Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Vampire Weekend a lansat EP-ul "40:42", cu reintrepretari cu tentă jazz pentru piesele sale

Vampire Weekend a lansat un inedit proiect muzical, un EP numit "40:42", care porneşte de la o piesă scurtă şi o transformă în două piese de 20 de minute. E vorba despre melodia "2021", care a servit ca inspiraţie pentru saxofonistul jazz Sam Gendel. Ce a ieşit vedeţi şi ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Vampire Weekend 40 42
Coperta album Vampire Weekend 40 42 │ FOTO: Vampire Weekend

EP-ul "40:42" a debutat pe 4 februarie, iar trupa premiată cu Grammy a colaborat cu saxofonistul Sam Gendel pentru noile track-uri, dar şi cu cvintetul rock din Connecticut numit Goose. E vorba de fapt despre piesa "2021", de pe albumul "Father of the Bride". La bază ea are un minut şi 39 de secunde şi acum a fost transformată în două piese de câte 20 de minue şi 21 de secunde. De aici şi titlul de "40:42". În plus, Gendel şi Goose au creat propriile lor vizualuri pentru aceste piese.

Gendel aduce jazz-ul în ecuaţie, dar şi animaţii pe bază de improvizaţie, în vreme ce formaţia Goose a ales să se filmeze pentru propria variantă de clip. Filmările sunt de aproape, cu valuri de lumină colorată jucând peste chipurile artiştilor. Noul EP e disponibil pe toate reţelele de streaming în acest moment. Iată şi descrierea acestui nou material realizat de Vampire Weekend:

Au făcut o treabă fantastică. Ambii artişti au creat opere impresionante, de explorare, care pot fi apreciate de sine stătătoare. Sperăm că aceste 40 de minute şi 42 de secunde de muzică vă vor oferi o atmosferă paşnică şi cu un vibe plăcut pe măsură ce trecem prin 2021.

Pe versiunea de piesă de la Goose îl auzim pe chitaristul Rick Mitarotonda, iar varianta lui Sam Gendel e mai psihedelică şi improvizaţională.

Au trecut aproape 2 ani de la lansarea albumului "Father of the Bride", cu numărul 4 în discografia Vampire Weekend. Trupa din New York împlineşte 15 ani de carieră în 2021 şi abordează genuri ca indie rock, indie pop, art pop şi baroque pop. A atacat chiar şi ska la un moment dat şi a cochetat cu influenţele world music. Membrii formaţiei s-au cunoscut în vreme ce învăţau la Columbia University şi au început colaborarea pe o piesă rap a lui Ezra Koenig şi Chris Tomson.

Comentează

Trending