Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Lucia, JazzyBIT și Funkorporation vor reprezenta România la HEMI Music Awards 2021

Lucia, JazzyBIT și Funkorporation au fost selectați de un juriu internațional pentru a reprezenta România la HEMI Music Awards 2021. Programul de talente este dedicat muzicienilor care vor să-și dezvolte o carieră internațională.

Publicat

pe

Concert Lucia în deschidere pentru Delilah la Bucuresti pe 21 martie 2014

Dintre cei 285 de artiști înscrisi, provenind dintr-o multitudine de genuri muzicale, juriul internațional a selectat 27 - câte 3 artiști sau trupe din fiecare țară. Aceștia vor participa la o serie de activități menite să-i ajute să-și dezvolte cariera în noi teritorii.

Artiștii vor beneficia de acreditări la conferințe și showcase-uri din Europa, vor beneficia de sesiuni de training și expunere media și vor primi consultanță de business din partea birourilor de export.

Probabil primul star YouTube al României, Lucia a debutat în 2012 cu single-ul "Silence" – acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și legiuni de fani în toată lumea. Treptat, și-a construit o nișă sonoră proprie și a lansat două albume: "Silence" și "Samsara", iar în prezent lucrează la un nou EP de studio.

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 9 țări, pe 2 continente, participând la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival în Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia), dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club).

FUNKorporation sunt o trupă fondată în 2011 la Cluj-Napoca. Își descriu muzica ca fiind garage funk, jazzy soul, balkan pop. De-a lungul anilor au cântat alături de o mulțime de trupe precum: Heaven Street Seven, Kistehen, IRIE Maffia, PASO, Şuie Paparude, byron, Compact și Moonlight Breakfast

Despre HEMI

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) este o inițiativă a 10 organizații de muzică din Europa Centrală și de Sud-Est, co-finanțată de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, pe o durată de 4 ani (2020-2023). Dezvoltat ca un grup, parteneriatul include organizații publice și private, asociații, organizatori de festivaluri și de conferințe, birouri de export și o școală despre industria muzicală.

Viziunea HEMI este să creeze un "hub muzical" sustenabil, să dezvolte modele de business inovative, să co-producă și co-promoveze evenimente noi/ produse, să creeze un incubator pentru profesioniștii din industria muzicală și să susțină artiștii și nevoile actuale ale pieței.

Comentează

Trending