Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

9 din 10 muzicieni au avut probleme cu sănătatea mentală în ultimul an pe fondul pandemiei (Studiu)

Un nou studiu publicat în Marea Britanie ne arată cât de gravă e situaţia muzicienilor după un an fără concerte şi în izolare. Studiul este realizat de către fundaţia Help Musicians, care a făcut un sondaj pe 700 de muzicieni din UK. Rezultatele le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Miley Cyrus într-un concert ca înainte de pandemie
Miley Cyrus într-un concert ca înainte de pandemie │ FOTO: Captură YouTube

Muzicienii din Marea Britanie au avut de suferit atât din cauza pandemiei, cât şi din cauza Brexit-ului şi efectelor conexe. Turneele le vor fi serios limitate şi va fi nevoie de obţinerea de vize pentru ţările în care vor concerta. Cât despre studiu, Help Musicians a discutat cu 700 de muzicieni şi a descoperit că 87% dintre respondenţi au declarată că starea mentală li s-a deteriorat în ultimul an. 59% dintre muzicieni afirmă că grijile lor cu privire la impactul Brexit-ului asupra industriei muzicale a înrăutăţit problema.

96% se declară îngrijoraţi de situaţia financiară în general. 70% dintre muzicienii din studiu nu erau încrezători în faptul că se vor putea descurca financiar în următoarele 6 luni. Asta în vreme ce 51% dintre respondenţi au zero venituri din muzica în acest moment. Un sfert din cei chestionaţi iau în calcul să se apuce de altă meserie. Iată şi motivele principale citate pentru grijile care îi ţin treji noaptea pe artişti:

  • nesiguranţa legată de viitor (91%)
  • lipsa de concerte (81%)
  • lipsa de scop (66%)

CEO-ul Help Musicians, James Ainscough afirma că aceste rezultate sunt foarte grave, iar segmentul muzicienilor se confruntă cu o criză mentală fără precedent. Chiar dacă o lumină la capătul tunelului se întrezăreşte, prin prisma vaccinării şi a renunţării la unele restricţii în Marea Britanie, incertitudinea încă planează asupra industriei. Brexit-ul rămâne totuşi o problemă validă şi după pandemie. Organizaţiile precum Help Musicians au încercat să ofere suport financiar pentru mii de muzicieni, dar aceasta e doar o faţetă a necesitţţilor lor.

Chiar dacă aici vorbim doar despre Marea Britanie, e clar faptul că aceeaşi stare de spirit dominţ pe plan european şi global. Gig-urile online prin live stream nu mai sunt de ajuns după un an de pandemie, iar mulţi artişti nu îşi mai găsesc locul în industrie. E importantă o mişcare de conştientizare şi consiliere pentru a combate aceste probleme mentale, dar şi stimularea industriei muzicale cu ajutor şi idei originale pentru a reveni aproape de normal.

Comentează

Trending