Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Documentarul "Colectiv" a fost desemnat cel mai bun film străin de către Societatea Națională a Criticilor de Film din SUA

Gala trofeelor acordate de Societatea Națională a Criticilor de Film din Statele Unite ale Americii a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Printre câștigători se numără filmul documentar "Colectiv", regizat de Alexander Nanau. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta film documentar Colectiv
Coperta film documentar Colectiv

După o serie de premii deja câștigate și o propunere la Oscar, o premieră pentru România (prima oară când țara noastră merge la Oscar cu un documentar), "Colectiv" a obținut o nouă apreciere din partea criticilor. De data aceasta, este vorba de Societatea Națională a Criticilor de Film din SUA (National Society of Film Critics - NSFC), care a acordat producției românești premiul cel mare la categoria "Cel mai bun film străin".

"Colectiv" a obținut 38 de puncte, fiind urmat de "Bacurau" (36 de puncte), "Beanpole" (36 de puncte), "Vitalina Varela" (32 de puncte). Documentarul a mai fost nominalizat și la categoria "Cel mai bun film de non-ficțiune", dar nu a reușit să obțină marele trofeu, clasându-se pe a treia poziție.

Documentarul "Colectiv" a fost desemnat la începutul lunii decembrie "cel mai bun film al anului 2020" de către publicaţia Rolling Stone. Tot în decembrie, fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama posta pe Twitter o listă cu filmele sale preferate din anul 2020. Pe acea listă se găsea şi "Colectiv".

Documentarul urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în toamna lui 2015, când a avut loc incendiul de la Clubul Colectiv, dar şi perioada de după. Pelicula se axează în special pe investigaţia Gazetei Sporturilor, cazul Hexi Pharma, dar şi dedesubturi legate de Ministerul Sănătăţii şi modul în care au fost tratate victimele tragediei.

Comentează

Trending