Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO

Gabriel Cotabiță este internat în spital. Are COVID-19 și necesită monitorizare

Gabriel Cotabiță a fost dignosticat cu COVID-19 și internat de urgență în spital. Cântărețul a avut probleme grave de sănătate în 2015, în prezent necesitând o atentă monitorizare, pentru a se putea preveni orice eventuale evoluții neplăcute ale infecției cu SARS-CoV-2.
Gabriel Cotabiță

Concert Holograf - Vedere de la Costinești la Sala Palatului pe 20 martie 2017

Fiica lui Gabriel Cotabiță, Aela, a fost cea care a confirmat diagnosticul. Aceasta a anunțat la Antena Stars că artistul are COVID-19 și că este internat la spital. Deși necesită o atentă monitarizare din partea medicilor, starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță nu este gravă.

Înainte de internare, artistul a avut o serie de simptome, printre care tuse și o oboseală accentuată, astfel luând hotărârea de a se testa.

Aela Cotabiță: "Nu este intubat, nu este la ATI"

"Sperăm să iasă totuşi testul negativ cât de curând şi să poată să se întoarcă acasă. Nu este o formă gravă, nu este intubat, nu este la ATI. Pur şi simplu necesită să fie monitorizat, având şi alte probleme de sănătate", a spus fiica lui Gabriel Cotabiță.

Problemele la care Aela Cotabiță face referire sunt de natură cardiovasculară, aceastea provocându-i neplăceri artistului și în trecut. În mai 2015, Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio respirator, afecțiunile cardiovasculare agravându-i situația. Cântărețul a fost găsit în stare de inconștiență într-o sală de fitness a hotelului Hilton, necesitând la momentul respectiv intubare și ventilație mecanică. A fost necesară o îndelungată perioadă de recuperare, însă în cele din urmă starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, în luna septembrie a aceluiași an fiind lansat videoclipul "Ce zi liniștită!", alături de Matteo.

Ulterior, în octombrie 2015, Gabriel Cotabiță a revenit pe scenă, în cadrul evenimentului "Gala Chapeau", dedicat muzicianului cu ocazia sărbătoririi a 60 ani de viață, dar și a 40 ani de carieră muzicală. "Iubirea voastră m-a adus acum înapoi!", declara acesta în cadrul galei.

Pe final de 2020, Gabriel Cotabiță și trupa Othello anunțau turneul Redivivus. Cu un prim concert susținut online pe 1 noiembrie, de ziua muzicianului, turneul urma să cuprindă și evenimente offline, imediat ce situația sanitară o va fi permis.

Gabriel Cotabiță, în vârstă de 65 de ani, este vocalist și membru fondator, alături de Mihai Pocorschi, al trupei VH2, una dintre cele mai iubite formații românești din ultimii 25 de ani. Cei doi fac echipă cu Răzvan „Lapi” Lupu – tobe, backing vocals, Cătălin Tuta Popescu – keyboards, backing vocals, Vladimir Pocorschi – lead guitar, backing vocals, Eugen’”Soe” Sonia – bass și Cătălin „Țeavă” Cătoiu – percuție.

Citește mai multe despre Gabriel Cotabiță
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kim Kardashian și Kanye West divorțează, susțin surse. Cei doi locuiesc separat din 2020

Relația amoroasă dintre idolatrizata Kim Kardashian și excentricul Kanye West a ajuns în impas. Mai multe surse au declarat presei...

Închide