Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie

Semifinalele și finala Eurovision 2021 se vor organiza urmărind trei posibile scenarii

Eurovision 2021 va avea loc indiferent de evoluția pandemiei. Organizatorii sunt pregătiți pentru orice situație, trei scenarii fiind luate în calcul pentru organizarea semifinalelor si a marii finale de la Rotterdam.
Eurovision 2021

Eurovision 2021 │ FOTO: Eurovision

Așa cum a fost anunțat din ianuarie, Eurovision Song Contest va avea loc anul acesta cu certitudine, chiar dacă evoluția pandemiei nu va fi una favorabilă. Organizatorii au luat inițial în considerare patru scenarii, primul dintre ele (A) și cel mai optimist fiind exclus. Acesta presupunea ca ediția din 2021 să nu sufere nicio modificare, semifinalele și finala urmând să se defășoare ca și în anii anteriori, cu show-uri live și o sală de spectacol plină. Considerând contextul pandemic, un astfel de scenariu nu va fi posibil, organizatorii mergând înainte cu variantele B, C și D.

"Concursul Eurovision va reveni cu siguranță în luna mai, în ciuda pandemiei, dar, în circumstanțele predominante, este, din păcate, imposibil să organizăm evenimentul așa cum suntem obișnuiți", a declarat Martin Österdahl, Executive Supervisor al Eurovision Song Contest.

Care sunt scenariile posibile pentru organizarea semifinalelor și a finalei Eurovision 2021

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc în primăvară, la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai. Show-urile vor fi organizate urmărind trei posibile scenarii.

Scenariul B: Show-uri cu distanțare socială și artiști care susțin momente live pe Ahoy Arena

Toți cei care participă la Eurovision Song Contest la Ahoy Arena din Rotterdam ar trebui să practice distanțarea socială. Se vor respecta măsuri stricte de sănătate și siguranță (inclusiv teste frecvente de COVID) și un protocol pentru protejarea artiștilor, delegațiilor și echipei de pe site și din afara acestuia.

Dacă există delegații care nu pot călători la Rotterdam, artiștii lor vor interpreta "live-on-tape" cu un spectacol înregistrat. Cei care pot călători la Rotterdam își vor interpreta piesele în direct pe scenă.

Vor avea loc 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), fie fără audiență, fie cu un public redus, pentru a permite distanțarea socială. Capacitatea finală ar depinde de deciziile administrației locale. Vor fi activități în orașul Rotterdam desfășurate într-un mod sigur și responsabil.

Scenariul C: Se va transmite de la Rotterdam, cu public restrâns, dar momentele concurenților vor fi preînregistrate

Un concurs Eurovision Song, de la Ahoy Arena din Rotterdam, dar delegații sau artiștii nu vor călători la Rotterdam. Gazdele și interval acts vor fi în continuare live de la Ahoy. Spectacolele, TOȚI participanții vor fi "live-on-tape". Măsuri stricte de sănătate și siguranță (inclusiv teste frecvente de COVID) ar fi în vigoare la locul de desfășurare. Ar fi respectat un protocol pentru protejarea echipei tehnice și în afara acestuia.

Vor avea loc 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), fie fără audiență, fie cu un public redus pentru a permite distanțarea socială. Capacitatea finală ar depinde de deciziile administrației locale. Vor fi activități reduse în orașul Rotterdam desfășurate într-un mod sigur și responsabil.

Scenariul D: Show-uri online fără public și momente artistice preînregistrate

Un concurs Eurovision Song fără public și activități virtuale va fi luat în considerare pentru a explora orașul gazdă Rotterdam. Spectacolele tuturor participanților vor fi "live-on-tape". Vor avea loc 9 spectacole (6 repetiții generale, 2 semifinale și o mare finală), dar fără public.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

Roxen ar fi trebuit să ne reprezinte în 2020 cu piesa "Alcohol You". Ediția a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă artista a rămas reprezentanta noastră.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica va cânta la show-ul de Superbowl al lui Steve Colbert

Metallica va ţine primul său concert live din 2021 în weekend-ul ce urmează, în cadrul unei ediţii speciale de Superbowl...

Închide