Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Cornelia Catanga a murit din cauza infecţiei cu Covid-19; Cântăreaţa de muzică lăutărească avea 63 de ani

Ziua de 26 martie ne aduce o pierdere pe scena artiştilor muzicali din România: a încetat din viaţă Cornelia Catanga, unul dintre numele mari ale muzicii lăutăreşti. Artista avea 63 de ani şi a fost răpusă de infecţia cu Covid-19. Muziciana s-a stins la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Avem detalii despre viaţa şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Cornelia Catanga portret
Cornelia Catanga portret │ FOTO: Electrerecord

Cornelia Catanga a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti joi, pe 25 martie fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2, în stare gravă. La ora 4, vineri 26 martie cântăreaţa a murit. Catanga avea simptome de ceva vreme, dar a preferat să stea acasă şi să se trateze cu Ivermectină, conform declaraţiilor Marei Bănică la Antena 3. În iulie 2019 Catanga a fost internată la Spitalul Floreasca, după ce a suferit un infarct.

Artista s-a născut la Zeletin, Cătina, în județul Buzău, în 9 martie 1958. Era nepoata violonistei Maricica Catanga, iar în 1979 a cântat alături de Romica Puceanu. În 1985 avea un spectacol la Sala Polivalenta, un spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Începând cu anul 1986 a ţinut turnee în străinătate, crescându-i popularitatea în ţări precum Israel sau Germania. Primul său LP oficial sosea de abia în 1989, solista fiind acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu.

A avut o sumedenie de colaborări cu soțul său, Aurel Pădureanu, iar după 1995 a înregistrat colaborări cu Sfinx Experience, dar şi cu Loredana Groza şi Nicu Constantin.

Reacţii după moartea Corneliei Catanga:

Viorica şi Ioniţă din Clejani au postat următoarele pe Facebook:

S-a stins din viaţa Cornelia Catanga, o mare voce a muzicii lăutăreşti! Dumnezeu să o odihnească în pace!

Cezar Ouatu, reprezentant al României la Eurovision în urmă cu câţiva ani a evocat amintirea cântăreţei astfel:

Drum lin către stele unei doamne şi unul om frumos, pe care am avut onoarea să-l cunosc şi să mă bucur de preţuirea domniei sale! M-a întristat foarte mult această veste! Alexandru, sunt alături de tine cu orice ai nevoie! Doamna muzicii lăutăreşti, Cornelia Catanga, ne-a părăsit probabil pentru o lume mai bună! Dumnezeu să o ierte.

Comentează

Trending