Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Pink Floyd lansează un album cu muzică live - "Live At Knebworth 1990"

Concertul consacrat al trupei Pink Floyd din 1990 de la Knebworth va fi lansat ca album live luna viitoare. Este pentru prima dată când setlistul acelui eveniment va ajunge la public ca un LP live de sine stătător.

Publicat

pe

Pink Floyd coperta Dark Side of the Moon
Pink Floyd coperta Dark Side of the Moon │ FOTO: Pink Floyd

Pink Floyd a fost capul de afiș al evenimentului Silver Clef Award Winners de la Knebworth House din iunie 1990. Tot atunci, pe scenă au mai urcat Paul McCartney, Dire Straits și Phil Collins cu Genesis. Concertul a avut un public de 120.000 de fani și a avut ca scop o strângere de fonduri pentru fundația Nordoff Robbins Music Therapy Charity.

În timp ce concertul a fost difuzat la vremea respectivă pe MTV (și ulterior lansat pe DVD), concertul complet Pink Floyd este lansat abia acum ca versiune audio. O înregistrare a concertului a fost pusă anterior la dispoziția fanilor ca parte a box set-ului "The Later Years" (2019).

David Gilmour și inginerul de sunet Andy Jackson au remixat cele șapte piese care au fost interpretate în acea zi. Mai mult, albumul live prezintă un nou artwork realizat de colaboratorul Pink Floyd, Aubrey 'Po' Powell împreună cu Peter Curzon.

Albumul live "Live At Knebworth 1990" va fi lansat prin intermediul Warner Music pe CD, vinil dublu și platforme digitale pe 30 aprilie.

Trending