Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Connect-R la podcastul Laurei Giurcanu: "Am văzut că arta e o chestie pe care ar trebui să o faci după ce îți liniștești stomacul"

Connect-R a fost invitatul Laurei Giurcanu în cel mai recent podcast din seria SEENcer. Complimentat de Laura pentru cariera sa longevivă, artistul a mărturisit fără menajamente că nu a făcut întotdeauna ce i-a plăcut și că au fost necesare compromisuri pentru a ajunge unde este acum.

Publicat

pe

Connect-R la podcastul Laurei Giurcanu
Connect-R la podcastul Laurei Giurcanu │ FOTO: Captură YouTube

Cu o primă piesă lansată în 1997, Connect-R se numără printre puținii artiști din România care s-au menținut în atenția publicului vreme de mai bine de 20 de ani. Felicitat de Laura pentru această performanță, dar și pentru faptul că pare genul de om care a făcut mereu ce a vrut, artistul a mărturisit că a făcut mai multe compromisuri pentru a atinge un succes comercial.

Connect-R: "Am început cu ce mi-a plăcut, am continuat cu ce nu mi-a plăcut, și acum am revenit la ce mi-a plăcut"

Intrigată de această dezvăluire, Laura a vrut să știe când anume a început să nu mai facă ce îi plăcea cu adevărat.

"(Am început să fac ce nu mi-a plăcut) În momentul în care toată lumea spunea: <<Bă, ce talentat ești!>>. Dar eu încă mergeam cu RATB-ul. Nu că ar fi vreo rușine să mergi cu RATB-ul, dar nu-mi permiteam altceva. În momentul în care am văzut că arta e, așa, o chestie pe care ar trebui să o faci după ce îți liniștești stomacul.

În general, și în viață, omul trebuie să facă la un moment dat și ce nu-i place, ce nu îi e benefic cu adevărat. Zicea un sfânt părinte de mult: <<Ce ne-am face fără dracu, nu l-am mai deosebi pe Dumnezeu>>. E foarte bine că am făcut, e drumul meu și am învățat foarte multe lucruri și din ce nu mi-a plăcut să fac", a replicat Connect-R.

Connect-R: "Nu mi-a plăcut "Burning Love", de exemplu. Nu mi-au plăcut majoritatea pieselor popcorn pe care le-am făcut în perioada aia"

Dezvăluirile nu s-au oprit aici, Connect-R dând chiar exemple de compromisuri pe care a hotărât să le facă.

"Îți pot da exemplu de piese. Nu mi-a plăcut "Burning Love", de exemplu. Nu mi-au plăcut majoritatea pieselor popcorn pe care le-am făcut în perioada aia. Au fost câteva care mi-au plăcut, într-adevăr, care de fapt aveau influențe din muzica pe care eu o ascultam: "Still", care avea ceva influențe dancehall, "4 The Love Of Music", care a fost de fapt rap pe house. Cumva, în afară de "Burning Love" și încă vrei câteva piese, să știi că, cu timpul, conștientizând că nu e ceea ce-mi place mie să fac, am încercat să aduc puțin din ceea ce sunt eu for real. Eu cu DJ Sava chiar am inventat un curent la vremea aia, și anume muzica reggae pe suport house."

Connect-R: "Niciodată nu mi-am bătut joc de cuvinte"

Deși stilul muzical abordat nu a fost mereu pe placul său, Connect-R a menționat că la partea lirică nu a acceptat niciodată să se îndepărteze de ceea ce a simțit cu adevărat.

"Sufletul meu 100% e în reggae roots, dancehall, în rap, clar. (...) Timbrul e același, niciodată nu mi-am bătut joc de cuvinte. Aici este partea mea de muzică în care nu am făcut niciun rabat, în care nu am făcut niciun compromis niciodată. Tot timpul scriu și rescriu. Adică sunt foarte atent. Când deschid gura, sunt foarte atent. Mai ales pe piese."

Puteți urmări întregul podcast mai jos. În cadrul discuției, cei doi vorbesc și despre mesajele din versurile lui Connect-R, credință, succes, rasism, relația cu părinții săi și cu fiica lui și viitoarele proiecte.

Anul trecut, Connect-R a lansat piese ca "De Vorbă Cu Mine", "Înapoi La Zero" și "Îmi Pare Rău". Toate ilustrează dorința artistului de a se întoarce la rădăcini.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Lost Frenquencies, JP Cooper, Tom Odell cântă la festivitatea de închidere a Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne

În cadrul festivităților Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne, programate pentru 1-3 septembrie la Iași, participanții se vor putea bucura de concerte marca Lost Frenquencies, JP Cooper și Tom Odell. Lineup-ul este completat de artiști români. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

JP Cooper și Tom Odell
JP Cooper și Tom Odell │ FOTO: InfoMusic

Digital Throne, festivalul de 10 zile ce transformă Iașiul în capitala globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului, va avea loc între 24 august și 3 septembrie și va găzdui, printre multe alte evenimente conexe, finalele Campionatului Mondial de Eports și festivalul Comic Con. În cadrul festivității de închidere ce se va desfășura în zona Palas, în perioada 1-3 septembrie, pe scena Digital Throne vor urca Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell.

Lineup-ul este completat de Delia, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike și mulți alți artiști care vor fi anunțați în curând.

Felix De Laet, cunoscut ca Lost Frequencies, este un DJ și producător belgian. În 2014, la începutul carierei sale, a lansat piesa "Are You With Me" ce a ajuns pe locul 1 în 18 țări și l-a ajutat pe acesta să devină primul artist belgian ce a atins vreodată primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie. De-a lungul carierei, acesta a remixat melodii cunoscute ale unor artiști precum Justin Bieber, Miley Cyrus, Major Lazer. Conform Spotify, Lost Frequencies are peste 24 de milioane de ascultători lunari.

Cântărețul și compozitorul englez Tom Odell este unul din cei mai importanți artiști britanici contemporani. La 10 ani după ce cântărețul britanic a obținut succes cu hitul său "Another Love", melodia sa a reintrat în topuri în Europa și Marea Britanie, reprezentând un simbol al celor care protestează pașnic pentru pace.

JP Cooper este un cântăreț și compozitor englez în vârstă de 39 de ani, cunoscut pentru colaborarea pe piesa "Perfect Strangers" alături de Jonas Blue în 2016.

Comic Con în cadrul Digital Throne

Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme și pop culture, printre care Henry Ian Cusick (Lost, The 100,  Scandal), Sebastian Roche (Supernatural), Luka Peroš (La Casa de Papel), Naomi Grossman (American Horror Story) și Nikola Djuricko (Stranger Things).

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Finalele Campionatului Mondial de Esports

Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare prize pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Bilete și acces

Prețul abonamentelor la festivitatea de închidere a Digital Throne (1-3 septembrie) este următorul: până pe data de 20 iulie, prețul abonamentului pentru cele 3 zile este de 150 Lei. Până în ziua evenimentului acesta va fi de 220 Lei. Abonamentul achiziționat direct la festival va avea un preț de 250 Lei.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending