Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Adio Netflix împărţit cu prietenii? Partajarea de conturi ar putea fi interzisă în curând

Practica de a da parola la contul de Netflix prietenilor, rudelor şi altor apropiaţi e foarte răspândită la nivel global. Ei bine, gigantul streaming-ului pare gata să îi pună capăt şi au apărut dovezi că testează o funcţie cu acest scop. Câţiva utilizatori au început să primească un mesaj pop-up care arata precum cel din articol.

Publicat

pe

Logo Netflix
Logo Netflix

Utilizatorii în cauză au primit un mesaj pop-up care îi informa că dacă nu locuiesc cu posesorul contului Netflix, vor avea nevoie de propriul cont pentru a viziona conţinuturi pe platforma de streaming. Totul era urmat de un link spre crearea unui cont, cu prima lună gratuită. Alternativa era de a trimite un cod de verificare pe mail sau prin mesaj text, prin care confirmai că e contul tău şi nu e doar împrumutat. Un purtător de cuvânt Netflix a declarat următoarele pentru postul de televiziune ABC:

Acest test este gândit pentru a certifica faptul că persoanele care folosesc conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru.

Atitudinea Netflix era ceva mai relaxată în 2016, atunci când CEO-ul Reed Hastings declarase că partajarea de conturi e prea greu de eradicat şi că nu e o mare ameninţare. El cita exemplul partajării cu soţia, copiii şi rudele foarte apropiate, lucruri greu de dovedit prin completări de câmpuri şi cu potenţial de a păcăli sistemul prin diferite artificii. Problema e că se strânge laţul, iar Netflix simte ameninţarea unor rivali care în 2016 nu contau sau nu existau.

Verificare cont Netflix

Verificare cont Netflix │ FOTO: Chante Most twitter.com

Disney+, Apple TV+ şi Peacock sunt acum pe piaţă, curând vine şi Paramount+, iar HBO Max va fura toate privirile pe 18 martie când vine "Justice League" varianta Snyder cea nouă. Amazon Prime îşi ţine milioanele de utilizatori în standby cu serialul "Lord of the Rings" cu care îi tot ameninţă. Spaţiul pieţei de streaming a devenit foarte aglomerat.

Revenind la chestiunea zilei, utilizatorii care au descoperit noua politică Netflix sunt cei din Marea Britanie, dar pe viitor am putea vedea o extindere a acestui sistem. Netflix are în acest moment peste 200 de milioane de abonaţi la nivel global, iar clienţii care adoptă abonamentul de bază, pot face streaming pe un singur ecran pentru 7.99 euro pe lună. Varianta de 11.99 euro pe lună permite ca 4 utilizatori să privească pe 4 dispozitive.

Comentează

Trending