Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021: Cum va fi aleasă melodia cu care Roxen va reprezenta România

Roxen ne va reprezenta la Eurovision 2021 cu o melodie aleasă de un juriu de specialitate. Pentru prima oară în istoria participării României la acest concurs, selecția se va desfășura exclusiv intern, fără votul publicului.

Publicat

pe

Roxen (2019)
Roxen (2019) │ FOTO: Global Records

Selecția Națională Eurovision se va desfășura anul acesta fără un show live și fără implicarea publicului. Melodia cu care Roxen ne va reprezenta la Rotterdam în luna mai va fi aleasă de către un juriu de specialitate, selecția urmând să se desfășoare intern.

În perioada următoare, Roxen va înregistra mai multe piese în variantă demo. Ele vor fi transmise juriului, care până la sfârșitul lunii februarie va alege piesa câștigătoare. 

Potrivit TVR, decizia de a nu organiza un show live "este una firească, în condițiile unui început de 2021 marcat de constrângeri bugetare, dar și de regulile de distanțare fizică, impuse de pandemie".

Ce alte țări au ales intern (fără votul publicului) piesa pentru Eurovision

Alegerea piesei pentru Eurovision fără votul publicul este o premieră pentru România, însă acest model de selecție a fost aplicat în trecut de mai multe țări. Piese ca "Rise Like a Phoenix" (cu care Conchita Wurst a câștigat Eurovision în 2014) și "Arcade" (cu care Duncan Laurence a câștigat concursul în 2019) au fost alese prin aceeași metodă. La fel au fost selectate și alte melodii bine plasate în clasamentul final: "Fuego", interpretată de Eleni Foureira (ce a ocupat poziția a doua la ediția din 2018), "Beautiful Mess", interpretată de Kristian Kostov (ce a ocupat poziția a doua la ediția din 2017) și "Nobody But You", interpretată de Cesár Sampson (ce a ocupat poziția a treia la ediția din 2018).

Ce spune Roxen despre participarea sa la Eurovision 2021: "Indiferent care va fi (piesa), sper să vă placă şi să vă bucure"

Roxen este nerăbdătoare să afle ce melodie va alege juriul de specialitate. Chiar dacă în urmă cu puțin timp declara că simte că a găsit "piesa perfectă", decizia finală va fi luată de juriu.

"Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure. Abia aştept să reîncepem călătoria spre Rotterdam şi să ne încărcăm, împreună, cu cea mai bună energie", a declarat Roxen pentru TVR.

Sloganul României de anul acesta este #ealtceva. Eurovision Song Contest 2021 va avea loc în primăvară, la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

Roxen ar fi trebuit să ne reprezinte în 2020 cu piesa "Alcohol You". Ediția a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă artista a rămas reprezentanta noastră.

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021: Cătălina Ponor va prezenta punctajul acordat de juriul României

Notele acordate de juriul României la Eurovision 2021 vor fi prezentate de o mare campioană a gimnasticii românești, Cătălina Ponor. Punctajul va fi dezvăluit în epilogul semifinalelor și finalei concursului, transmise în direct la TVR.

Publicat

pe

Cătălina Ponor în emisiunea "Rețeaua de idoli"
Cătălina Ponor în emisiunea "Rețeaua de idoli" │ FOTO: TVR

Mai sunt doar câteva zile până la startul Eurovision 2021, iar emoțiile artiștilor cresc de la o repetiție la cealaltă. Fiecare dintre ei concurează pentru un punctaj adunat din notele juriului și cele acordate de fani.

Cătălina Ponor: "Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision!"

La ediția din acest an, punctajul acordat de juriul României va fi prezentat de o campioană: Cătălina Ponor va dezvălui decizia juraților din țara noastră.

"Este o mare bucurie să susțin Romania din această postură inedită. Știu foarte bine ce înseamnă să îți reprezinți țara într-o competiție și emoțiile pe care le trăiești în acele momente. Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision!", mărturisește marea gimnastă.

