Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Trupa românească Scarlet Aura anunţă lansarea unui album surpriză

Scarlet Aura este o trupă românească din Bucureşti, cunoscută o perioadă drept Aura, iar grupul rămâne prolific în 2021, deşi de abia lansase material discografic în 2020. După materialul "Stormbreaker" de anul trecut, vine acum un album şi un single surpriză, despre care muzicienii ne-au oferit detalii şi pe care le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta Scarlet Aura Falling sky 5th Anniversary
Coperta Scarlet Aura Falling sky 5th Anniversary │ FOTO: Scarlet Aura

În 2016 Scarlet Aura lansa primul său album sub acest nume, cel care i-a adus în atenţia publicului european şi global, "Falling Sky". În 2021 grupul sărbătoreşte 5 ani de existenţă pregătind o re-lansare a lui "Fallling Sky" într-o variantă reînregistrată, remixată şi remasterizată. Originalul fusese produs de către RoyZ, dar ediţia aniversară este produsă de către cel care a compus piesele, Mihai "Myke D" Dănciulescu, producător şi chitarist în cadrul trupei.

Ediţia specială de LP a prins contur la Silver City Studio, sub bagheta actualilor membri ai formaţiei, Aura Dănciulescu, Mihai Dănciulescu, Rareş Rene Nistor şi Sorin Ristea. Noul disc va fi disponibil pentru fanii în ediţie digitală începând cu data de 16 aprilie, iar pe 22 ianuarie primul single va debuta oficial alături de un videoclip. E vorba despre "Color Blind", piesă cu care formaţia îşi încheie fiecare concert. Remasterul soseşte între două albume noi ale trupei, "Stormbreaker" din 2020, dar şi un viitor material, care va sosi în toamna viitoare.

Acela va întregi trilogia "The Book of Scarlet" şi va completa povestea spusă de grupul muzical din Bucureşti.

Scarlet Aura are programat un turneu în toamnă alături de trupa Primal Fear, dacă totul va merge bine şi se vor putea relua concertele. În august 2020 formaţia a lansat single-ul "The Heretic", de pe albumul "Stormbreaker", alături de un videoclip cu mesaj puternic. În 2018 grupul a avut un turneu în America de Nord, iar în 2017 a deschis concertul DIO Returns.

Aura Dănciulescu, solista trupei a avut o carieră cel puţin interesantă, făcând parte din trupa N&D, cântând în deschiderea concertului Bon Jovi din România şi concurând şi la Vocea României. A avut şi o carieră politică şi a fondat alături de soţul său (Mihai Dănciulescu) trupa Scarlet Aura, cu care a cântat la mari turnee şi festivaluri din România şi din Europa. A cântat în deschiderea unor artişti precum Tarja Turunen, Gotthard şi Rhapsody.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Trupa românească Scarlet Aura va lansa un album dublu în 2022

Trupa românească heavy/ power metal Scarlet Aura se pregăteşte de o premieră: va lansa primul său album acustic, care va fi şi un album dublu. Se numeşte "Under My Skin" şi va sosi fizic sub forma unui CD digipack pe 22 aprilie prin casele de discuri Silver City Records şi Universal Music România.

Publicat

pe

Coperta album Scarlet Aura Under My Skin
Coperta album Scarlet Aura Under My Skin │ FOTO: Scarlet Aura

Versiunea digitală a acestui album va fi lansată ulterior. Scarlet Aura vine după un an 2021 ocupat, lansând LP-ul "Genesis of Time" în septembrie 2021, ca final de trilogie "The Book of Scarlet". Formaţia bucureşteană e pregătită acum să ne ofere o colecţie de best of sub numele de "Under My Skin", pe care piesele sale cele mai bune vor fi reinterpretate în versiunea acustică. Transformarea muzicală s-a făcut cu ajutorul chitaristului Mihai Dănciulescu, alături de vocea Aurei, acum într-o cheie mai blândă, dar în continuare puternică, plus linia de bas a lui Rene şi percuţia mai soft a lui Matthias.

Scarlet Aura şi-a transformat piesele într-o compoziţie acustică de orchestră. Tracklist-ul va include o selecţie dintre cele mai apreciate melodii din discografia trupei, dar şi o surpriză, un cover după piesa "Ya Svoboden"/ "I Am Free" a lui V. Kipelov de la Aria.

Iată tracklist-ul complet:

1. Hail To You!
2. Frostbite
3. Let's Go Freakin' Wild
4. Immortal In Your Eyes
5. Battle Cry
6. Glimpse In The Mirror
7. Zombie
8. Fallin' To Pieces
9. If I Close My Eyes
10. My Own Nightmare
11. You're Not Alone
12. Breaking The Law
13. Îngeri Pe Motoare
14. Utopia
15. The Heretic
16. Colour Blând
17. All We Are
18. Ya Svoboden (Я Свободен / I Am Free)

În perioada sărbătorilor de iarnă din 2021 trupa a lansat şi o piesă atipică, una cu tematică de Crăciun, "Rockin' Around the Christmas Tree". Nu era o premieră, deoarece în 2020 a lansat o versiune metal de "Jingle Bells Rock".

Scarlet Aura este o formaţie românească fondată în 2014, sub numele de AURA iniţial. În 2015 a devenit Scarlet Aura şi are până acum 5 albume lansate, un DVD live şi două EP-uri. În grup se află Aura Dănciulescu la voce şi Mihai Dănciulescu la chitară, cei doi părăsind trupa Stillborn în 2013, cu care au cântat la deschiderea show-ului Bon Jovi din Bucureşti în faţa a 60.000 de fani.

În componenţa trupei se mai află şi Rene Nistor la chitara bas şi Matthias Klaus la tobe.

Citește în continuare

Trending