Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO

În aceste momente toate marile televiziuni transmit ceremonia de investire a lui Joe Biden, al 46-lea preşedinte al Statelor Unite. Ceremonia a început cu interpretarea imnului SUA de către Lady Gaga. Artista a fost vizibil emoţionată şi însoţită de orchestra militară a interpretat imnul într-un mod înălţător. Momentul poate fi urmărit în articol.
Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021

Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021 │ FOTO: CNBC

Lady Gaga a purtat o rochie amplă Schiaparelli şi o coafură şcolărească puritană la acest eveniment. Pe piept trona simbolul unui porumbel auriu cu o ramură de măslin în cioc, simbolul absolut al păcii. În ciuda datei calendaristice de 20 ianuarie, vremea a ţinut cu participanţii la ceremonie, în absenţa ninsorii sau ploii. Lady Gaga a ales o interpretare bombastică şi pe alocuri teatrală a imnului Statelor Unite, păstrând totuşi linia melodică originală. Şi-a dovedit amplitudinea vocii prin multiple vocalize şi a cântat într-o tonalitate diferită decât pe albumele sale pop, acolo unde o ştiam puţin mai nazală.

Lady Gaga a fost activ implicată în iniţiative sociale şi politice în SUA. Artista a lucrat cu Joe Biden în timpul administraţiei Obama (pe atunci Biden era vicepreşedinte) la campanii de prevenire a violenţei sexuale. Gaga a cântat în cadrul acestei campanii piesa "Til It Happens to You" la gala Oscar din 2016, ca o mişcare de awareness. Pe parcursul campaniei pentru alegerile din 2020, artista a fost o susţinătoare înfocată a lui Biden şi chiar l-a însoţit la evenimentele promoţionale din unele oraşe.

De remarcat şi momentul special când Lady Gaga a părăsit podiumul de pe care a interpretat imnul, schiţând din buze cuvintele "I love you" către fostul preşedinte Barack Obama. După Lady Gaga a urmat show-ul lui Jennifer Lopez, care a apărut într-o ţinută complet albă şi a cântat "This Land Is Your Land", cover după Woody Guthrie, apoi "America the Beautiful", combinat cu hitul sau "Let's Get Loud". Lopez a ţinut un scurt discurs în spaniolă, repetând câteva cuvinte din celebrul Pledge of Allegiance.

Apoi a venit momentul pentru country, cu un Garth Brooks îmbrăcat în cowboy păşind pe scenă pentru a cânta "Amazing Grace", acompaniat de public.

Show-ul de investire continuă cu invitaţi precum Foo Fighters, Bruce Springsteen, Demi Lovato, 3 Doors Down şi mulţi alţii. Katy Perry, Justin Timberlake şi John Legend au confirmat de asemenea apariţia. Ei ar trebui să intre în scenă la ora 8:30 PM în SUA, adică pe la ora 03:30 în România.

Citește mai multe despre Lady Gaga
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER

Álex Pina și Esther Martínez Lobato, creatorii popularului serial "La Casa de Papel", revin în 2021 cu o nouă serie,...

Închide