Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Pedala de chitară este răspunsul teoriilor conspirației cu privire la vaccinul anti-COVID19

Fiecare situație nouă vine la pachet cu teorii ale conspirației, iar pandemia coronavirusului și, implicit, noul vaccin nu au scăpat de ele. Numeroși italieni au avertizat populația cu privire la un "cip 5G", despre care susțin că a fost plantat în vaccinul anti-COVID19. Detalii în articol.

Publicat

pe

Imagine din concertul Anei Popovic la Teatrul Naţional București - 23 mai 2016
Imagine din concertul Anei Popovic la Teatrul Naţional București - 23 mai 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Această teorie a conspirației a pornit de la o imagine a presupusului cip 5G. Este vorba de o schemă detaliată, ce are o secțiune etichetată cu "frecvența 5G", printre altele, ca "Bass", "Mid" și "Tremble" (adică frecvențe muzicale joase, medii și înalte). Diagrama în discuție nu este decât o schiță a unei pedale de chitară. Mai exact, o pedală marca Boss Metal Zone.

Mario Fusco, un inginer software la compania Redhat, a tras un semnal de alarmă legat de această imagine, ce promovează o informație falsă. Fusco a postat pe contul său de Twitter următorul mesaj:

"Aici, în Italia, oamenii au început să distribuie această imagine susținând că este diagrama cipului 5G care a fost inserat în vaccinul anti-COVID19. În realitate, este circuitul electric al unei pedale de chitară și cred că a fost o idee excelentă să pui asta în vaccin".

https://twitter.com/mariofusco/status/1343547724013187072

Pedala de chitară este un dispozitiv electronic care modifică sunetul instrumentului muzical prin procesarea semnalului audio. Efectele obișnuite pe care le poate crea pedala includ distorsion/overdrive, adesea folosit la chitara electrică în blues și muzică rock; efecte dinamice, care afectează volumul; filtre precum pedale wah-wah, care modifică intervalele de frecvență; efecte de modulație, de pitch sau de timp.

Trending