Marți, 18 mai, joi, 20 mai și sâmbătă, 22 mai, în epilogul semifinalelor și finalei transmise în direct la TVR, telespectatorii vor afla de la Cătălina Ponor punctajul acordat de juriul României artiștilor din concurs.

Până atunci, publicul din țară rămâne conectat la atmosfera Eurovision prin emisiunea "Destinația Eurovision". În fiecare seară, la TVR 1, de la ora 20:50, urmărim povestea participării României la ediția numărul 65 a concursului. Gazda emisiunii, Sonia Argint, prezintă, în premieră și în exclusivitate, imagini din culisele evenimentului și din capitala Eurovision 2021.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai.

Cătălina Ponor - povestea unei campioane

Considerată caz unic în istoria gimnasticii românești, Cătălina Ponor a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Atena 2004, Londra 2012 și Rio 2016. A petrecut aproape 20 de ani în sala de gimnastică. Prima dată s-a retras din activitatea competițională în 2007, dar a revenit în forță după o pauză de patru ani, în 2011, sub îndrumarea antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, la rândul lor proaspăt reveniți la lot. În 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, devenind prima gimnastă din România care a urcat pe podiumul olimpic la 25 de ani fără câteva zile. După Londra, s-a retras din nou din activitatea competițională.

Telespectatorii Televiziunii Române se vor reîntâlni cu marea campioană a gimnasticii românești în această seară, de la ora 21:00, pe TVR 2, la "Rețeaua de idoli", unde Cătălina Ponor a fost invitata Irinei Păcurariu într-o ediție eveniment.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

VIDEO: Roxen a ajuns la Rotterdam, prima repetiție a stârnit reacții puternice

Roxen și echipa sa de dansatori au susținut prima repetiție pe scena Ahoy de la Rotterdam. Emoțiile au fost mari, artista declarând că i-a fost dificil să-și stăpânească lacrimile.

Publicat

pe

Roxen în cadrul primei repetiții pe scena de la Rotterdam @Eurovision 2021
Roxen în cadrul primei repetiții pe scena de la Rotterdam @Eurovision 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Roxen a urcat pe imensa scenă amenajată la Ahoy Arena, sala de spectacole din Rotterdam ce va găzdui semifinalele și Marea Finală Eurovision 2021. Alături de o echipă de dansatori, artista a prezentat jurnalistilor prezenți la fața locului conceptul unui show ce aduce în față povestea unei fete singure, care se luptă cu interiorul ei, cu stările ce-i sunt influențate de mediul exterior. Deși este în permanență înconjurată de temeri, Roxen reușește să se elibereze de ele, această idee fiind transmisă prin intermediul scenografiei la care echipa României la Eurovision a lucrat în ultimele săptămâni.

"Am trecut cu bine poate cel mai dificil moment, primul contact cu scena. Sala este impresionantă, totul este la superlativ și nu e loc de greșeală", a declarat Roxen pentru TVR.

Roxen: "Am fost atât de emoționată când am urcat pe scenă, încât mi-au dat lacrimile"

Cu doar câteva zile rămase pâna la semifinala de pe 18 mai, Roxen a mărturisit că prima zi de repetiții a fost copleșitoare pentru ea, emoțiile spunându-și cuvântul.

"Am fost atât de emoționată când am urcat pe scenă, încât mi-au dat lacrimile și m-am luptat cu ele pe parcursul primului take", a detaliat tânăra artistă în cadrul unei conferințe de presă susținute la Rotterdam.

După repetiţie, regizorul Bogdan Păun, Dan Manoliu și Gabriel Scîrlet, regizorul muzical, alături de artişti și de Liana Stanciu, şefa delegaţiei României, au discutat cu echipa tehnică a gazdelor detaliile show-ului, în Viewing Room. Echipa României și organizatorii concursului au stabilit câteva corecții, ultimele detalii ale show-ului urmând să fie puse la punct în cadrul celei de-a doua sesiuni de repetiții, programate pe 12 mai.

