Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Hayley Williams a lansat un nou album, "FLOWERS for Vases/ descansos" - AUDIO

Hayley Williams îşi păstrează fervoarea creativă şi lansează încă un album solo după cel din 2020. De această dată am putut asculta începând cu data de 5 februarie LP-ul "Flowers for Vases/ descansos". Este un album tematic, de carantină şi izolare, ceva devenit deja gen muzical în ziua de azi. Puteţi savura noile piese în articol şi afla mai multe despre acest material.
Coperta album Hayley Williams Flowers for Vases Descansos

Coperta album Hayley Williams Flowers for Vases Descansos │ FOTO: Hayley Williams

Hayley Williams, cunoscută ca solista Paramore a lansat în 2020 primul său album solo "Petals for Armor", pe care aproape că mă simt vinovat să îl numesc un album indie. Este o combinaţie de genuri care aminteşte de Bjork mai mult decât de orice, poate şi datorită clipurilor lansate. Al doilea album solo vine la doar câteva luni distanţă, iar "Flowers for Vases/ descansos" a debutat prin casa de discuri Atlantic Records. A fost înregistrat în întregime de către Hayley, care a cântat la toate instrumentele şi pe toate armoniile.

Procesul creativ s-a petrecut în locuinţa sa din Nashville, iar singurele contribuţii externe au fost din partea producătorului Daniel James şi a inginerului de sunet Carlos de la Garza. Artista a săpat adânc în sine după emoţii, deseori negative, după despărţirea de chitaristul New Found Glory, Chad Gilbert. Tonul e diferit faţă de precedentul LP, parcă mai relaxat, mai lent. E probabil un alt stadiu al durerii, pierderii decât cel frenetic din 2020.

Vocea este şoptită în microfon, chitara se aude în surdină. A dispărut aerul catchy şi ritmat al pieselor, avem mai degrabă piese de meditaţie şi auto descoperire. În anumite moduri acesta poate fi privit ca un album de despărţire, cum a avut The Weeknd cu câţiva ani în urmă, îndrăznind să menţioneze teme personale, precum faptul că era gata să îi doneze un rinichi Selenei Gomez. La fel, Hayley cântă pe noul album despre despărţire ca o amputare a unui membru.

E multă vulnerabilitate în aceste piese, 14 la număr. Promovarea acestui disc a fost inedită, pentru că pe 29 ianuarie Hayley a început să le trimită cadouri fanilor, inclusiv membre ale unei păpuşi, cu mesajul "Plant Me" şi un pachet special cu o lumânare Sancutary şi un CD cu piesa "My Limb". Fanii erau rugaţi să o scape pe Internet. Imaginea florală pare să fie obsesia lui Hayley, alături de vizualul metamorfozei şi transformării, a înlocuirii membrelor fantomă.

Hayley a divorţat în 2017, dar tumultul e departe de a fi gata în sufletul său. Piesa "My Limb" descrie asta perfect.

Citește mai multe despre Hayley Williams
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cornel Marin a pictat cu emoție la "Românii au talent" 2021 - VIDEO

Cornel Marin a impresionat cu povestea de viață și talentul incredibil. Constănțeanul de 39 de ani a primit 4 DA...

Închide