Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Leonardo DiCaprio i-a scris lui Joe Biden despre criza climatică. Citește-i scrisoarea deschisă

Leonardo DiCaprio demonstrează încă o dată că implicarea sa în combaterea problemelor climatice nu este de fațadă. Actorul a redactat o scrisoare deschisă în care vorbește despre urgența rezolvării crizei cu care ne confruntăm, adresându-i-o președintelui Statelor Unite, Joe Biden.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Fondator al unei organizații non-profit ce informează publicul cu privire la problemele de mediu, Leonardo DiCaprio își continuă misiunea de a încerca să aducă o schimbare în bine trimițându-i o scrisoare deschisă lui Joe Biden pe tema crizei climatice. Actorul premiat cu Oscar îi amintește președintelui proaspăt învestit că problemele de mediu sunt urgente și că nu pot fi amânate nici măcar pe perioada pandemiei.

"Momentul potrivit pentru a ne confrunta cu criza climatică este acum", a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram. "Mă alătur astăzi liderilor din guvern, sectorul de business și mișcarea ecologistă pentru a-i solicita lui Joe Biden să fie liderul de care avem nevoie în actualul context climatic și liderul pe care știința îl solicită."

Leonardo DiCaprio: "Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice"

Scrisoarea a fost semnată de persoane din industria divertismentului, oameni de știință, fizicieni, personalități din televiziune, ONGiști și activiști.

"Ceea ce avem de făcut de acum înainte presupune un efort uriaș: nevoia de aplana criza de sănătate publică globală și criza economică și nevoia de a-i uni pe americani - toate acestea sunt urgente.

În vreme ce ne recuperăm de pe urma pandemiei de COVID-19 și reconstruim economia globală, trebuie să intervenim și în problemele climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni diferite; ele se suprapun. Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice", a scris Leonardo DiCaprio.

Întregul text al scrisorii poate fi citit mai jos.

Leonardo DiCaprio a vorbit despre criza climatică chiar și în unul dintre cele mai fericite momente ale carierei sale, respectiv la gala premiilor Oscar din 2016, când a fost premiat în categoria "Cel mai bun actor în rol principal". Discursul lui Leo susținut la acceptarea primului său Oscar se apropie de 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Lifestyle

O nouă specie de arbore a fost botezată după Leonardo DiCaprio

Pe lângă rolurile memorabile pe care le-a interpretat de-a lungul anilor, Leonardo DiCaprio a devenit o voce puternică în ceea ce privește problemele de mediu. Eforturile actorului au fost acum onorate de specialiștii de la Royal Botanic Gardens. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Potrivit BBC, un copac recent descoperit a fost botezat de specialiştii de la Royal Botanic Gardens în onoarea actorului şi activistului de mediu Leonardo DiCaprio. Denumit oficial "Uvariopsis dicaprio", copacul crește doar în pădurea Ebo din Camerun și este în pericol de extincție. Micul arbore face parte din familia ylang ylang, este veșnic verde și prezintă flori galbene și lucioase.

Pădurea Ebo, una dintre cele mai mari păduri tropicale din Africa Centrală, s-a aflat la un pas să fie deschisă pentru exploatare înainte ca DiCaprio să-și folosească "vocea" pe rețelele de socializare pentru a împiedica această inițiativă, în timp ce experții internaționali au trimis o scrisoare guvernului în care explică importanța conservării speciilor de plante și animale.

Dr. Martin Cheek de la Royal Botanic Gardens a declarat pentru BBC că oamenii de știință au numit copacul după Leonardo DiCaprio deoarece "credem că a fost esențial în a ajuta la oprirea tăierilor forestiere din Pădurea Ebo". 

Numirea noii specii de copac vine după ce DiCaprio a prezentat publicului larg aplecarea sa pentru problemele de mediu prin intermediul filmului "Don't Look Up". Pelicula a fost lansată în decembrie 2021 și vorbește despre impactul unei comete cu Terra, lucru care duce la sfârșitul lumii. De asemenea, este de menționat faptul că în 1998 Leonardo DiCaprio a înființat o fundație ce are ca scop protejarea mai multor habitate naturale.

Citește în continuare

Trending