Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Spectacolul muzical "Păcală și Tândală" aduce în scenă lumea plină de umor a satului românesc

După ce în decembrie 2020 a putut fi urmărit doar în mediul virtual, spectacolul "Păcală și Tândală" va avea în martie două reprezentații live, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor. Biletele pot fi cumpărate online.

Publicat

pe

Pâcală și Tândală
Pâcală și Tândală │ FOTO: PR

Sâmbătă 6 martie, de la ora 18:00, și duminică 7 martie, de la ora 11:00, publicul iubitor de spectacol, muzică și comedie este așteptat la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor. "Păcală și Tândală" va aduce în scenă lumea plină de umor a satului românesc. Regia montării îi aparține lui Atila Vizauer, decorul și costumele sunt creația Vioricăi Petrovici, iar coregrafia este semnată de Alis Gheorghe. Coloana sonoră cuprinde melodii populare românești într-o orchestrație modernă.

Membrii grupului Vocal Ludovic Spiess dau viață personajelor principale, după cum urmează: Bogdan Șerban (Păcală), Octavian Ene (Tândală), Silviu Alexandru Mihăilă (Împăratul), Camelia Cuzub (Mireasa și Împărăteasa), Sergiu Neamțu și Andrei Racu (Boierii). Solistele Ioana Iordănescu, Jennifer Dumitrașcu, Natalia Dragomir conturează prin vocile lor momente de sensibilitate și dramatism.

Colorata lume a mediului rural (cu nuntași, negustori, țărani și megieși) este întregită de balerinii TMA: Alis Gheorghe, Ana Mihai, Constantin Chița, Silvia Ionașcu, Alexandru Mălăeru, Doru Farmazon, Daniel Goliță, Carmen Mărgărit, Monica Andreea Cosma, Claudia Iagăr, Octavian Iuga și Remus Tegzeș.

"Păcală și Tândală" - Caractere complexe, pline de înțelepciune și de dorința de a repara nedreptățile

Lumea snoavelor cu Păcală și Tândală este cea a satului românesc tradițional, în care, la fel ca în basme, binele învinge întotdeauna. Înseși numele lor, variante fonetice foarte expresive ale verbelor a păcăli și a tândăli (a lenevi), îi recomandă pe cei doi ca pe două personaje pline de umor. Ei sunt, totuși, mai mult decât atât: caractere complexe, profund cinstite, pline de înțelepciune și de dorința de a repara nedreptățile. Eroi justițiari, bine disimulați sub o cuceritoare aparență de simplitate și chiar naivitate, ei sancționează prostia, răutatea, hoția și multe alte moravuri. Însă o fac elegant și amuzant, folosind ipostaze variate ale comicului, de la haz și veselie, la ironie și sarcasm.

În varianta scenică a lui Atila Vizauer, aventurile celor doi sunt îmbrăcate în haina muzicii și dansului de inspirație folclorică, reinterpretate într-o cheie actuală. Momentele vesele și pline de vervă se împletesc cu cele de sensibilitate, creând o poveste, în egală măsură hazlie și duioasă. Este un spectacol ce binedispune, o comedie dinamică, plină de învățături.

Bilete pentru spectacolul "Păcală și Tândală"

Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate atât online, cât și fizic, de la Casa de bilete, deschisă în foaierul Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor, cu o oră înainte de spectacol.

Întrucât situația sanitară pe care o traversăm, în contextul pandemiei de COVID-19, impune reguli speciale de acces și de conduită în timpul spectacolelor, publicul este rugat să respecte regulile care se impun.

Comentează

Trending