Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Nick Cave and The Bad Seeds anunţă noul album "Carnage", înregistrat în izolare

Nick Cave and the Bad Seeds a anunţat un nou album, care se intitulează "Carnage" şi a fost înregistrat în perioada pandemiei. Nick Cave se pregăteşte de o lansare de carte pe 11 februarie şi în vreme ce promovează acea carte a oferit şi câteva detalii despre noul LP. Le aflaţi din articol.

Publicat

pe

Concert Nick Cave and The Bad Seeds la Romexpo pe 19 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nick Cave îşi va lansa cartea "Stranger Than Kindness" pe 11 februarie, aceasta fiind o "călătorie în cosmosul creativ al artistului excepţional". Cât despre noul album, el a fost înregistrat în perioada de izolare, iar Cave a intrat în studio cu colegul de trupă Warren Ellis şi a ieşit de acolo cu piese noi. Artistul în vârstă de 63 de ani nu ne-a oferit şi o dată de lansare pentru acest disc nou, dincolo de anul 2021. Întrebat de fani cum suportă lockdown-ul din Marea Britanie, muzicianul a afirmat că e încă bine, doar că e surprins cât de mult a suferit după anularea turneului său.

Astfel, lucrul la "Carnage" a fost catharsis pentru tristeţea de a nu putea să mai cânte live în faţa fanilor. Nick Cave a lansat în noiembrie 2020 albumul live "Idiot Prayer', înregistrat doar la pian în Alexandra Palace din Londra. A fost o experienţă inedită, fără public, din cauza restricţiilor şi ecoul amplu şi tristeţea domină acel material. La început de decembrie a debutat un disc neoclasic, "Litanies", cu versuri scrise de Cave. Australianul a făcut echipă cu compozitorul belgian Nicholas Lens pentru un "Lockdown Opera".

Turneul european din 2020 al trupei a fost reprogramat pentru 2021 din cauza pandemiei de Coronavirus. În această perioadă de izolare Nick Cave a ţinut legătura cu fanii săi prin intermediul site-ului The Red Hand Files, unde a răspuns la întrebările ascultătorilor săi. Aşa am aflat despre albumul nou, ce vine ca succesor pentru "Ghosteen" din 2019. Tot ca răspuns pentru fani artistul a precizat că "izolarea i se pare familiară" şi că el "cunoaşte bine mecanismele suferinţei".

Îi este totuşi dor de colegii de trupă, dar şi de turnee. Australianul a trecut printr-un moment dificil în toamna lui 2020, atunci când a încetat din viaţă mama sa. În 2018 se stingea Conway Savage, pianistul Nick Cave & The Bad Seeds. De asemenea în 2020, Nick a încercat să dea o mână de ajutor industriei muzicale, scoţând la licitaţie o pereche de şosete pentru a ajuta un spaţiu de concerte din Londra.

Nick Cave and the Bad Seeds au concertat în România pe 19 iunie 2018, cântând ca primă piesă "Jesus Alone".

Comentează

Albume noi

Nick Cave & The Bad Seeds lansează un album nou - "Wild God"; ascultă prima piesă

Nick Cave & The Bad Seeds a pregătit "Wild God", un nou album pe care îl va lansa pe 30 august 2024. Mai mult, trupa a dezvăluit și primul single, disponibil de ascultat în articol.

Publicat

pe

Concert Nick Cave and The Bad Seeds la Romexpo pe 19 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Lansat prin Bad Seed în parteneriat cu Play It Again Sam, "Wild God" va cuprinde 10 piese, fiecare produsă de Cave și Warren Ellis. Pe lângă aportul adus de membrii trupei, discul beneficiază și de contribuțiile lui Colin Greenwood și Luis Almau de la Radiohead.

"Sper ca albumul să aibă asupra ascultătorilor efectul pe care l-a avut asupra mea. <<Iese>> din difuzor și sunt cuprins de el. Este un material complicat, dar, în același timp, te molipsește într-un mod profund și energic. Nu există niciodată vreun plan de atac când facem un album. Albumele reflectă mai degrabă starea emoțională a compozitorilor și muzicienilor. Ascultând <<Wild God>> nu știu, pare că suntem fericiți", a transmis Nick Cave.

"Wild God" este primul LP semnat Nick Cave și Bad Seeds de la albumului "Ghosteen "din 2019, care a explorat teme precum durerea și suferința.

Ascultă piesa "Wild God"

TRACKLIST "Wild God":

  1. Song of the Lake
  2. Wild God
  3. Frogs
  4. Joy
  5. Final Rescue Attempt
  6. Conversion
  7. Cinnamon Horses
  8. Long Dark Night
  9. O Wow O Wow (How Wonderful She Is)
  10. As the Waters Cover the Sea
Citește în continuare

Trending