Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Urmăreşte concertul lui David Guetta de Revelion 2021 în cadrul UNTOLD Day One - VIDEO

Noaptea dintre anii 2020 şi 2021 a fost definită pentru mulţi români de concertul lui David Guetta de la Muzeul Luvru. Acesta a încheiat transmisiunea UNTOLD Day One de pe PRO TV, iar întregul set al DJ-ului francez se poate urmări în cadrul articolului. Avem şi detalii despre acest crâmpei de UNTOLD ajuns pe televizoarele noastre.

Publicat

pe

David Guetta United at Home Poster 2021
David Guetta United at Home Poster 2021 │ FOTO: David Guetta

Peste 2.9 milioane de români s-au uitat la show-urile UNTOLD de Revelion la PRO TV şi de pe canalul YouTube al festivalului. Totul a început la ora 23:30, atunci când Smiley, Inna, Irina Rimes şi Horia Brenciu au urcat pe scenă pentru a ne însoţi în noul an. Grasu XXL a avut de asemenea o reprezentaţie muzicală, iar miezul nopţii a fost marcat de un spectacol de artificii de la Cluj-Napoca, de pe stadionul Cluj Arena, Casa UNTOLD. Gazda emisiunii a fost Pavel Bartoş, iar invitat special a fost Cabral, care şi-a arătat talentele de DJ la un moment dat.

După miezul nopţii a început cel mai aşteptat moment al serii: transmisiunea live a concertului lui David Guetta de la Muzeul Luvru. A fost un spectacol de lumini, proiecţii şi muzică electronică, care a fermecat toţi privitorii. PRO TV a fost singura televiziune din Europa de Est care a transmis concertul, ca parte a show-ului special de revelion UNTOLD. Concertul lui David Guetta a avut loc sub numele de "United at Home" şi a strâns bani pentru o cauză caritabilă.

În cadrul show-ului de peste o oră am ascultat inclusiv un remix al hitului "Titanium", piesa lui Guetta cu Sia, dar şi remixuri de piese ca "Hypercolour" de la Patrice Baume şi CamelPhat. S-au auzit şi "Dreams" de la David Guetta şi Morten, dar şi "Performance" de la Jack Back, "Play Hard" de la Ne-Yo şi Akon, cu un twist de Guetta, plus "Love Is Gone" (2020 Remix), colaborare dintre Chris Willis şi DJ-ul francez. 22 de track-uri au fost incluse în set, iar ultimul a fost colaborarea lui David cu Usher, "Without You".

Urmăreşte întregul concert United at Home:

David Guetta a lansat piesa "Dreams" în decembrie 2020, după ce în octombrie ne oferise încă un hit nou cu Sia, "Let's Love". DJ-ul francez ne-a fermecat cu un set magic la UNTOLD 2019, în ultima zi a show-ului, cu peste 97.000 de oameni pe Cluj Arena. Îl aşteptăm şi în 2021 la alte festivaluri locale de îndată ce se ridică restricţiile.

UNTOLD 2021 are loc între 5 şi 8 august 2021, la Cluj Napoca, iar în iunie debutează şi UNTOLD Odyssey, un festival românesc pe un vas de croazieră.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 9 septembrie 2021

UNTOLD Festival 2021

Loc
Cluj Arena
Comentează

Industria muzicala

David Guetta și OneRepublic au reînviat succesul piesei "Dragostea din tei" - VIDEO

DJ-ul David Guetta, în colaborare cu trupa OneRepublic, a lansat melodia "I Don't Wanna Wait", care include refrenul piesei "Dragostea din tei".

Publicat

pe

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait │ FOTO: captură YouTube / David Guetta

Piesa lansată de David Guetta în colaborare cu OneRepublic marchează aniversarea a 20 de ani de la triumful internațional al piesei originale "Dragostea din tei". Dan Bălan, autorul hitului "Dragostea din tei", nu a fost inițial de acord să permită utilizarea melodiei sale de către David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa să fie ajustată conform viziunii sale artistice.

"Am permis acordul după ce s-au făcut câteva modificări în producție care, după părerea mea, trebuiau făcute pentru ca piesa să capete mai multă energie", a declarat Dan Bălan.

Între anii 2004-2005, "Dragostea din tei" a devenit un fenomen, fiind inclusă de revista Rolling Stone în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit în istoria muzicii pop.

În Franța, de exemplu, chart-ul Billboard a listat simultan cinci versiuni ale piesei "Dragostea din tei" în top 20, evidențiind un fenomen fără precedent în industria muzicală mondială. Varianta originală a trupei O-Zone s-a clasat pe primul loc, urmată de cover-ul trupei Haiducii pe locul doi, iar alte trei cover-uri ale aceleiași piese, interpretate în limba franceză, au ocupat, de asemenea, poziții în același top 20. Pentru autorul original al piesei, acest lucru ar fi însemnat că a scris simultan 5 hituri.

Au urmat numeroase versiuni în diverse limbi care au atins prima poziție în clasamentele țărilor de origine. De exemplu, varianta braziliană "Festa no Ape", interpretată în portugheză, a ajuns numărul 1 în Brazilia, fiind urmată de sute de adaptări în peste 35 de limbi străine.

Melodia a fost selectată pentru coloana sonoră a mai multor producții de la Hollywood, inclusiv în filme precum "Happy Feet", "Chicken Little" sau drama "It's Only the End of the World" al lui Xavier Dolan, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2016.

Succesul a continuat cu piesa "Live Your Life", unde Rihanna și T.I. au preluat refrenul "Dragostea din tei". Această colaborare i-a adus lui Dan Bălan o nominalizare la premiile Grammy, marcând o premieră pentru un artist din țara sa. "Live Your Life" a ocupat, de asemenea, prima poziție în Billboard-ul american, menținându-se în top timp de 6 săptămâni. Această versiune a fost inclusă și în mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi "Hangover" sau "The Mitchells vs. The Machines".

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait

Citește în continuare

Trending