Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Cornelia Catanga a murit din cauza infecţiei cu Covid-19; Cântăreaţa de muzică lăutărească avea 63 de ani

Ziua de 26 martie ne aduce o pierdere pe scena artiştilor muzicali din România: a încetat din viaţă Cornelia Catanga, unul dintre numele mari ale muzicii lăutăreşti. Artista avea 63 de ani şi a fost răpusă de infecţia cu Covid-19. Muziciana s-a stins la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Avem detalii despre viaţa şi cariera sa în articol.
Cornelia Catanga portret

Cornelia Catanga portret │ FOTO: Electrerecord

Cornelia Catanga a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti joi, pe 25 martie fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2, în stare gravă. La ora 4, vineri 26 martie cântăreaţa a murit. Catanga avea simptome de ceva vreme, dar a preferat să stea acasă şi să se trateze cu Ivermectină, conform declaraţiilor Marei Bănică la Antena 3. În iulie 2019 Catanga a fost internată la Spitalul Floreasca, după ce a suferit un infarct.

Artista s-a născut la Zeletin, Cătina, în județul Buzău, în 9 martie 1958. Era nepoata violonistei Maricica Catanga, iar în 1979 a cântat alături de Romica Puceanu. În 1985 avea un spectacol la Sala Polivalenta, un spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Începând cu anul 1986 a ţinut turnee în străinătate, crescându-i popularitatea în ţări precum Israel sau Germania. Primul său LP oficial sosea de abia în 1989, solista fiind acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu.

A avut o sumedenie de colaborări cu soțul său, Aurel Pădureanu, iar după 1995 a înregistrat colaborări cu Sfinx Experience, dar şi cu Loredana Groza şi Nicu Constantin.

Reacţii după moartea Corneliei Catanga:

Viorica şi Ioniţă din Clejani au postat următoarele pe Facebook:

S-a stins din viaţa Cornelia Catanga, o mare voce a muzicii lăutăreşti! Dumnezeu să o odihnească în pace!

Cezar Ouatu, reprezentant al României la Eurovision în urmă cu câţiva ani a evocat amintirea cântăreţei astfel:

Drum lin către stele unei doamne şi unul om frumos, pe care am avut onoarea să-l cunosc şi să mă bucur de preţuirea domniei sale! M-a întristat foarte mult această veste! Alexandru, sunt alături de tine cu orice ai nevoie! Doamna muzicii lăutăreşti, Cornelia Catanga, ne-a părăsit probabil pentru o lume mai bună! Dumnezeu să o ierte.

Citește mai multe despre Cornelia Catanga
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Major Lazer lansează albumul "Music Is The Weapon" (Reloaded)

Proiectul Major Lazer revine cu varianta deluxe a materialul discografic "Music Is The Weapon". Noua variantă a albumului conține noi...

Închide