Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

5000 de persoane au participat la un concert experimental în pandemie în Barcelona

Cel mai mare concert din Europa de când a început pandemia de Covid-19 s-a ţinut în această săptămână în Barcelona. A fost un eveniment experimental pentru a evalua riscurile puse de o adunare mare de oameni laolaltă. Evenimentul a avut loc pe 27 martie şi avem detalii mai jos.

Publicat

pe

Miley Cyrus într-un concert ca înainte de pandemie
Miley Cyrus într-un concert ca înainte de pandemie │ FOTO: Captură YouTube

Organizatorii şi-au dorit să realizeze un experiment legat de transmiterea Covid-19 într-o mulţime de oameni. Formaţia rock spaniolă Love of Lesbian a cântat pe arena Palau Sunt Jordi, iar toţi participanţii au fost testaţi pentru virus înainte de eveniment. Totul s-a făcut cu permisiunea autorităţilor din Barcelona şi 3 dintre cei 2400 de oameni testaţi au avut rezultate pozitive şi au renunţat la participare. Rezultatele testelor antigen au venit în 10-15 minute printr-o aplicaţie pe telefon, iar un bilet a costat 23 de dolari.

Venea la pachet cu o mască şi un test rapid Covid-19. Au avut interzis la concert cei cu afecţiuni cardiace, pulmonare, cancer sau care au avut contact cu cineva care a avut Covid-19.

Acesta este unul dintre multiplele teste realizate în ultimele luni, prin care oamenii de ştiinţă, autorităţile şi organizatorii evaluează modul în care ar putea reveni evenimentele cu public pe viitor. Şi asta fără distanţare socială, dar cu testare masivă şi cu măşti. A mai fost un eveniment de probă în decembrie 2020, tot în Barcelona, atunci când a avut loc un eveniment cu 1000 de persoane, care s-a soldat cu zero infectaţi.

Teste din Germania realizate în arene de concerte arată o rată de transmisie "scăzută spre foarte scăzută", iar condiţia principală rămâne o circulaţie potrivită de aer proaspăt şi purtarea de măşti. Având în vedere aceste descoperiri marile cluburi au început deja să investească în sisteme de ventilaţie, care distrug patogenii. Este şi cazul lui Club 100 din Londra spre exemplu. Se discută despre tehnologii similare folosite în cinematografe şi teatre, dar şi alte săli de spectacole.

În ianuarie 2021 Dr. Anthony Fauci, renumit imunolog din SUA a declarat că în 2021 se vor putea organiza concerte atunci când 70% din populaţie este vaccinată. Tot în ianuarie un studiu german dezvăluia că sălile de teatre şi concerte nu sunt surse principale de infectare.

Trending