Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori"

Documentarul realizat de The New York Times, "Framing Britney Spears", continuă să stârnească reacții puternice. După scuzele publice ale lui Justin Timberlake, John Mayer a declarat într-un interviu că în timp ce urmărea documentarul a fost de mai multe ori pe punctul de a plânge. Muzicianul a subliniat misoginismul cu care Britney a fost tratată, observând cât de diferit a fost comentat în presă comportamentul său de "băiat rău".

Publicat

pe

John Mayer în clipul ”Carry Me Away”
John Mayer în clipul ”Carry Me Away” │ FOTO: Captură YouTube

John Mayer a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat la SiriusXM ce părere are despre noul documentar cu Britney Spears. Fără rețineri, muzicianul premiat cu Grammy a mărturisit că a fost extrem de mâhnit să vadă cum a fost tratată Britney, chiar dacă nu a avut ocazia de a o cunoaște.

"Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori. Să vezi tristețea în această ființă umană...adică, aproape că am plâns de cinci ori, pentru că înțelegi ce face unei persoane acest business/ această industrie / acest stil de viață", a declarat John Mayer în emisiunea lui Andy Cohen.

Mayer a subliniat și misoginismul de care s-a lovit artista, dându-se pe sine drept exemplu de bărbat alb faimos privilegiat în media, în ciuda numeroaselor sale relații vizibile în presă (cu Katy Perry, Jennifer Aniston și Taylor Swift) și a comportamentului său nu tocmai exemplar.

John Mayer: "Dacă ești bărbat, ești un haiduc. Dacă ești femeie, ești oarecum nebună"

"Eu am ieșit OK din toată treaba asta...Sunt destul de convins de faptul că, parțial, acest lucru se datorează faptului că sunt bărbat. Și cred că multe dintre lucrurile care li se întâmplă artistelor din această industrie se datorează faptului că sunt femei. De ce atât de mulți bărbați ajung să spună: <<Mi-am învățat lecția. Da, mi-am luat-o, dar m-am întors!>>? Am urmărit documentarul observând cum cineva a fost mult mai afectat decât mine de inumanul experiment al faimei. Și m-am gândit: <<De ce am reușit să trec de asta? De ce am reușit eu să-mi găsesc drumul prin acest traseu cu obstacole? Ce anume mi s-a permis mie?>> E diferența aceasta de a fi în afara legii. Dacă ești bărbat, ești un haiduc. Dacă ești femeie, ești oarecum nebună. Și când am privit lucrurile din această perspectivă, am simțit o apăsare în inimă pe parcursul întregului documentar."

În urma apariției acestui documentar, Justin Timberlake, fostul iubit al lui Britney, și-a cerut scuze în mod public pentru felul în care a permis presei să o pună la colț pe artistă după ruperea relației lor. "Framing Britney Spears" a stârnit, de asemenea, reacțiile unor colege de breaslă ca Hayley Williams, de la Paramore, și Courtney Love.

Documentarul "Framing Britney Spears", realizat de New York Times, a readus în discuție anii dificili prin care a trecut artista de la începutul anilor 2000 încoace. După mai multe căderi nervoase, ce au fost intens ridiculizate în presă, Britney a fost foarte atent controlată de tatăl ei, Jamie Spears, care i-a devenit tutore legal. Toate aceste aspecte, precum și despărțirea ei de Justin Timberlake, sunt prezentate într-o nouă lumină în acest documentar care include interviuri cu persoane din cercul apropiat al lui Britney și declarații ale avocaților implicați în stabilirea formei de control sub care se află artista.

Comentează

Industria muzicala

Britney Spears nu o să mai fie activă pe scena muzicală

Britney Spears a declarat că nu o să revină în industria muzicală, stopând astfel niște zvonuri conform cărora ar pregăti un album nou. Găsești declarația completă a artistei în articol.

Publicat

pe

Britney Spears în videoclipul "Slumber Party"
Britney Spears în videoclipul "Slumber Party" │ FOTO: captură YouTube

Britney Spears a început noul an cu o declarație fermă. Artista a publicat pe Instagram pictura "Salomeea cu capul lui Ioan Botezătorul", realizată de artistul baroc italian Guido Reni, acompaniată de următorul text:

"Ca să fie clar, majoritatea știrilor sunt un gunoi! Continuă să spună că apelez la oameni la întâmplare pentru a face un nou album... Nu mă voi întoarce niciodată în industria muzicală! Când scriu, scriu de distracție sau scriu pentru alții! Pentru cei dintre voi care mi-ați citit cartea, sunt multe lucruri pe care nu le știți despre mine... Am scris peste 20 de cântece pentru alți oameni în ultimii doi ani! Sunt o compozitoare din umbră și chiar mă bucur să fiu așa!

Mai mult, artista a stins și zvonurile care spuneau că autobiografia "The Woman in Me" ar fi fost lansată fără permisiunea ei. Spears a declarat că acele informații sunt departe de adevăr, adăugând că se simte atât de iubită și binecuvântată.

Anunțul făcut de artistă vine după ce presa străină a raportat că Charli XCX ar fi fost delegată drept compozitoare pentru un viitor album, un disc "de revenire" a lui Spears pe piața muzicală.

În 2022 și 2023, Britney Spears a fost implicată în două colaborări muzicale, cu Elton John pentru "Hold Me Closer" și cu will.i.am pentru "Mind Your Business". De asemenea, ea a lansat cartea "The Woman in Me", care detaliază experiențele din copilărie, cariera, relațiile și perioada de 13 ani în care s-a aflat sub tutela tatălui său. Autografia s-a vândut în peste un milion de copii în prima săptămână de la lansare în SUA.

Citește în continuare

Trending