Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Ozzy Osbourne, Megadeth, Sepultura și alte trupe metal vor avea propriile benzi desenate

DC Comics a anunțat o nouă serie intitulată Dark Nights: Death Metal - Band Edition, care va prezenta o trupă diferită de heavy metal pe fiecare dintre cele șapte ediții. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater
Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater │ FOTO: DC Comics

Noua ediție specială de benzi desenate vine ca urmare a lansării internaționale a seriei Dark Nights: Death Metal. Creată de scriitorul Scott Snyder și artistul Greg Capullo, aceasta a fost lansat în SUA în iunie 2020. Dark Knights: Death Metal este continuarea seriei de succes Dark Nights: Metal (2017-2018), care a adus schimbări pe scară largă în universul DC. A introdus fanii în Dark Multiverse și le-a prezentat un nou personaj negativ, Batman Who Laughs.

Acum, povestea capătă o noua dimensiune cu Dark Nights: Death Metal - Band Edition. Ilustrând o parte reprezentativă a muzicii metal din diferite generații, dar și subgenuri, fiecare ediție va prezenta o variantă de copertă care pune în evidență o formație de metal, o introducere a trupei și un interviu exclusiv. Este vorba de Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Sepultura, Opeth, Dream Theater și Lacuna Coil.

Program de lansare:

Ediția 1 

 • Trupă: Megadeth
 • Artist: Juanjo Guarnido

Ediția 2

 • Trupă: Ghost
 • Artist: Werther Dell’ Edera

Ediția 3

 • Trupă: Lacuna Coil
 • Artist: Timpano & Antonio Fuso

Ediția 4

 • Trupă: Opeth
 • Artist: Mathieu Lauffray

Ediția 5

 • Trupă: Sepultura
 • Artist: Albuquerque / Pedro Mauro

Ediția 6

 • Trupă: Dream Theater
 • Artist: Santi Casas

Ediția 7

 • Trupă: Ozzy Osbourne
 • Artist: Marco Mastrazzo

Seria Dark Nights: Death Metal - Band Edition va fi lansată în 13 țări începând cu luna martie și va fi distribuită pe tot parcursul anului 2021. Țările în discuție sunt Franța, Italia, Spania, Germania, Brazilia, Mexic, Argentina, Turcia, Rusia, Polonia, Cehia, Coreea și Japonia.

Coperte Dark Nights: Death Metal - Band Edition:

Comentează

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

 • Hatebreed
 • Testament
 • Eluveitie
 • Lacuna Coil
 • The Exploited
 • Terror
 • 1000mods
 • Cynic
 • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Sepultura se retrage din muzică după 40 de ani de carieră; Anunţă turneu de adio în 2024

O veste tristă vine în decembrie 2023 pentru fanii muzicii thrash: Sepultura a decis să se retragă din muzică, după 40 de ani de activitate. Grupul braziliano-american va încheia o poveste epică în metal cu un turneu de adio în 2024. Avem detalii mai jos.

Publicat

pe

Sepultura@Metalhead Meeting 2017 │ FOTO: Florin Matincă / Metalhead

Cariera Sepultura e împărţită în două: etapa de 20 de ani cu Max Cavalera şi etapa de 20 de ani cu Derrick Green la voce. Legendele metalului din Brazilia au anunţat o serie de concerte de adio în 2024 şi putem doar să sperăm că vor ajunge şi în România. Personal i-am văzut la noi în 2003 la Arenele Romane, când de abia venise Green în postura de solist şi a ieşit iureş.

Apoi au mai fost de câteva ori la noi şi ţin minte că i-am văzut alături de Cradle of Filth la Arenele Romane în 2017. Sepultura mai are un plan pentru a încheia în glorie cariera: va înregistra 40 de piese live în 40 de oraşe diferite pentru a lansa o super compilaţie cu cele mai încărcate de energie momente de pe scenă.

