Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Noi detalii despre Eurovision 2021: Roxen va cânta în engleză, Liana Stanciu a dezvăluit un membru al juriului

TVR a dat startul Selecției Naționale pentru Eurovision 2021. Melodia pe care o va cânta Roxen va fi cu siguranță în limba engleză, Liana Stanciu oferind noi detalii cu privire la procesul de selecție, vorbind și despre membrii juriului de specialitate care vor alege piesa României.

Publicat

pe

Liana Stanciu într-un interviu pentru TVR
Liana Stanciu într-un interviu pentru TVR │ FOTO: Captură YouTube

Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, a dezvăluit în premieră cum va decurge procesul de selecție a piesei pe care Roxen o va interpreta la Rotterdam. Etapa națională a început pe 1 februarie și "se caută cea mai bună piesă", calendarul pentru Eurovision 2021 fiind deja aglomerat. Liana Stanciu a povestit la TVR că se lucrează la clipul de prezentare al artistei.

Liana Stanciu: "Căutăm cea mai bună soluție s-o arătăm (pe Roxen) oamenilor în prezentarea de dinaintea piesei"

"Săptămâna viitoare avem un deadline pe postcard. Asta înseamnă că toată echipa, inclusiv partenerul Global Records, va alege cele mai frumoase imagini cu Roxen, cele mai frumoase amintiri cu Roxen, cele mai speciale momente din cariera ei. Ele trebuiesc încărcate pe site-ul oficial. Căutăm cea mai bună soluție s-o arătăm oamenilor în prezentarea de dinaintea piesei", a detaliat Liana Stanciu în emisiunea "Cu capul în zori".

Piesa României pentru Eurovision 2021 va fi aleasă din 6 variante, toate în limba engleză

Roxen va afla ce piesa va interpreta în concurs până la sfârșitul lunii februarie, Liana Stanciu dând de înțeles că atunci a fost stabilit un deadline intern. Membrii juriului vor avea de ales din 6 piese încă nefinalizate, propunerile nefiind definitivate. Melodia va fi, cu certitudine, în limba engleză.

"Spre sfârșitul acestei luni sperăm să avem piesa. Ea este cu siguranță într-o fază de schiță, să zicem o versiune nefinalizată încă, dar nu știm care e (...). Cred că sunt vreo 6 piese pe moment"

Membrii juriului de specialitate vor delibera de acasă. Propunerile de piese vor fi analizate în particular, fiecare urmând să-și exprime opțiunea într-o fișă de jurizare, fără a exista o dezbatere în prealabil.

"Fiecare primește acasă un link cu piesele, le ascultă de câte ori vrea, trimite un formular, nimeni nu trebuie să-i influențeze în vreun fel decizia pentru unul dintre cele 5, 6, câte or fi, cântece. Important e că după ce a transmis fișa de jurizare, abia după aia ne întâlnim într-un zoom și o să vedem care, cine, cât de dezamăgit va fi, sau de fericit va fi că a intuit piesa corectă."

Cine sunt membrii juriului de specialitate care aleg piesa României la Eurovision 2021

Liana Stanciu a dezvăluit că Dan Manoliu, regizorul artistic al Selecţiei Naţionale Eurovision din 2016, va face parte din juriul de specialitate. Despre colegii săi jurați nu a dorit să ofere încă prea multe detalii, dând de înțeles că numele lor vor fi dezvăluite în curând.

"Ce pot să spun este că sunt oameni din industrie, sunt specialiști, colegii mei din Televiziunea Română, sunt specialiști din Radio România Actualități, sunt compozitori pe care îi știe toată România, artiști care ne-au reprezentat și care au venit în fruntea topurilor, sunt oameni pe care îi știți fără îndoială și o să-i vedeți, o să-i puteți descoase în direct", a spus Liana Stanciu.

Sloganul României de anul acesta este #ealtceva. Eurovision Song Contest 2021 va avea loc în primăvară, la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

Roxen ar fi trebuit să ne reprezinte în 2020 cu piesa "Alcohol You". Ediția a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă artista a rămas reprezentanta noastră.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Roxen și delegația României la Eurovision vor lipsi de la ceremonia Turquoise Carpet

Delegația României la Eurovision a fost informată că nu va putea participa la ceremonia Turquoise Carpet, ce marchează deschiderea ediției din 2021 a concursului. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp, ca urmare a protocolului anti-Covid.

Publicat

pe

Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia”
Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia” │ FOTO: Captură YouTube

Reprezentanta noastră la Eurovision 2021 va lipsi de pe covorul turcoaz al ceremoniei de deschidere a competiției. În urmă cu câteva ore, atât delegația României, cât şi a Maltei, au fost informate că nu vor putea participa la evenimentul Turquoise Carpet, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate. În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză.

Deși niciun membru al delegației României nu a fost confirmat pozitiv la testările făcute de organizatori, conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu vor putea defila, astăzi, pe covorul turcoaz, la ceremonia programată să înceapă la ora 19:00 (ora României). De asemenea, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcațiuni până la covorul turcoaz, așa cum anunțaseră inițial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam. Echipa Eurovision România va respecta în continuare protocolul necesar, EBU stabilind în ce condiții se vor desfășura semifinalele și finala concursului.

Roxen: "Știu că este un moment dificil pentru toate delegațiile implicate, dar sper ca toată lumea să poată urca pe scenă în semifinale"

Roxen și-a exprimat în online regretul de a rata ceremonia Turquoise Carpet. Îmbrăcată în ținuta pregătită pentru acest eveniment, artista a publicat pe Instagram o serie de fotografii pentru a marca momentul, subliniind totodată importanța respectării regulilor de siguranță în contextul pandemiei.

