Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Ministerul Sănătăţii dezaprobă o reclamă cu Delia și cere CNA să ia măsuri

Ministerul Sănătății a luat în vizor o reclamă la un centru de testare COVID în care apare Delia. Potrivit unei informări publice transmise de minister, spotul publicitar ar instiga la "încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară", solicitându-se astfel intervenția CNA-ului.
Delia în reclama la centrul de testare COVID OK Medical

Delia în reclama la centrul de testare COVID OK Medical

Ministerul Sănătăţii a depistat în spațiul public o serie de mesaje nepotrivite în contextul combaterii pandemiei de COVID-19. Reprezentanții instituției au atras atenția cu privire la conținutul unei reclame la centrul privat de testare OK Medical. În spotul publicitar, ce o are pe Delia ca protagonistă, un public numeros asistă la un concert al artistei, totul părând să fi revenit la normal, grație testelor COVID. Potrivit Ministerului Sănătății, ideea transmisă publicului este înșelătoare, renunțarea la mască și la distanțarea socială nefiind posibilă doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

"Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR", se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

VIDEO: Reclama cu Delia reclamată de Ministerul Sănătății

În cadrul comunicatului de presă emis de minister luni este dezavuată și emisiunea realizată de Vacanța Mare la TVR, cu prilejul Revelionului.

"De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități", se arată în comunicat.

Aceste critici se adaugă celor aduse deja de CNA și de Iulian Bulai, Șeful Comisiei de Cultură din Parlament. Programul de Revelion pregătit de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu a stârnit un real scandal în spațiul public, replici acide circulând între Mugur Mihăescu și Iulian Bulai, dar și între Bulai și directorul general TVR.

Citește mai multe despre Delia Matache
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vacanța Mare e în vizorul CNA și al Comisiei de Cultură, după Revelionul de la TVR. Mugur Mihăescu reacționează: "N-am la ce să răspund"

Vacanța Mare a revenit pe TV la trecerea dintre ani cu show-ul "Revelion la mine acas'", însă programul de divertisment...

Închide