Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

Leonardo DiCaprio i-a scris lui Joe Biden despre criza climatică. Citește-i scrisoarea deschisă

Leonardo DiCaprio demonstrează încă o dată că implicarea sa în combaterea problemelor climatice nu este de fațadă. Actorul a redactat o scrisoare deschisă în care vorbește despre urgența rezolvării crizei cu care ne confruntăm, adresându-i-o președintelui Statelor Unite, Joe Biden.
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Fondator al unei organizații non-profit ce informează publicul cu privire la problemele de mediu, Leonardo DiCaprio își continuă misiunea de a încerca să aducă o schimbare în bine trimițându-i o scrisoare deschisă lui Joe Biden pe tema crizei climatice. Actorul premiat cu Oscar îi amintește președintelui proaspăt învestit că problemele de mediu sunt urgente și că nu pot fi amânate nici măcar pe perioada pandemiei.

"Momentul potrivit pentru a ne confrunta cu criza climatică este acum", a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram. "Mă alătur astăzi liderilor din guvern, sectorul de business și mișcarea ecologistă pentru a-i solicita lui Joe Biden să fie liderul de care avem nevoie în actualul context climatic și liderul pe care știința îl solicită."

Leonardo DiCaprio: "Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice"

Scrisoarea a fost semnată de persoane din industria divertismentului, oameni de știință, fizicieni, personalități din televiziune, ONGiști și activiști.

"Ceea ce avem de făcut de acum înainte presupune un efort uriaș: nevoia de aplana criza de sănătate publică globală și criza economică și nevoia de a-i uni pe americani - toate acestea sunt urgente.

În vreme ce ne recuperăm de pe urma pandemiei de COVID-19 și reconstruim economia globală, trebuie să intervenim și în problemele climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni diferite; ele se suprapun. Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice", a scris Leonardo DiCaprio.

Întregul text al scrisorii poate fi citit mai jos.

Leonardo DiCaprio a vorbit despre criza climatică chiar și în unul dintre cele mai fericite momente ale carierei sale, respectiv la gala premiilor Oscar din 2016, când a fost premiat în categoria "Cel mai bun actor în rol principal". Discursul lui Leo susținut la acceptarea primului său Oscar se apropie de 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește mai multe despre Leonardo DiCaprio
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE