Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Solistul trupei Jukebox este primul artist din România vaccinat anti Covid-19

Alex Vasilache, solistul trupei JukeBox este primul artist din România care şi-a făcut vaccinul anti Covid-19. Muzicianul a primit prima doză de vaccin pentru că este medic rezident şi se încadrează deci în primul val al celor vaccinaţi. Aflaţi detalii despre experienţă în articol.

Publicat

pe

Jukebox - Absența ta
Jukebox - Absența ta

Alex Vasilache, solist al trupei JukeBox şi-a dat examenul de rezidenţiat în anul 2020, iar din ianuarie 2021 este medic rezident la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Ca atare se califică pentru a primi vaccinul anti-Covid. În această săptămână a primit ocazia de a se imuniza şi ulterior a postat adeverinţa de vaccinare pe Facebook. Ulterior fotografia a fost ştearsă de pe reţeaua de socializare, deoarece se vedeau date personale, iar postarea a fost invadată de comentarii negative care acuzau mită şi teorii ale conspiraţiei.

Iată declaraţiile lui Alex Vasilache după vaccinare:

Sunt un pic obosit că m-am trezit foarte devreme astăzi. Sunt de la 5 în picioare. Experienţa nu este diferită faţă de orice alt vaccin pe care majoritatea populaţiei din România l-a făcut, având în vedere că noi suntem o ţară în care schema de vaccinare obligatorie este destul de bogată. Şi atunci, cine şi-a făcut măcar un vaccin gripal sau împotriva hepatitei B, sigur ştiu despre ce e vorba.

O înţepătură ca la albinuţe cum le spunem la copii. După aia s-ar putea înroşi la locul acela sau să te jeneze un pic sau să te simţi un pic mai moleşit a doua zi, dar nimeni din cei care îi cunosc, îmi sunt colegi sau care s-au vaccinat nu au avut aşa ceva.

Campania de vaccinare a început la finalul anului 2020 şi vizează în primă fază cadrele medicale şi pe cei din linia întâi, ulterior profesori şi persoane în vârstă sau cu probleme de sănătate. O mişcare bună de awareness este ca mai multe persoane celebre, muzicieni şi vedete să se vaccineze pentru a promova aceasta imunizare. Problema este cu percepţia publicului, pentru că va părea că aceştia au "sărit peste rând" sau au primit bani pentru aceasta campanie.

Am trecut deja de 6 milioane de persoane vaccinate pe glob, iar pe măsură ce campania continua, adeverinţa de vaccinare va deveni necesară pentru a călători sau a participa la evenimente viitoare, inclusiv concerte. Astfel va fi inevitabil că tot mai mulţi artişti să se imunizeze. În România ritmul actual de vaccinare ar fi pe la 20.000 de persoane pe zi, dacă totul merge bine.

JukeBox a lansat în 2020 piesa "Sexy Foc", după ce cu un an înainte lansase hiturile "Măşti de porţelan" şi "Să Vină Vinerea".

Comentează

Trending