Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Semifinalele și finala Eurovision 2021 se vor organiza urmărind trei posibile scenarii

Eurovision 2021 va avea loc indiferent de evoluția pandemiei. Organizatorii sunt pregătiți pentru orice situație, trei scenarii fiind luate în calcul pentru organizarea semifinalelor si a marii finale de la Rotterdam.

Publicat

pe

Eurovision 2021
Eurovision 2021 │ FOTO: Eurovision

Așa cum a fost anunțat din ianuarie, Eurovision Song Contest va avea loc anul acesta cu certitudine, chiar dacă evoluția pandemiei nu va fi una favorabilă. Organizatorii au luat inițial în considerare patru scenarii, primul dintre ele (A) și cel mai optimist fiind exclus. Acesta presupunea ca ediția din 2021 să nu sufere nicio modificare, semifinalele și finala urmând să se defășoare ca și în anii anteriori, cu show-uri live și o sală de spectacol plină. Considerând contextul pandemic, un astfel de scenariu nu va fi posibil, organizatorii mergând înainte cu variantele B, C și D.

"Concursul Eurovision va reveni cu siguranță în luna mai, în ciuda pandemiei, dar, în circumstanțele predominante, este, din păcate, imposibil să organizăm evenimentul așa cum suntem obișnuiți", a declarat Martin Österdahl, Executive Supervisor al Eurovision Song Contest.

Care sunt scenariile posibile pentru organizarea semifinalelor și a finalei Eurovision 2021

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc în primăvară, la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai. Show-urile vor fi organizate urmărind trei posibile scenarii.

Scenariul B: Show-uri cu distanțare socială și artiști care susțin momente live pe Ahoy Arena

Toți cei care participă la Eurovision Song Contest la Ahoy Arena din Rotterdam ar trebui să practice distanțarea socială. Se vor respecta măsuri stricte de sănătate și siguranță (inclusiv teste frecvente de COVID) și un protocol pentru protejarea artiștilor, delegațiilor și echipei de pe site și din afara acestuia.

Dacă există delegații care nu pot călători la Rotterdam, artiștii lor vor interpreta "live-on-tape" cu un spectacol înregistrat. Cei care pot călători la Rotterdam își vor interpreta piesele în direct pe scenă.

Vor avea loc 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), fie fără audiență, fie cu un public redus, pentru a permite distanțarea socială. Capacitatea finală ar depinde de deciziile administrației locale. Vor fi activități în orașul Rotterdam desfășurate într-un mod sigur și responsabil.

Scenariul C: Se va transmite de la Rotterdam, cu public restrâns, dar momentele concurenților vor fi preînregistrate

Un concurs Eurovision Song, de la Ahoy Arena din Rotterdam, dar delegații sau artiștii nu vor călători la Rotterdam. Gazdele și interval acts vor fi în continuare live de la Ahoy. Spectacolele, TOȚI participanții vor fi "live-on-tape". Măsuri stricte de sănătate și siguranță (inclusiv teste frecvente de COVID) ar fi în vigoare la locul de desfășurare. Ar fi respectat un protocol pentru protejarea echipei tehnice și în afara acestuia.

Vor avea loc 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), fie fără audiență, fie cu un public redus pentru a permite distanțarea socială. Capacitatea finală ar depinde de deciziile administrației locale. Vor fi activități reduse în orașul Rotterdam desfășurate într-un mod sigur și responsabil.

Scenariul D: Show-uri online fără public și momente artistice preînregistrate

Un concurs Eurovision Song fără public și activități virtuale va fi luat în considerare pentru a explora orașul gazdă Rotterdam. Spectacolele tuturor participanților vor fi "live-on-tape". Vor avea loc 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), dar fără public.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

Roxen ar fi trebuit să ne reprezinte în 2020 cu piesa "Alcohol You". Ediția a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă artista a rămas reprezentanta noastră.

Comentează

Trending