Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Leonardo DiCaprio i-a scris lui Joe Biden despre criza climatică. Citește-i scrisoarea deschisă

Leonardo DiCaprio demonstrează încă o dată că implicarea sa în combaterea problemelor climatice nu este de fațadă. Actorul a redactat o scrisoare deschisă în care vorbește despre urgența rezolvării crizei cu care ne confruntăm, adresându-i-o președintelui Statelor Unite, Joe Biden.

Publicat

pe

Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016
Leonardo DiCaprio la gala premiilor Oscar din 2016 │ FOTO: Captură YouTube

Fondator al unei organizații non-profit ce informează publicul cu privire la problemele de mediu, Leonardo DiCaprio își continuă misiunea de a încerca să aducă o schimbare în bine trimițându-i o scrisoare deschisă lui Joe Biden pe tema crizei climatice. Actorul premiat cu Oscar îi amintește președintelui proaspăt învestit că problemele de mediu sunt urgente și că nu pot fi amânate nici măcar pe perioada pandemiei.

"Momentul potrivit pentru a ne confrunta cu criza climatică este acum", a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram. "Mă alătur astăzi liderilor din guvern, sectorul de business și mișcarea ecologistă pentru a-i solicita lui Joe Biden să fie liderul de care avem nevoie în actualul context climatic și liderul pe care știința îl solicită."

Leonardo DiCaprio: "Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice"

Scrisoarea a fost semnată de persoane din industria divertismentului, oameni de știință, fizicieni, personalități din televiziune, ONGiști și activiști.

"Ceea ce avem de făcut de acum înainte presupune un efort uriaș: nevoia de aplana criza de sănătate publică globală și criza economică și nevoia de a-i uni pe americani - toate acestea sunt urgente.

În vreme ce ne recuperăm de pe urma pandemiei de COVID-19 și reconstruim economia globală, trebuie să intervenim și în problemele climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni diferite; ele se suprapun. Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice", a scris Leonardo DiCaprio.

Întregul text al scrisorii poate fi citit mai jos.

Leonardo DiCaprio a vorbit despre criza climatică chiar și în unul dintre cele mai fericite momente ale carierei sale, respectiv la gala premiilor Oscar din 2016, când a fost premiat în categoria "Cel mai bun actor în rol principal". Discursul lui Leo susținut la acceptarea primului său Oscar se apropie de 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.

PUBLICITATE
Comentează

Trending