizării numelui UB40, iar situaţia e încă în aer. Pe 5 iulie Matt Doyle, fost solist al formaţiei reggae KIOKO a fost anunţat ca noul solist UB40. Duncan Campbell, fostul solist şi-a anunţat retragerea din muzica în iunie 2021, după ce a suferit o criză acasă. Doyle şi KIOKO au cântat în deschiderea UB40 de numeroase ori în ultimii ani.

Doyle a contribuit cu voce la piesa "You Don't Call Anymore" lansată luna trecută, pe albumul de colaborări "Bigga Baggariddim". Iată declaraţia lui Matt odată cu anunţul acestei numiri:

Nu ştiu cum să pun în cuvinte cât de incredibil de onorat şi recunoscător mă simt că am primit această oportunitate. Am iubit muzica de la UB40 de când mă ştiu şi acea dragoste a crescut după ce i-am cunoscut personal şi i-a văzut cântând live noapte după noapte în turneu. Au luat trupa KIOKO sub aripa lor şi ne-au dat oportunitatea ce apare o singură dat în viaţa invitându-ne în acest turneu.

Deşi îmi vor lipsi show-urile alături de KIOKO şi ştiu că ei vor continua să facă lucruri incredibile. Vom rămâne cei mai buni prieteni.

Duncan Campbell rămâne între timp înstrăinat de fratele său Ali, după ce acesta a părăsit trupă în 2008. Într-un interviu cu NME din 2020, Ali a declarat că nu vom vedea vreodată o reuniune între cei doi fraţi. Discografia formaţiei include 19 albume, ultimul fiind lansat în 2019, "For the Many". Pe 14 iulie era teoretic programat un concert UB40 la Bucureşti, la Sala Palatului, dar desfăşurarea sa e încă incertă.

Citește în continuare

Trending