Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Larry King, legendar prezentator CNN a murit la vârsta de 87 de ani, după lupta cu Covid-19

Larry King, poate cel mai mare prezentator radio/TV şi intervievator din SUA a încetat din viaţa astăzi la vârsta de 87 de ani. Personalitatea TV s-a luptat cu virusul Covid-19 în ultimele 3 săptămâni, dar nu a reuşit să depăşească boala. Aflaţi detalii despre viaţa şi cariera sa din articol.

Publicat

pe

Larry King portret CNN
Larry King portret CNN │ FOTO: Ryan Seacrest twitter.com

Larry King, pe numele său real Lawrence Harvey Zeiger s-a născut în Brooklyn, New York pe 19 noiembrie 1933. Părinţii săi se trăgeau din zona Minsk-ului în cazul mamei şi a Ungariei în cazul tatălui. King şi-a început cariera sa de jurnalist în Florida şi apoi ca intervievator radio în anii '50 şi '60. A devenit popular în 1978 ca gazdă a emisiunii The Larry King Show. Era o perioadă a Vestului Sălbatic în audiovizual, perioada care a inspirat parodiile ca "Anchorman".

Emisiunea sa radio dura toată noaptea şi implica apeluri primite de la spectatori, totul fiind transmis pe Mutual Broadcasting System. Între 1985 şi 2010 Larry avea să devină gazda unei emisiuni TV de această dată, axată tot pe interviuri. Se numea "Larry King Live" şi era difuzată pe CNN. Între 2012 şi 2020, King a fost activ pe platforme că Hulu, Ora TV şi RT America, doar că având apariţii mai rare, săptămânale. Omul de televiziune are numeroase premii la activ, precum Cable ACE Awards sau Peabody.

În anii '80 şi '90 Larry devenise sinonim cu CNN, fiind prezent pe "sticlă" în fiecare seară şi câştigând 2 premii Peabody acolo. A intervievat muzicieni, preşedinţi, atleţi şi cam orice personalitate importantă. Ce îl separa de alţi intervievatori era o curiozitate nativă şi dorinţa de a afla ceva real şi autentic despre persoana care se afla în faţa sa. King a realizat aproximativ 50.000 de interviuri în direct, iar în 1995 a moderat un summit de pace din Orientul Mijlociu în compania lui Yasser Arafat, Regele Hussein al Iordaniei şi prim ministrul Israelui Yitzhak Rabin.

A discutat cu Dalai Lama, Elizabeth Taylor, Gorbaciov, Barack Obama, dar şi Lady Gaga sau Corey Taylor. Celebrităţile nu ezitau să apară în show-ul său, pentru că omul de televiziune nu era dispus la confruntări şi avea un stil relaxat de discuţie, fără a părea un interogatoriu.

Infectat cu Covid-19 cu câteva săptămâni în urmă, Larry a fost internat la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles şi mutat la Terapie Intensivă de Anul Nou. Problemele cu sănătatea l-au afectat totuşi grav pe parcursul ultimelor decenii: în 2019 a avut un atac cerebral şi apoi o angioplastie. În 1987 a avut un atac de cord, iar în 2017 a dezvăluit că a suferit de cancer pulmonar. A murit pe 23 ianuarie 2021.

Comentează

Trending