Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Game of Thrones" ajunge pe Broadway, într-o piesă ce va readuce la viață personaje emblematice

O piesă dramatică bazată pe universul fantastic creat de George R. R. Martin este în lucru. Producțiile vor fi prezentate în New York, cartierul West End din Londra și Australia, iar primul show va fi lansat în 2023. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ned Stark în trailerul primului sezon "Game of Thrones"
Ned Stark în trailerul primului sezon "Game of Thrones" │ FOTO: captură YouTube / GameofThrones

George R.R. Martin va avea o perioadă foarte încărcată din punct de vedere creativ. Recent, am aflat că scriitorul a semnat un contract cu HBO, urmând să dezvolte șase producții bazate pe "Game of Thrones". Acum, Martin se înhamă la un alt proiect spectaculos: o piesă pe Broadway.

Povestea scenică va fi produsă de Simon Painter și Tim Lawson (cunoscut pentru "The Illusionists"), în parteneriat cu Kilburn Live și gândită de George R.R. Martin, care lucrează alături de dramaturgul Duncan MacMillan și regizorul Dominic Cooke.

Piesa va fi plasată într-o perioadă esențială din istoria Westeros, Marele Turnir de la Harrenhal, un concurs ce a avut loc cu 16 ani înainte de evenimentele din "Game of Thrones". În tradiția Westeros, Marele Turnir se desfășura pe parcursul a 10 zile și era considerat ca fiind cea mai mare competiție a acelor vremuri.

"Piesa va atrage pentru prima dată publicul în culisele unui eveniment de referință care anterior a fost învăluit în mister. Prezentând multe dintre cele mai emblematice și cunoscute personaje din serie, producția se lăudă cu o poveste centrată în jurul iubirii, răzbunării, nebuniei și pericolelor, dezvăluind, în același timp, secrete și minciuni care au fost doar sugerate până acum." - arată sinopsisul oficial al proiectului.

Niciun personaj nu a fost încă confirmat oficial pentru piesă. Însă, conform cărților publicate de Martin, participanții la eveniment i-au inclus pe Ned Stark, sora sa Lyanna, Jaime Lannister, lordul Robert Baratheon, prinții Rhaegar Targaryen și Oberberg Martell și nobilul cavaler Ser Barristan Selmy.

Alte personaje care existau în acea perioadă de timp și care, în teorie, ar putea fi incluse în spectacol sunt Cersei Lannister, Tywin Lannister, Tyrion Lannister, Littlefinger și Varys. Personajele mai tinere din serie - precum Daenerys Targaryen, Jon Snow și Arya Stark - nu erau născute încă. Finalul poveștii se încheie cu prințul Rhaegar care și-a declarat public dragostea față de Lyanna Stark, logodnica lui Robert Baratheon - o mișcare care a dus la răzvrătirea lui Robert și la detronarea Casei Targaryen.

 

Trending