"Nu voi mai avea momentul meu de pe covorul turcoaz, dar am compensat cu o ședință foto în baie.

Sunt puțin tristă... dar siguranța e prioritară!

Știu că este un moment dificil pentru toate delegațiile implicate, dar sper ca toată lumea să poată urca pe scenă în semifinale!

Aveți grijă de voi!", a scris Roxen în postarea sa de pe Instagram.

FOTO: Roxen îmbrăcată în ținuta pregătită pentru ceremonia Turquoise Carpet

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021: Roxen a fost în complet control la cea de-a doua repetiție de la Rotterdam - VIDEO

După o primă repetiție încărcată de emoții, Roxen s-a mobilizat surprinzător, livrând două zile mai târziu o prestație puternică și bine închegată. În cea de-a doua zi de repetiții, reprezentanta noastră la Eurovision 2021 a impresionat publicul cu vocea și prezența sa scenică.

Publicat

pe

Roxen la cea de-a doua repetiție de la Rotterdam, înaintea semifinalei Eurovision 2021
Roxen la cea de-a doua repetiție de la Rotterdam, înaintea semifinalei Eurovision 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Roxen a trecut cu brio de cea de-a doua zi de repetiții pe scena Ahoy de la Rotterdam. Controlându-și, de această dată, emoțiile, reprezentanta noastră a oferit un show electrizant, în care atât scenografia, cât și vocea sa au fost la cote ridicate.

Reacțiile după această a doua repetiție au fost și ele pe măsură, clipul cu Roxen interpretând "Amnesia" urcând în doar câteva ore pe poziția 49 în topul YouTube Trending. Cu peste 140,000 de vizualizări, acest video a atras și foarte multe comentarii pozitive și încurajatoare pentru artista noastră.

"Sună mult mai bine, comparativ cu prima repetiție", a fost unul dintre comentariile care a primit peste o sută de like-uri.

VIDEO: Roxen - "Amnesia", cea de-a doua repetiție pe scena Ahoy de la Rotterdam

După această repetiție, Roxen și delegația României la Eurovision au participat la o nouă conferință de presă. Artista le-a oferit detalii jurnaliștilor despre evoluția sa pe scenă și starea sa emoțională.

"A fost plăcut (la cea dea doua repetiție). Am fost mai relaxați, pentru că ne obișnuiserăm cu scena. Am repetat puțin ieri și înainte de a urca pe scenă și eram mai încrezători. Cred că lucrul ăsta se va vedea."

Întrebată din nou care este mesajul piesei "Amnesia", Roxen a mărturisit că este o piesă extrem de personală și că își dorește ca cei care o ascultă să știe că nu sunt singuri atunci când traversează perioade de neîncredere și instabilitate emoțională.

"Vreau să transmit un mesaj de îmbărbătare. Iubiți-vă pe voi înșivă așa cum sunteți, dacă simțiți că sunteți diferiți de ceilalți, nu înseamnă că nu sunteți capabili", a subliniat Roxen.

VIDEO: Conferința de presă susținută de Roxen și delegația României

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021: Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României

Notele acordate de juriul României la Eurovision 2021 vor fi prezentate de o mare campioană a gimnasticii românești, Cătălina Ponor. Punctajul va fi dezvăluit în epilogul semifinalelor și finalei concursului, transmise în direct la TVR.

Publicat

pe

Cătălina Ponor în emisiunea "Rețeaua de idoli"
Cătălina Ponor în emisiunea "Rețeaua de idoli" │ FOTO: TVR

Mai sunt doar câteva zile până la startul Eurovision 2021, iar emoțiile artiștilor cresc de la o repetiție la cealaltă. Fiecare dintre ei concurează pentru un punctaj adunat din notele juriului și cele acordate de fani.

Cătălina Ponor: "Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision!"

La ediția din acest an, punctajul acordat de juriul României va fi prezentat de o campioană: Cătălina Ponor va dezvălui decizia juraților din țara noastră.

"Este o mare bucurie să susțin Romania din această postură inedită. Știu foarte bine ce înseamnă să îți reprezinți țara într-o competiție și emoțiile pe care le trăiești în acele momente. Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision!", mărturisește marea gimnastă.

Marți, 18 mai, joi, 20 mai și sâmbătă, 22 mai, în epilogul semifinalelor și finalei transmise în direct la TVR, telespectatorii vor afla de la Cătălina Ponor punctajul acordat de juriul României artiștilor din concurs.

Până atunci, publicul din țară rămâne conectat la atmosfera Eurovision prin emisiunea "Destinația Eurovision". În fiecare seară, la TVR 1, de la ora 20:50, urmărim povestea participării României la ediția numărul 65 a concursului. Gazda emisiunii, Sonia Argint, prezintă, în premieră și în exclusivitate, imagini din culisele evenimentului și din capitala Eurovision 2021.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai.

Cătălina Ponor - povestea unei campioane

Considerată caz unic în istoria gimnasticii românești, Cătălina Ponor a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Atena 2004, Londra 2012 și Rio 2016. A petrecut aproape 20 de ani în sala de gimnastică. Prima dată s-a retras din activitatea competițională în 2007, dar a revenit în forță după o pauză de patru ani, în 2011, sub îndrumarea antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, la rândul lor proaspăt reveniți la lot. În 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, devenind prima gimnastă din România care a urcat pe podiumul olimpic la 25 de ani fără câteva zile. După Londra, s-a retras din nou din activitatea competițională.

Telespectatorii Televiziunii Române se vor reîntâlni cu marea campioană a gimnasticii românești în această seară, de la ora 21:00, pe TVR 2, la "Rețeaua de idoli", unde Cătălina Ponor a fost invitata Irinei Păcurariu într-o ediție eveniment.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE