Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Sia are probleme cu filmul "Music", după ce o petiţie semnată de 90.000 de oameni cerere interzicerea sa

Sia Furler este o cântăreaţă care s-a ferit în general de controverse, dar iată că primul său film din carieră, "Music" a adus-o în calea valului de Cancel Culture. O petiţie semnată de peste 90.000 de oameni doreşte interzicerea peliculei şi retragerea nominalizărilor sale la Globul de Aur. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Sia și Maddie Ziegler interpretând "Together" la Tonight Show: At Home Edition (captură ecran)
Sia și Maddie Ziegler interpretând "Together" la Tonight Show: At Home Edition (captură ecran)

Petiţia a strâns peste 90.000 de semnături şi solicită ca filmul "Music" să aibă retrase nominalizările la Globul de Aur. Documentul este adresat către Hollywood Foreign Press Association şi a fost lansat de către membrii ai comunităţii celor ce suferă de autism. Petiţia se află pe Change.org şi afirmă că aceasta creaţie artistică suferă de "ableism" şi "contribuie la stereotipurile negative cu privire la persoanele ce suferă de autism". Într-un rol important se află dansatoarea Maddie Ziegler, cunoscută din clipurile lansate de Sia până acum.

Maddie joacă o adolescentă cu autism şi modul în care o face a stârnit nemulţumiri. Pelicula a debutat în anumite cinematografe, dar şi prin servicii video on demand la început de februarie 2021 şi a primit deja două nominalizări la Globurile de Aur. Una este pentru actriţă principală, Kate Hudson şi a doua nominalizare este pentru cel mai bun film de comedie sau musical. Rosanna Kataja şi Nina Skov Jensen sunt creatoarele petiţiei şi ele declară în documentul de pe Change.org următoarele:

Faptul că "Music" a primit nominalizări la două Globuri de Aur ilustrează nepăsarea industriei de divertisment cu privire la incluziune şi reprezentarea minorităţilor. Va folosi autismul ca pornografie inspiraţionala pentru a îi face pe neurotipici să se simtă bine cu privire la presupusa lor "superioritate".

Plângerile criticilor includ şi faptul că Ziegler joacă în mod clişeic o persoană cu autism. Asociaţia Naţională a Autismului condamnă şi chinurile prin care trece Ziegler ca o expunere"periculoasă şi abuzivă". Întrebarea care se pune este: "cum se poartă o persoană cu autism?", iar felul în care dansatoarea a răspuns la întrebare ar fi să mimeze stereotipuri negative legate de această afecţiune. Petiţia spune şi că imitaţia se face fix în modul în care au fost batjocorite persoanele cu autism decenii întregi.

Sia şi-a cerut deja scuze pentru momentul în care Maddie este legată în film pentru a îi opri comportamentul haotic. Artista şi-a mai cerut scuze şi pentru că a ascultat păreri greşite atunci când a realizat filmul.

Comentează

Muzică nouă

Sia şi Kylie Minogue colaborează pe piesa "Dance Alone" - AUDIO

Sia revine în 2024 cu un album nou şi îl promovează cu single-ul proaspăt lansat "Dance Alone". Acest track este o colaborare cu Kylie Minogue, care se prezintă cu un sound minimalist. Ce alte colaborări ne-a pregătit Sia pentru album aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Sia Kylie Minogue Dance Alone
Coperta single Sia Kylie Minogue Dance Alone │ FOTO: Sia

"Dance Alone" este primul single de pe noul album semnat Sia, "Reasonable Woman". El duce discografia artistei la 10 titluri şi acest LP va sosi pe 3 mai 2024 prin casa de discuri Atlantic. Cele două artiste din Australia cântă un pop dansabil, numai bun de cluburi, care sună simultan a anii '80 şi a începutul anilor 2000 şi Spice Girls.

Sia a mai colaborat cu Kylie Minogue pe albumul acesteia din 2024, "Kiss Me Once". Ea este menţionată drept compozitor al piesei "Sexercize". În ce priveşte noul album al creatoarei lui "Chandelier", el va include colaborări cu Chaka Khan, Labrinth, Paris Hilton şi mulţi alţii. Mai sunt şi alte nume de care aţi auzit, precum Greg Kurstin, Benny Blanco şi Rosalia, toţi apărând pe acelaşi disc nou.

Sia îi numeşte mai degrabă "prieteni" pe aceştia decât nişte simpli colaboratori. Avem şi tracklist-ul lui "Reasonable Woman", pe care îl puteţi vedea mai jos:

  1. Little Wing
  2. Immortal Queen (feat. Chaka Khan)
  3. Dance Alone (Sia and Kylie Minogue)
  4. I Had A Heart
  5. Gimme Love
  6. Nowhere To Be
  7. Towards The Sun
  8. Incredible (feat. Labrinth)
  9. Champion (feat. Tierra Whack, Kaliii, Jimmy Jolliff)
  10. I Forgive You
  11. Wanna Be Known
  12. One Night
  13. Fame Won’t Love You (feat. Paris Hilton)
  14. Go On
  15. Rock And Balloon

Sia a mai lansat o piesă de pe viitorul album în 2023, în septembrie, "Gimme Love". Kylie Minogue trece printr-o perioadă bună, după ce tocmai a câştigat al doilea său premiu Grammy din carieră, pentru hitul din 2023 "Padam Padam". Acesta a primit distincţia pentru "Best Pop Dance Recording" şi apare pe albumul său "Tension".

Au trecut între timp 7 ani de la ultimul album complet nou de la Sia, "This is Acting".

Citește în continuare

Trending