Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021: Cum va fi aleasă melodia cu care Roxen va reprezenta România

Roxen ne va reprezenta la Eurovision 2021 cu o melodie aleasă de un juriu de specialitate. Pentru prima oară în istoria participării României la acest concurs, selecția se va desfășura exclusiv intern, fără votul publicului.

Publicat

pe

Roxen (2019)
Roxen (2019) │ FOTO: Global Records

Selecția Națională Eurovision se va desfășura anul acesta fără un show live și fără implicarea publicului. Melodia cu care Roxen ne va reprezenta la Rotterdam în luna mai va fi aleasă de către un juriu de specialitate, selecția urmând să se desfășoare intern.

În perioada următoare, Roxen va înregistra mai multe piese în variantă demo. Ele vor fi transmise juriului, care până la sfârșitul lunii februarie va alege piesa câștigătoare. 

Potrivit TVR, decizia de a nu organiza un show live "este una firească, în condițiile unui început de 2021 marcat de constrângeri bugetare, dar și de regulile de distanțare fizică, impuse de pandemie".

Ce alte țări au ales intern (fără votul publicului) piesa pentru Eurovision

Alegerea piesei pentru Eurovision fără votul publicul este o premieră pentru România, însă acest model de selecție a fost aplicat în trecut de mai multe țări. Piese ca "Rise Like a Phoenix" (cu care Conchita Wurst a câștigat Eurovision în 2014) și "Arcade" (cu care Duncan Laurence a câștigat concursul în 2019) au fost alese prin aceeași metodă. La fel au fost selectate și alte melodii bine plasate în clasamentul final: "Fuego", interpretată de Eleni Foureira (ce a ocupat poziția a doua la ediția din 2018), "Beautiful Mess", interpretată de Kristian Kostov (ce a ocupat poziția a doua la ediția din 2017) și "Nobody But You", interpretată de Cesár Sampson (ce a ocupat poziția a treia la ediția din 2018).

Ce spune Roxen despre participarea sa la Eurovision 2021: "Indiferent care va fi (piesa), sper să vă placă şi să vă bucure"

Roxen este nerăbdătoare să afle ce melodie va alege juriul de specialitate. Chiar dacă în urmă cu puțin timp declara că simte că a găsit "piesa perfectă", decizia finală va fi luată de juriu.

"Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure. Abia aştept să reîncepem călătoria spre Rotterdam şi să ne încărcăm, împreună, cu cea mai bună energie", a declarat Roxen pentru TVR.

Sloganul României de anul acesta este #ealtceva. Eurovision Song Contest 2021 va avea loc în primăvară, la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai.

Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. Noul slogan al ediției este "Open up".

Roxen ar fi trebuit să ne reprezinte în 2020 cu piesa "Alcohol You". Ediția a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, însă artista a rămas reprezentanta noastră.

Emisiuni radio-tv

"Destinația Eurovision" aduce la TVR imagini din culise cu Roxen în plin proces de pregătire pentru Eurovision 2021

TVR ține publicul la curent cu pregătirile delegației României în cursa pentru marele trofeu Eurovision 2021. În cadrul emisiunii "Destinația Eurovision" vor fi prezentate de luni până vineri imagini în premieră din culisele evenimentului, interviuri cu invitați surpriză, precum și detalii privind pregătirile pentru semifinala concursului, în care Roxen ne va reprezenta cu piesa "Amnesia".

Publicat

pe

Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia”
Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia” │ FOTO: Captură YouTube

"Destinația Eurovision" va fi difuzată de luni până vineri, la TVR 1, de la ora 20:50. Gazda emisiunii va fi Sonia Argint, care va prezenta, în premieră și în exclusivitate imagini din culisele evenimentului, de la etapa națională până la finala internațională. Sonia va discuta cu mai mulți invitați despre participarea României la Eurovision Song Contest, un drum care s-a prelungit cu un an din cauza pandemiei.

În prima săptămână (3 - 7 mai), înaintea deplasării delegației noastre în Regatul Țărilor de Jos publicul va afla detalii despre parcursul lui Roxen în 2020, care a culminat cu Finala Națională, ultimul mare spectacol cu public din România - desfășurată în sala sporturilor Romeo Iamandi din Buzău. Vor fi difuzate, în premieră, imagini din culisele filmării videoclipului piesei "Amnesia", de la ședința foto oficială realizată pentru această ediție Eurovision Song Contest, de la filmarea pentru postcardul României la Eurovision și momentul artistic filmat în București ca rezervă pentru actul artistic de la Rotterdam (live-on-tape).

De luni, 10 mai, Sonia Argint va urmări aventura reprezentantei noastre pas cu pas, de la îmbarcarea în avion până la revenirea în țară, cu imagini inedite și primele impresii de la concurs.

Cursa pentru Eurovision 2021

Anul acesta, Eurovision se desfășoară la o capacitate redusă. Artiștii vor putea susține, totuși, show-uri live în fața unui public restrâns, de 3500 de spectatori.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

Într-un interviu acordat recent, Roxen mărturisea că se bucură extrem de mult că este reprezentanta țării noastre și că energia publicului o încarcă și îi oferă încredere în ea.

