Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertele vor primi undă verde după ce 70% din populație va fi vaccinată, e de părere Dr. Fauci

În 2021 se vor putea organiza din nou concerte, e de părere renumitul imunolog american Anthony Fauci. Acest lucru se va putea întâmpla, însă, doar după ce vom obține "imunitate de grup", respectiv după ce 70% din populație va fi vaccinată anti-COVID-19.

Publicat

pe

Public concert
Public concert │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Invitat la o conferință virtuală găzduită de Association of Performing Arts Professionals, reputatul specialist în imunologie Anthony Fauci a vorbit despre momentul oportun pentru redeschiderea sălilor de concerte și de teatru. Din perspectiva sa, revenirea la normalitate este în strânsă legătură cu succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta estimează că imunitatea de grup va fi obținută după ce 70 - 85% din populație va primi vaccinul.

Concertele în interior ar putea reveni în toamna anului 2021

"Dacă totul decurge bine, acest lucru (obținerea imnunității de grup) se va întâmpla cândva în toamna lui 2021, în așa fel încât la începutul spre mijlocul toamnei să se poată simți în siguranță și cei de pe scenă, dar și cei din public."

Fauci a menționat, însă, că nu vom putea renunța la măști chiar din toamnă și că doar locațiile cu ventilație excelentă se vor putea redeschide. Acesta a dat drept exemplu de bună practică măsurile luate în Germania. Potrivit unui studiu realizat aici, concertele la care poți participa în maximă siguranță sunt cele din locații ce beneficiază de un sistem de ventilație de mare putere, în care se desfășoară evenimente la o capacitate redusă și cu spectatori ce poartă măști de tipul N95.

Între timp, industria evenimentelor caută tot felul de soluții. În Australia, de exemplu, se desfășoară o nouă serie de festivaluri, denumită "Summer Sounds Festival". Formatul evenimentului va utiliza "party pods", adică un fel de capsulă, un spațiu delimitat în care este permis un anumit număr de oameni. Directorul evenimentului, Daniel Michael, a spus că acest tip de organizare este inspirat de platformele de distanțare socială din Virgin Money Unity Arena, ce au fost construite în vară.

Summer Sounds Festival va cuprinde peste 20 de show-uri incendiare și se va desfășura în Parcul Bonython din orașul Adelaide. Spațiul de 10.000 de metri pătrați va găzdui până la 2.000 de participanți în fiecare noapte.

Comentează

Trending