Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Un nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam

Noel Gallagher le-a dat fanilor Oasis vestea pe care o așteptau de mai bine de 10 ani: un nou album este în lucru. Liam nu va participa, însă, la înregistrarea acestui material, animozitatea dintre frații Gallagher făcând imposibilă reunirea trupei, în ciuda bazei enorme de fani ce ar plăti oricând bilet la un concert Oasis.

Publicat

pe

Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful World
Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful World │ FOTO: Noel Gallagher

Pandemia s-a dovedit a fi de bun augur pentru Noel Gallagher și fanii Oasis deopotrivă. Privat de concerte, situație în care s-au aflat cam toată breasla, Noel și-a folosit timpul liber pentru "a săpa" în arhiva de piese nelansate ale trupei Oasis. După o selecție riguroasă, Noel a pus deoparte 14 dintre melodii, hotărând să le includă pe un nou album Oasis.

"Am listat piesele potrivite pentru un album și au ieșit 14 la număr. Au fost lăsate pe dinafara mai multor proiecte, de-a lungul anilor. Le voi înregistra. Unele dintre ele sunt destul de old-school", a detaliat Noel.

În timp ce alcătuia tracklistingul, noi modificări apăreau pe parcurs.

"Mă uitam la tracklisting și mă gândeam: <<De fapt aș aborda piesa aia altfel>>. A fost foarte interesant."

Noel Gallagher: "Dacă piesele sunt suficient de bune, ele se vor întoarce"

Recunoscut pentru multele hituri Oasis pe care le-a compus, Noel e de părere că <<darul>> său nu este acela de a scrie melodii, ci de a intui dacă o piesă merită a fi lansată. Procesul e simplu: dacă încă își mai amintește o linie melodică, chiar și după mulți ani de când a fost scrisă, înseamnă că e ceva deosebit în legătură cu ea.

"Darul meu nu e de a scrie linii de chitară. Darul cu care am fost înzestrat e acela de a-mi aminti totul. Atunci când interpretez o piesă și se face o conexiune, ea rămâne cu mine pentru totdeauna.

Evident că o să uit micile detalii, dar ani mai târziu o să ajung să cânt ceva și să constat <<Stai puțin, asta e piesa aia de atunci>>.

Ăsta e darul, nu partea de compoziție. Dacă piesele sunt suficient de bune, ele se vor întoarce."

Liam Gallagher nu a fost inclus în acest plan de a înregistra un nou album Oasis. Conflictul dintre cei doi frați, care a dus și la destrămarea trupei în 2009, este la fel de aprins și astăzi.

Comentează

Trending