Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Gabriel Cotabiță este internat în spital. Are COVID-19 și necesită monitorizare

Gabriel Cotabiță a fost dignosticat cu COVID-19 și internat de urgență în spital. Cântărețul a avut probleme grave de sănătate în 2015, în prezent necesitând o atentă monitorizare, pentru a se putea preveni orice eventuale evoluții neplăcute ale infecției cu SARS-CoV-2.

Publicat

pe

Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiță

Fiica lui Gabriel Cotabiță, Aela, a fost cea care a confirmat diagnosticul. Aceasta a anunțat la Antena Stars că artistul are COVID-19 și că este internat la spital. Deși necesită o atentă monitarizare din partea medicilor, starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță nu este gravă.

Înainte de internare, artistul a avut o serie de simptome, printre care tuse și o oboseală accentuată, astfel luând hotărârea de a se testa.

Aela Cotabiță: "Nu este intubat, nu este la ATI"

"Sperăm să iasă totuşi testul negativ cât de curând şi să poată să se întoarcă acasă. Nu este o formă gravă, nu este intubat, nu este la ATI. Pur şi simplu necesită să fie monitorizat, având şi alte probleme de sănătate", a spus fiica lui Gabriel Cotabiță.

Problemele la care Aela Cotabiță face referire sunt de natură cardiovasculară, aceastea provocându-i neplăceri artistului și în trecut. În mai 2015, Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio respirator, afecțiunile cardiovasculare agravându-i situația. Cântărețul a fost găsit în stare de inconștiență într-o sală de fitness a hotelului Hilton, necesitând la momentul respectiv intubare și ventilație mecanică. A fost necesară o îndelungată perioadă de recuperare, însă în cele din urmă starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, în luna septembrie a aceluiași an fiind lansat videoclipul "Ce zi liniștită!", alături de Matteo.

Ulterior, în octombrie 2015, Gabriel Cotabiță a revenit pe scenă, în cadrul evenimentului "Gala Chapeau", dedicat muzicianului cu ocazia sărbătoririi a 60 ani de viață, dar și a 40 ani de carieră muzicală. "Iubirea voastră m-a adus acum înapoi!", declara acesta în cadrul galei.

Pe final de 2020, Gabriel Cotabiță și trupa Othello anunțau turneul Redivivus. Cu un prim concert susținut online pe 1 noiembrie, de ziua muzicianului, turneul urma să cuprindă și evenimente offline, imediat ce situația sanitară o va fi permis.

Gabriel Cotabiță, în vârstă de 65 de ani, este vocalist și membru fondator, alături de Mihai Pocorschi, al trupei VH2, una dintre cele mai iubite formații românești din ultimii 25 de ani. Cei doi fac echipă cu Răzvan „Lapi” Lupu – tobe, backing vocals, Cătălin Tuta Popescu – keyboards, backing vocals, Vladimir Pocorschi – lead guitar, backing vocals, Eugen’”Soe” Sonia – bass și Cătălin „Țeavă” Cătoiu – percuție.

Trending