Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Doi români l-au jefuit pe muzicianul James Blunt

Cântărețul de 46 de ani a fost victima unui jaf ce a avut loc la începutul acestui an. Hoții i-au spart vila de vacanță din Ibiza și au furat 100 de obiecte, inclusiv un ceas de buzunar ce i-a aparținut bunicului său.

Publicat

pe

Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival

Polițiștii au arestat doi bărbați de cetățenie română, suspectați că au luat parte la jaf. Aceștia fac parte dintr-un grup infracțional ce se ocupă cu jafuri şi spargeri în casele din Ibiza. Hoții au luat o mare parte din garderoba artistului, precum și bijuterii și obiecte cu valoare sentimentală, cum ar fi un ceas de buzunar și butoni ce i-au aparținut bunicului lui Blunt, dar și o baionetă -  amintire a perioadei în care muzicianul a fost ofițer în Kosovo în 1999.

Conform unui comunicat al Gărzii Civile, românii sunt implicați în cel puțin 12 jafuri ale unor proprietăți de lux situate în zonele rurale ale insulei. Ancheta poliției rămâne deschisă pentru a-i aresta și pe ceilalți membri ai rețelei. Până acum, polițiștii au recuperat obiecte în valoare de 300.000 de euro. Este vorba de două sculpturi evaluate la 70.000 de euro fiecare, picturi ale unor autori renumiți, ceasuri decorative din secolul al XIX-lea, sticle de vin, tacâmuri de aur și argint și bijuterii.

Grupul este unul extrem de specializat. Păzește casele luate în vizor și așteaptă un moment oportun (când proprietarii și agenții de pază nu sunt prezenți). Operează pe timpul nopții și anulează toate alarmele de pe teritoriul locuinței. În ceea ce îi privește pe cei doi români, aceștia au fost interceptați de poliţişti și descoperiți într-o maşină închiriată, în timp ce staţionau în satul Santa Gertrudis de Fruitera. Când i-au observat pe agenţi, cei doi au fugit, dar au fost prinşi de forţele de ordine.

James Blunt și soția sa au cumpărat vila de lux în 2006 la prețul de 1,7 milioane de lire sterline. Proprietatea veche de 150 de ani are șase dormitoare, o bibliotecă, o piscină imensă și un bar.

Trending