Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Ozzy Osbourne, Megadeth, Sepultura și alte trupe metal vor avea propriile benzi desenate

DC Comics a anunțat o nouă serie intitulată Dark Nights: Death Metal - Band Edition, care va prezenta o trupă diferită de heavy metal pe fiecare dintre cele șapte ediții. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater
Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater │ FOTO: DC Comics

Noua ediție specială de benzi desenate vine ca urmare a lansării internaționale a seriei Dark Nights: Death Metal. Creată de scriitorul Scott Snyder și artistul Greg Capullo, aceasta a fost lansat în SUA în iunie 2020. Dark Knights: Death Metal este continuarea seriei de succes Dark Nights: Metal (2017-2018), care a adus schimbări pe scară largă în universul DC. A introdus fanii în Dark Multiverse și le-a prezentat un nou personaj negativ, Batman Who Laughs.

Acum, povestea capătă o noua dimensiune cu Dark Nights: Death Metal - Band Edition. Ilustrând o parte reprezentativă a muzicii metal din diferite generații, dar și subgenuri, fiecare ediție va prezenta o variantă de copertă care pune în evidență o formație de metal, o introducere a trupei și un interviu exclusiv. Este vorba de Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Sepultura, Opeth, Dream Theater și Lacuna Coil.

Program de lansare:

Ediția 1 

  • Trupă: Megadeth
  • Artist: Juanjo Guarnido

Ediția 2

  • Trupă: Ghost
  • Artist: Werther Dell’ Edera

Ediția 3

  • Trupă: Lacuna Coil
  • Artist: Timpano & Antonio Fuso

Ediția 4

  • Trupă: Opeth
  • Artist: Mathieu Lauffray

Ediția 5

  • Trupă: Sepultura
  • Artist: Albuquerque / Pedro Mauro

Ediția 6

  • Trupă: Dream Theater
  • Artist: Santi Casas

Ediția 7

  • Trupă: Ozzy Osbourne
  • Artist: Marco Mastrazzo

Seria Dark Nights: Death Metal - Band Edition va fi lansată în 13 țări începând cu luna martie și va fi distribuită pe tot parcursul anului 2021. Țările în discuție sunt Franța, Italia, Spania, Germania, Brazilia, Mexic, Argentina, Turcia, Rusia, Polonia, Cehia, Coreea și Japonia.

Coperte Dark Nights: Death Metal - Band Edition:

Muzică nouă

Ghost lansează o piesă care sună ca în anii '70: "The Future is a Foreign Land"

Ghost are o perioadă foarte ocupată şi după lansarea filmului "RITE HERE RITE NOW", acum ne oferă şi o piesă cu sound old school. E vorba despre "The Future is a Foreign Land", care e o piesă ciudată prin faptul că sună vechi, dar are versuri despre viitor.

Publicat

pe

Coperta single Ghost The Future is a Foreign Land
Coperta single Ghost The Future is a Foreign Land │ FOTO: Ghost

Ghost şi al său Tobias Forge ne duc la sound-ul din 1969, dacă judecăm după spusele artistului. Melodia "The Future is a Foreign Land" a fost special compusă pentru hibridul film-concert "RITE HERE RITE NOW" şi se remarcă prin sintetizatorul care făcea senzaţie pe vremea celor de la Blue Oyster Cult şi Mammas and the Pappas. Într-un clip extras din film este dezvăluit faptul că personajul Papa Nihil a compus piesa, dar nu a mai lansat-o vreodată.

Tot "el" a compus şi hiturile "Mary On a Cross" şi "Kiss the Go Goat". Vorbind cu cei de la NME despre pelicula, Tobias Forge a spus următoarele:

Mesajul este că se pierde o lecție importantă dacă privești doar ce se întâmplă acum în lume și ce ne-a adus aici... dacă ești suficient de norocos să vizionezi acest film în cinematograf, ești destul de privilegiat. Ești unul dintre norocoși și ar trebui să te bucuri de viață, să o îmbrățișezi și să faci tot ce îți stă în putință pentru a face viața mai bună pentru tine și pentru toți cei pe care îi cunoști.

