Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO

Connect-R la podcastul Laurei Giurcanu: "Am văzut că arta e o chestie pe care ar trebui să o faci după ce îți liniștești stomacul"

Connect-R a fost invitatul Laurei Giurcanu în cel mai recent podcast din seria SEENcer. Complimentat de Laura pentru cariera sa longevivă, artistul a mărturisit fără menajamente că nu a făcut întotdeauna ce i-a plăcut și că au fost necesare compromisuri pentru a ajunge unde este acum.
Connect-R la podcastul Laurei Giurcanu

Connect-R la podcastul Laurei Giurcanu │ FOTO: Captură YouTube

Cu o primă piesă lansată în 1997, Connect-R se numără printre puținii artiști din România care s-au menținut în atenția publicului vreme de mai bine de 20 de ani. Felicitat de Laura pentru această performanță, dar și pentru faptul că pare genul de om care a făcut mereu ce a vrut, artistul a mărturisit că a făcut mai multe compromisuri pentru a atinge un succes comercial.

Connect-R: "Am început cu ce mi-a plăcut, am continuat cu ce nu mi-a plăcut, și acum am revenit la ce mi-a plăcut"

Intrigată de această dezvăluire, Laura a vrut să știe când anume a început să nu mai facă ce îi plăcea cu adevărat.

"(Am început să fac ce nu mi-a plăcut) În momentul în care toată lumea spunea: <<Bă, ce talentat ești!>>. Dar eu încă mergeam cu RATB-ul. Nu că ar fi vreo rușine să mergi cu RATB-ul, dar nu-mi permiteam altceva. În momentul în care am văzut că arta e, așa, o chestie pe care ar trebui să o faci după ce îți liniștești stomacul.

În general, și în viață, omul trebuie să facă la un moment dat și ce nu-i place, ce nu îi e benefic cu adevărat. Zicea un sfânt părinte de mult: <<Ce ne-am face fără dracu, nu l-am mai deosebi pe Dumnezeu>>. E foarte bine că am făcut, e drumul meu și am învățat foarte multe lucruri și din ce nu mi-a plăcut să fac", a replicat Connect-R.

Connect-R: "Nu mi-a plăcut "Burning Love", de exemplu. Nu mi-au plăcut majoritatea pieselor popcorn pe care le-am făcut în perioada aia"

Dezvăluirile nu s-au oprit aici, Connect-R dând chiar exemple de compromisuri pe care a hotărât să le facă.

"Îți pot da exemplu de piese. Nu mi-a plăcut "Burning Love", de exemplu. Nu mi-au plăcut majoritatea pieselor popcorn pe care le-am făcut în perioada aia. Au fost câteva care mi-au plăcut, într-adevăr, care de fapt aveau influențe din muzica pe care eu o ascultam: "Still", care avea ceva influențe dancehall, "4 The Love Of Music", care a fost de fapt rap pe house. Cumva, în afară de "Burning Love" și încă vrei câteva piese, să știi că, cu timpul, conștientizând că nu e ceea ce-mi place mie să fac, am încercat să aduc puțin din ceea ce sunt eu for real. Eu cu DJ Sava chiar am inventat un curent la vremea aia, și anume muzica reggae pe suport house."

Connect-R: "Niciodată nu mi-am bătut joc de cuvinte"

Deși stilul muzical abordat nu a fost mereu pe placul său, Connect-R a menționat că la partea lirică nu a acceptat niciodată să se îndepărteze de ceea ce a simțit cu adevărat.

"Sufletul meu 100% e în reggae roots, dancehall, în rap, clar. (...) Timbrul e același, niciodată nu mi-am bătut joc de cuvinte. Aici este partea mea de muzică în care nu am făcut niciun rabat, în care nu am făcut niciun compromis niciodată. Tot timpul scriu și rescriu. Adică sunt foarte atent. Când deschid gura, sunt foarte atent. Mai ales pe piese."

Puteți urmări întregul podcast mai jos. În cadrul discuției, cei doi vorbesc și despre mesajele din versurile lui Connect-R, credință, succes, rasism, relația cu părinții săi și cu fiica lui și viitoarele proiecte.

Anul trecut, Connect-R a lansat piese ca "De Vorbă Cu Mine", "Înapoi La Zero" și "Îmi Pare Rău". Toate ilustrează dorința artistului de a se întoarce la rădăcini.

Citește mai multe despre Connect-R
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jumătatea feminină a juriului X Factor petrece la soare; Loredana și Delia se bucură de exotismul Mexicului

Perioada vacanțelor nu s-a încheiat pentru Delia și Loredana. Cele două artiste au vizitat un loc spectaculos, ce se află...

Închide