Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Povestea elefantului salvat de Cher va fi transpusă într-un documentar

Documentarul emoționant urmează să fie lansat pe serviciul de streaming Paramount + de Ziua Pământului (22 aprilie), urmând apoi să fie disponibil și pe Smithsonian Channel începând cu 19 mai. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Cher - Chiquitita (Spanish Version)
Cher - Chiquitita (Spanish Version)

Documentarul "Cher & The Loneliest Elephant" o urmărește pe artistă și încercările sale de a-l salva pe Kaavan, denumit "cel mai singuratic elefant din lume".  Mamiferul a petrecut mai bine de 35 de ani înlănțuit și în condiții oribile într-o grădină zoologică din Pakistan. Medicii veterinari l-au diagnosticat cu depresie, psihoză și obezitate. Suferința lui Kaavan a atras atenția activiștilor de mediu și a dus în cele din urmă la o campanie socială pentru eliberarea sa.

"Am văzut mulți oameni din întreaga lume afectați de această situație. Oamenii vor un final fericit. Oamenii nu vor să vadă animalele suferind. Și știu că și oamenii suferă, dar aceasta este o poveste care le poate înveseli viața", a declarat Cher despre documentar.

Cântăreața în vârstă de 74 de ani a făcut campanie ani de zile pentru a-l scoate pe Kaavan din grădina zoologică Marghazar din Islamabad. Împreună cu omul de afaceri american Eric Margolis și organizația Four Paws International, Cher a contribuit la plata relocării elefantului prin intermediul fundației sale caritabile, Free the Wild.

Kaavan a început o viaţă nouă într-o rezervaţie care se întinde pe 10.000 de hectare, și unde poate să interacţioneze cu alţi semeni, inclusiv cu trei femele. 

Cher nu s-a oprit doar la ajutorarea lui Kaavan. Artista a bifat și alte acțiuni caritabile în timpul pandemiei. În mai 2020, ea a lansat o versiune in limba spaniolă a piesei "Chiquitita" (ABBA) - care a avut premiera în timpul unui eveniment virtual UNICEF - și a donat încasările.

Ea a creat, de asemenea, "CherCares Pandemic Resource and Response Initiative" pentru a distribui 1 milion de dolari persoanelor nevoiașse și neglijate în timpul pandemiei. Mai mult, vara trecută, vedeta a încercat să ajute Serviciul Poștal al Statelor Unite înainte de alegerile prezidențiale, când s-a ridicat problema întârzierii buletinelor de vot.

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Trending