Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

Fantome lansează piesa "Paşii Mei", colaborare cu Ioana Milculescu - AUDIO

Fantome începe anul 2021 cu o piesă nouă, "Paşii Mei", colaborare retrofuturistă cu Ioana Milculescu. Piesa orginală aparține lui Mihai Pocorschi în interpretarea Doinei Matei (1988) şi a primit un remix pe cinste, care ne duce cu gândul la Knight Rider sau la Blade Runner. Puteţi asculta piesă în articol şi afla detalii despre noul proiect Fantome.
Single Fantome Pasii Mei

Single Fantome Pasii Mei │ FOTO: Culese din Cartier

Duo-ul Fantome face parte din brigada Culese din Cartier şi a fost o prezenţă fascinantă la Summer Well şi la alte mari festivaluri din ţară. Băieţii au evoluat de la un proiect muzical care lua romanţe şi piese de altă dată şi le fuziona cu muzică electronică la o formaţie care are şi influenţe de rock electronic. Au şi chitarist de acompaniament live şi abordează o latură experimentală, care integrează elemente de rock alternativ, dubstep şi trip hop.

"Paşii Mei" este cea mai nouă piesă, la origine o creaţie a lui Mihai Pocorschi din 1988, dar remixată pentru anul 2021. Vocea îi aparţine Ioanei Milculescu, care a cântat alături de Subcarpaţi în piesa "Pankăreala", făcând senzaţie la mijlocul melodiei. Noul single este o creaţie cu un bas care te duce direct în anii '80, alături de sintetizatoarele visătoare şi vocea cu extra melancolie. Sună a film detectiv şi a oraş acoperit de smog, neoane şi mister.

Fantome pregăteşte un EP cu 3-4 piese complet noi, influenţate de singurătatea ultimului an, de jocul Cyberpunk 2077 şi de experienţele trăite la concertele anilor trecuţi. Ni se promite "un salt în timp, de la perioada interberlică la sound-ul disco electronic al anilor '70-'80". Comentariile de pe YouTube constată fuziunea de genuri, citând un soi de neo funk în stil lichid. Duo-ul bucureştean pregăteşte şi un videoclip animat, cu randări complexe în Unreal Engine.

Ultimul clip al trupei a fost "Plopi" din 2018, un single compus de Bogdan Andrei şi conţinând sample-uri vocale din Grupul Stereo. Ne-a rămas în minte şi "Casa Bântuită", o piesă alături de AFO, Faust şi Power pe Vinil. Cei de la Fantome sunt cunoscuţi pentru faptul că nu îşi arată faţa şi folosesc măşti din popor, cu un extra fler dramatic, îmbinat cu elementele unui film horror sau thriller. Duo-ul este compus din Vlad-Train şi Bogdan Andrei şi face parte din Crew-ul Culese din Cartier.

Citește mai multe despre Fantome
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Foo Fighters a lansat albumul "Medicine At Midnight", înregistrat într-o casă bântuită

Pe 5 februarie trupa lui Dave Grohl, Foo Fighters a lansat un nou album, "Medicine At Midnight". LP-ul este disponibil...

Închide