Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Documentarul "Colectiv" a fost desemnat cel mai bun film străin de către Societatea Națională a Criticilor de Film din SUA

Gala trofeelor acordate de Societatea Națională a Criticilor de Film din Statele Unite ale Americii a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Printre câștigători se numără filmul documentar "Colectiv", regizat de Alexander Nanau. Mai multe detalii în articol.
Coperta film documentar Colectiv

Coperta film documentar Colectiv

După o serie de premii deja câștigate și o propunere la Oscar, o premieră pentru România (prima oară când țara noastră merge la Oscar cu un documentar), "Colectiv" a obținut o nouă apreciere din partea criticilor. De data aceasta, este vorba de Societatea Națională a Criticilor de Film din SUA (National Society of Film Critics - NSFC), care a acordat producției românești premiul cel mare la categoria "Cel mai bun film străin".

"Colectiv" a obținut 38 de puncte, fiind urmat de "Bacurau" (36 de puncte), "Beanpole" (36 de puncte), "Vitalina Varela" (32 de puncte). Documentarul a mai fost nominalizat și la categoria "Cel mai bun film de non-ficțiune", dar nu a reușit să obțină marele trofeu, clasându-se pe a treia poziție.

Documentarul "Colectiv" a fost desemnat la începutul lunii decembrie "cel mai bun film al anului 2020" de către publicaţia Rolling Stone. Tot în decembrie, fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama posta pe Twitter o listă cu filmele sale preferate din anul 2020. Pe acea listă se găsea şi "Colectiv".

Documentarul urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în toamna lui 2015, când a avut loc incendiul de la Clubul Colectiv, dar şi perioada de după. Pelicula se axează în special pe investigaţia Gazetei Sporturilor, cazul Hexi Pharma, dar şi dedesubturi legate de Ministerul Sănătăţii şi modul în care au fost tratate victimele tragediei.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Radu Ștefan Bănică a acceptat provocarea de a participa la cel de-al 16-lea sezon al emisiunii "Te Cunosc de Undeva!"....

Închide