"Pentru public fac asta, mă încarcă și mă ajută mult. (...) Reacțiile sunt foarte pozitive. După ce am lansat piesa și clipul ("Amnesia"), oamenii au reacționat atât de frumos. Nu mă așteptam. Și în continuare sunt reacții foarte bune", a povestit Roxen.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2021 ar putea avea public; 3500 de persoane vor participa la eveniment

O decizie de ultim moment a organizatorilor Eurovision 2021 va permite participarea publicului la celebrul concurs muzical care are loc în luna mai. Se pregăteşte şi o serie de măsuri de siguranţă, încât să se evite contaminarea. European Broadcasting Union, organizaţia din spatele Eurovison a confirmat decizia Guvernului olandez. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Eurovision 2021
Eurovision 2021 │ FOTO: Eurovision

3500 de fani vor avea intrarea permisă în arena Ahoy din Rotterdam pentru a urmări reprezentaţiile muzicale. EBU analizează opţiunile pentru a pune în mişcare planul în mai. Cei 3500 de participanţi vor asista la un total de 9 show-uri în Rotterdam, inclusiv repetiţii, semifinale şi finala de pe 22 mai. Există o condiţie: dacă starea pandemiei de Covid-19 o va permite. Organizatorii vor prioritiza sănătatea şi siguranţa publicului.

Iată declaraţia EBU:

Aşa cum am anunţat şi până acum, toate delegaţiile, artiştii şi echipa de producţie vor urma un protocol strict şi nu vor intra în contact cu oameni din public sub nici o circumstanţă.

Eurovision 2021 va avea loc începând cu 17 mai, iar 4 scenarii au fost pregătite pentru evenimentul din acest an. Printre ele se numără un show normal, cu public, dar şi unul pre-înregistrat fără public prezent fizic. Deja artiştii care vor concura, inclusiv Roxen, reprezentanta României şi-au înregistrat numărul în cazul în care variantă cea mai pesimistă va fi cea aplicată.

Marea Britanie (reprezentată de James Newman cu piesa "Embers"), Franţa, Spania, Italia şi Germania vor avea reprezentaţii în noaptea finalei. Printre favoriţii publicului şi experţilor industriei muzicale pentru câştigarea trofeului din 2021 sunt muzicienii din Malta, Elveţia şi Franţa.

Situaţia în Olanda în acest moment se prezintă astfel: în ultima săptămână din martie preşedintele olandez a extins lockdown-ul în ţară, care ţine cel puţin până la final de aprilie. Recent a avut loc şi un scandal, Belarusul fiind descalificat de la Eurovision pentru că a înscris de două ori piese care încalcă regulile competiţiei. Ambele aveau mesaj politic şi ironizau protestele anti guvernamentale.

La marea finală vor urca pe scenă şi foşti câştigători ai competiţiei, 6 la număr, printre care şi trupa finlandeză Lordi, sărbătorind deceniile de existenţă ale competiţiei. Roxen va reprezenta România în acest an cu piesa "Amnesia". Are numărul 13 în concurs şi va cânta în prima semifinală, pe 18 mai.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Roxen își ia energia pentru Eurovision 2021 de la fani: "Pentru public fac asta, mă încarcă și mă ajută mult"

Roxen a mărturisit în cadrul unei emisiuni că participarea la Eurovision 2021 este împlinirea unui vis din copilărie. Artista nu simte presiune din partea publicului, ci din contră, se încarcă cu energia celor care îi sunt alături.

Publicat

pe

Roxen în emisiunea ”Vorbește Lumea”
Roxen în emisiunea ”Vorbește Lumea” │ FOTO: Captură YouTube

Roxen a fost invitată în emisiunea "Vorbește Lumea" pentru a interpreta piesa cu care va reprezenta România la Eurovision 2021, "Amnesia". Cu acest prilej, artista a stat de vorbă cu Lora despre participarea sa la acest concurs, mărturisindu-i că se bucură extrem de mult că este reprezentanta țării noastre.

Roxen: "M-am visat acolo (la Eurovision) de când eram mică"

"E foarte important (concursul Eurovision), pentru că m-am visat acolo de când eram mică. Cum am mai zis, mama era un fan foarte mare, iar asta m-a făcut să fiu în fiecare an în fața televizorului, la Eurovision. Mă gândeam cum ar fi să fiu acolo, iar acum o să fiu acolo", a declarat Roxen.

Lora a complimentat-o pe Roxen, spunându-i că este una dintre vocile sale preferate și că a fost impresionată de momentul live de la Selecția Națională Eurovision din 2020.

"A fost incredibil cât de bine ai putut să cânți live. Atât de bine, încât multă lume a avut îndoieli", i-a spus Lora.

Roxen: "După ce am lansat piesa și clipul ("Amnesia"), oamenii au reacționat atât de frumos"

La începutul lunii mai, Roxen va pleca la Rotterdam, până atunci, artista având un program încărcat cu repetiții și înregistrări. Emoțiile sunt, însă, constructive, publicul fiind pentru ea o sursă de energie, și nu un motiv de stres.

"Pentru public fac asta, mă încarcă și mă ajută mult. (...) Reacțiile sunt foarte pozitive. După ce am lansat piesa și clipul ("Amnesia"), oamenii au reacționat atât de frumos. Nu mă așteptam. Și în continuare sunt reacții foarte bune", a povestit Roxen.

Roxen a înregistrat recent un "live-on-tape", ce va fi jurizat în cazul în care pandemia nu va permite susținerea unui show live la Rotterdam. În prezent, organizatorii sunt optimiști, mizând pe un scenriu ce va permite desfășurarea evenimentului cu artiști pe scenă și public în sală.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam. Semifinalele se vor desfășura pe Ahoy Arena pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending

CLOSE
CLOSE