Iată şi mesajul transmis de grup:

Sepultura a ajuns la final de drum şi a ales să plece cu o moarte planificată. Pe parcursul următoarelor 18 luni vom sărbători 40 de ani de existenţă împreună, alături de fanii noştri loiali în cadrul unui turneu de adio, care va parcurge întregul glob. Va fi o sărbătorire a trecutului şi a prezentului pentru o ultimă dată.

După 4 decenii pline de suişuri şi coborâşuri, după ce am vizitat 80 de ţări şi nenumărate culturi, am avut şansa să devenim mesagerii Braziliei spre lume şi să răspândim culorile şi ritmurile noastre în toată lumea. Cu cel mai nou album de studio, "Quadra", o încununare a carierei noastre, am adăugat un capitol de neuitat urmat de experienţă SepulQuarta, care ne-a ajutat să depăşim vremurile grele ale pandemiei.

Sepultura are planificate concerte în 2024 în Franţa, Germania, Olanda, Belgia, UK, Irlanda, Ungaria, Austria, Cehia.

Trupa groove metal şi thrash metal lua fiinţă în 1984, fondată de fraţii Igor Cavalera şi Max Cavalera. Max a plecat în 1996 şi Igor în 2006. Grupul a lansat 15 albume de studio şi a vândut 3 milioane de albume doar în SUA, iar global 20 de milioane.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Megadeth concertează la Romexpo în iunie 2024

Megadeth aduce turneul "Crush The World Tour" în România și va concerta pe 10 iunie 2024 la Romexpo în aer liber, în cadrul unui warm-up party Metalhead Meeting. Primele 500 de bilete din fiecare categorie se vor pune în vânzare pe 11 decembrie la ora 11:00 și au prețuri earlybird. Fanii Megadeth Cyber Army și fanii METALHEAD care fac parte din Canalul oficial de Whatsapp METALHEAD au acces la bilete înaintea tuturor, pe 9 decembrie de la ora 11:00.

Publicat

pe

Concert Megadeth la Arenele Romane pe 13 iulie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Megadeth este un nume ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu patru decenii de activitate, Megadeth a trecut testul timpului ajungând un pilon de referință al scenei muzicale internaționale, influențând generații întregi de artiști.

Megadeth a lansat până în prezent 16 materiale de studio care au fost prezente în topurile din întreaga lume, aducând formației discuri aur și platină în urma a peste 50 de milioane de exemplare vândute pe toate continentele.

Cel mai recent material, "The Sick, the Dying... and the Dead!", a fost lansat pe 2 septembrie 2022 ajungând în peste 30 de topuri din întreaga lume și marcând colaborări cu Steve Di Giorgio de la Testament și Death, cu Sammy Hagar și chiar cu Ice-T. Discul a fost scris după ce geniul creator din spatele Megadeth, Dave Mustaine, a câștigat lupta cu cancerul, declarând că în prezent se simte mai plin de energie ca oricând, fapt ce se transpune și în muzica compusă pentru "The Sick, the Dying... and the Dead!".

Megadeth este și va rămâne o formație etalon, nu doar relevantă pentru scena metal internațională, ci pentru istora muzicii în general, iar carismaticul Dave Mustaine va continua să influențeze prin muzica pe care o compune generațiile viitoare de artiști.

Prețuri bilete concert Megadeth 2024 la Romexpo

 • Categoria A - fără loc în fața scenei - 289 lei earlybird (primele 500) de bilete, 309 de lei in presale și 350 de lei la intrare
 • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 229 lei earlybird (primele 500 de bilete), 249 de lei în presale și 290 de lei la intrare
 • Premium - 699 lei - Pe platformă la înălțime aproape de scenă, cu bar și acces separat. La intrare biletele Premium vor costa 800 de lei

Suplimente VIP și VIP Meet & Greet

Suplimentele nu includ și biletul la concert. Sunteți rugați să cumpărați și un bilet de acces separat.

Info acces:

 • Posesorii de bilete Premium au acces în toate categoriile de bilete.
 • La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.
 • Copiii sub 10 ani au intrarea gratuită însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
Citește în continuare

Trending