Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

Cătălin Josan a lansat "S-a dus amorul", omagiu adus poetului Mihai Eminescu

Cu ocazia împlinirii a 171 de la nașterea lui Mihai Eminescu, Cătălin Josan a pus pe note muzicale una dintre cele mai cunoscute poezii, "S-a dus amorul". Te invităm să asculți rezultatul.
Cătălin Josan - artwork

Cătălin Josan - artwork "S-a dus amorul" │ FOTO: captură YouTube

15 ianuarie marchează ziua lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. În lumina acestor evenimente, poeziile lui Eminescu capătă noi valențe. Versurile, mesajele poetice și însemnătatea scrierilor sale asupra culturii naționale devin surse de inspirație pentru noi creații. Printre acestea se numără și piesa lui Cătălin Josan.

Acesta a compus o partitură muzicală ce îmbracă frumos versurile poeziei "S-a dus amorul". O atmosferă caldă acompaniată de o voce melodioasă fac din noua lansare a lui Josan o reinterpretare de apreciat a poeziei lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) este unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, la data de 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naţionale. În 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care data naşterii poetului Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale.

Cătălin Josan este câștigătorul primei ediții a emisiunii-concurs Megastar, realizată de Prima TV. În 2007, cântărețul a lansat albumul "Megastar", urmat de o serie de single-uri precum "Veronica Demonica", "Big Brown Eyes", "Don't Wanna Miss You", "Walking On Fire" sau "Floorplay".

AUDIO: Cătălin Josan - S-a dus amorul

Citește mai multe despre catalin
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bruce Springsteen, Bon Jovi, Foo Fighters vor cânta la investirea lui Joe Biden

Pe 20 ianuarie are loc investirea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, iar acel eveniment va...

Închide