Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Noi detalii despre Eurovision 2021: Roxen va cânta în engleză, Liana Stanciu a dezvăluit un membru al juriului

TVR a dat startul Selecției Naționale pentru Eurovision 2021. Melodia pe care o va cânta Roxen va fi cu siguranță în limba engleză, Liana Stanciu oferind noi detalii cu privire la procesul de selecție, vorbind și despre membrii juriului de specialitate care vor alege piesa României.

Publicat

pe

Liana Stanciu într-un interviu pentru TVR
Liana Stanciu într-un interviu pentru TVR │ FOTO: Captură YouTube

Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, a dezvăluit în premieră cum va decurge procesul de selecție a piesei pe care Roxen o va interpreta la Rotterdam. Etapa națională a început pe 1 februarie și "se caută cea mai bună piesă", calendarul pentru Eurovision 2021 fiind deja aglomerat. Liana Stanciu a povestit la TVR că se lucrează la clipul de prezentare al artistei.

Liana Stanciu: "Căutăm cea mai bună soluție s-o arătăm (pe Roxen) oamenilor în prezentarea de dinaintea piesei"

"Săptămâna viitoare avem un deadline pe postcard. Asta înseamnă că toată echipa, inclusiv partenerul Global Records, va alege cele mai frumoase imagini cu Roxen, cele mai frumoase amintiri cu Roxen, cele mai speciale momente din cariera ei. Ele trebuiesc încărcate pe site-ul oficial. Căutăm cea mai bună soluție s-o arătăm oamenilor în prezentarea de dinaintea piesei", a detaliat Liana Stanciu în emisiunea "Cu capul în zori".

Piesa României pentru Eurovision 2021 va fi aleasă din 6 variante, toate în limba engleză

Roxen va afla ce piesa va interpreta în concurs până la sfârșitul lunii februarie, Liana Stanciu dând de înțeles că atunci a fost stabilit un deadline intern. Membrii juriului vor avea de ales din 6 piese încă nefinalizate, propunerile nefiind definitivate. Melodia va fi, cu certitudine, în limba engleză.

"Spre sfârșitul acestei luni sperăm să avem piesa. Ea este cu siguranță într-o fază de schiță, să zicem o versiune nefinalizată încă, dar nu știm care e (...). Cred că sunt vreo 6 piese pe moment"

Membrii juriului de specialitate vor delibera de acasă. Propunerile de piese vor fi analizate în particular, fiecare urmând să-și exprime opțiunea într-o fișă de jurizare, fără a exista o dezbatere în prealabil.

"Fiecare primește acasă un link cu piesele, le ascultă de câte ori vrea, trimite un formular, nimeni nu trebuie să-i influențeze în vreun fel decizia pentru unul dintre cele 5, 6, câte or fi, cântece. Important e că după ce a transmis fișa de jurizare, abia după aia ne întâlnim într-un zoom și o să vedem care, cine, cât de dezamăgit va fi, sau de fericit va fi că a intuit piesa corectă."

Cine sunt membrii juriului de specialitate care aleg piesa României la Eurovision 2021

Liana Stanciu a dezvăluit că Dan Manoliu, regizorul artistic al Selecţiei Naţionale Eurovision din 2016, va face parte din juriul de specialitate. Despre colegii săi jurați nu a dorit să ofere încă prea multe detalii, dând de înțeles că numele lor vor fi dezvăluite în curând.

"Ce pot să spun este că sunt oameni din industrie, sunt specialiști, colegii mei din Televiziunea Română, sunt specialiști din Radio România Actualități, sunt compozitori pe care îi știe toată România, artiști care ne-au reprezentat și care au venit în fruntea topurilor, sunt oameni pe care îi știți fără îndoială și o să-i vedeți, o să-i puteți descoase în direct", a spus Liana Stanciu.

Sloganul României de anul acesta este #ealtceva. Eurovision Song Contest 2021 va avea loc în primăvară, la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

Roxen ar fi trebuit să ne reprezinte în 2020 cu piesa "Alcohol You". Ediția a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă artista a rămas reprezentanta noastră.

Comentează

Trending