Formaţia Ghost este activă din anul 2006 şi poate cea mai mare onoare a sa e faptul că e una dintre trupele preferate ale celor de la Metallica. De altfel i-au însoţit în turneu pe americani şi au cântat în deschiderea lor şi în România în 2019. Grupul suedez abordează genuri precum hard rock, heavy metal, arena rock, pop rock şi chiar progresiv, dar are puternice elemente de pop tipic suedez, ca ABBA.

A câştigat "Grammi-uri" nordice şi a primit o nominalizare la Grammy-urile americane în 2016 pentru piesa "Cirice". Cariera grupului nu a fost lipsită de probleme, de vreme ce în 2017 a fost şi un proces intre foşti membri ai trupei şi Tobias Forge, creierul său. Ceilalţi membri ai formaţiei au purtat mereu măşti şi identităţile le-au fost ascunse.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Află programul și regulile de acces pentru concertul Megadeth de la Romexpo

Megadeth va concerta pe 10 iunie la Romexpo în aer liber, în cadrul unui warm-up party Metalhead Meeting. În deschidere vor cânta Vendetta FM (Spania) și Stellvris (Cehia). Te invităm să afli programul, regulile de acces și alte informații utile în cazul în care vei participa la eveniment.

Publicat

pe

Concert Megadeth la Arenele Romane pe 13 iulie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Megadeth este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu patru decenii de activitate, Megadeth a trecut testul timpului ajungând un pilon de referință al scenei muzicale internaționale, influențând generații întregi de artiști. Trupa revine în România cu turneul "Crush The World Tour" și promite un show de neratat la Romexpo.

Program concert Megadeth la Romexpo

  • OPEN DOORS - 18:00
  • Stellvris - 19:00 - 19:30
  • Vendetta FM - 20:00 - 20:30
  • Megadeth - 21:00 - ...

Reguli de acces concert Megadeth la Romexpo

Concertul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C, din Bulevardul Expoziției, începând cu ora 18:00, iar concertele debutează de la ora 19:00. După deschiderea porților puteți sosi la orice ora doriți pentru a vedea trupele favorite.

Organizatorii au pregătit un Food Court atât în zona A, cât și în zona B cu Food Trucks generos precum și baruri, publicul având de ales dintr-o gamă variată de opțiuni. În perimetrul evenimentului va exista și o zonă de merchandise.

Acces copii

  • Copiii sub 10 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
  • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet și doar dacă aceștia sunt însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
  • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție! Zgomotul foarte puternic poate dauna auzului celor mici.

Este INTERZIS accesul cu:

  • sticle, conserve;
  • mâncare sau băuturi de orice fel;
  • artificii, arme, obiecte periculoase;
  • substanțe interzise cf. legii 143 / 2000
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
  • umbrele (sunteți rugați ca în caz de ploaie să veniți cu pelerine);
  • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
  • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
  • animale de companie;
  • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

La intrarea in perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Categorii de bilete și brățări

  • Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toata durata concertului.
  • Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.
  • Posesorii de bilete la categoriile Premium și Categoria A vor primi la acces brățări speciale ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la Categoria B nu vor primi brățară la acces.
  • Categoria Premium - Pe platformă la înălțime, fără loc, cu bar separat și acces separat. Fanii cu bilet Premium au acces în toate categoriile de bilete inclusiv în fața scenei în Categoria A. Beneficiază de toaletă VIP.
  • Categoria A - în picioare, în fața scenei; posesorii de bilete la categoria A nu au acces la categoria Premium, dar au acces la categoria B
  • Categoria B - în picioare în spatele categoriei A. Posesorii de bilete la categoria B nu au voie să intre la nicio altă categorie.

Prețuri bilete concert Megadeth la Romexpo:

Biletele mai sunt disponibile DOAR la intrare:

  • Categoria A - 350 de lei
  • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 290 de lei la intrare
  • Premium - Pe platformă la înălțime aproape de scenă, cu bar și acces separat - 800 de lei
Citește în continuare

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Trending