Recțiile jurnaliștilor după prima repetiție a lui Roxen

Jurnaliștii de la wiwiblogs au publicat deja un clip în care le împărtășesc fanilor Eurovision impresiile lor după prima repetiție a reprezentantei noastre. Show-ul nu a fost pe măsura așteptărilor, atât Suzanne, cât și William considerând că niște modificări în direcția artistică ar fi necesare.

"Cred că Roxen are o frumusețe angelică. Ceea ce mi-a plăcut în aparția sa și în videoclipul ei este acel contrast între părul negru și pielea sa albă, de copil. La această repetiție, părul ei a fost violet, așa că acea apariție angelică a sa a dispărut. Sper, cumva, că acest violet nu va fi prezent și în show-ul final, dar vom vedea", a declarat Suzanne.

"O repetiție e făcută pentru a repeta. Chiar dacă s-au văzut niște slăbiciuni acum, totul se poate schimba la cea de-a doua repetiție. Eu anticipez că vor apărea niște surprize. Scena a părut puțin goală. Păstrez speranța că se vor schimba niște elemente", a completat William.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai. Artista va interpreta piesa "Amnesia", o piesă despre iubirea de sine și  lupta cu demonii interiori.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

"Destinația Eurovision" aduce la TVR imagini din culise cu Roxen în plin proces de pregătire pentru Eurovision 2021

TVR ține publicul la curent cu pregătirile delegației României în cursa pentru marele trofeu Eurovision 2021. În cadrul emisiunii "Destinația Eurovision" vor fi prezentate de luni până vineri imagini în premieră din culisele evenimentului, interviuri cu invitați surpriză, precum și detalii privind pregătirile pentru semifinala concursului, în care Roxen ne va reprezenta cu piesa "Amnesia".

Publicat

pe

Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia”
Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia” │ FOTO: Captură YouTube

"Destinația Eurovision" va fi difuzată de luni până vineri, la TVR 1, de la ora 20:50. Gazda emisiunii va fi Sonia Argint, care va prezenta, în premieră și în exclusivitate imagini din culisele evenimentului, de la etapa națională până la finala internațională. Sonia va discuta cu mai mulți invitați despre participarea României la Eurovision Song Contest, un drum care s-a prelungit cu un an din cauza pandemiei.

În prima săptămână (3 - 7 mai), înaintea deplasării delegației noastre în Regatul Țărilor de Jos publicul va afla detalii despre parcursul lui Roxen în 2020, care a culminat cu Finala Națională, ultimul mare spectacol cu public din România - desfășurată în sala sporturilor Romeo Iamandi din Buzău. Vor fi difuzate, în premieră, imagini din culisele filmării videoclipului piesei "Amnesia", de la ședința foto oficială realizată pentru această ediție Eurovision Song Contest, de la filmarea pentru postcardul României la Eurovision și momentul artistic filmat în București ca rezervă pentru actul artistic de la Rotterdam (live-on-tape).

De luni, 10 mai, Sonia Argint va urmări aventura reprezentantei noastre pas cu pas, de la îmbarcarea în avion până la revenirea în țară, cu imagini inedite și primele impresii de la concurs.

Cursa pentru Eurovision 2021

Anul acesta, Eurovision se desfășoară la o capacitate redusă. Artiștii vor putea susține, totuși, show-uri live în fața unui public restrâns, de 3500 de spectatori.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

Într-un interviu acordat recent, Roxen mărturisea că se bucură extrem de mult că este reprezentanta țării noastre și că energia publicului o încarcă și îi oferă încredere în ea.

"Pentru public fac asta, mă încarcă și mă ajută mult. (...) Reacțiile sunt foarte pozitive. După ce am lansat piesa și clipul ("Amnesia"), oamenii au reacționat atât de frumos. Nu mă așteptam. Și în continuare sunt reacții foarte bune", a povestit Roxen.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Trending

CLOSE
CLOSE