Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Cătălin Josan a lansat "S-a dus amorul", omagiu adus poetului Mihai Eminescu

Cu ocazia împlinirii a 171 de la nașterea lui Mihai Eminescu, Cătălin Josan a pus pe note muzicale una dintre cele mai cunoscute poezii, "S-a dus amorul". Te invităm să asculți rezultatul.

Publicat

pe

Cătălin Josan - artwork "S-a dus amorul"
Cătălin Josan - artwork "S-a dus amorul" │ FOTO: captură YouTube

15 ianuarie marchează ziua lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. În lumina acestor evenimente, poeziile lui Eminescu capătă noi valențe. Versurile, mesajele poetice și însemnătatea scrierilor sale asupra culturii naționale devin surse de inspirație pentru noi creații. Printre acestea se numără și piesa lui Cătălin Josan.

Acesta a compus o partitură muzicală ce îmbracă frumos versurile poeziei "S-a dus amorul". O atmosferă caldă acompaniată de o voce melodioasă fac din noua lansare a lui Josan o reinterpretare de apreciat a poeziei lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) este unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, la data de 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naţionale. În 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care data naşterii poetului Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale.

Cătălin Josan este câștigătorul primei ediții a emisiunii-concurs Megastar, realizată de Prima TV. În 2007, cântărețul a lansat albumul "Megastar", urmat de o serie de single-uri precum "Veronica Demonica", "Big Brown Eyes", "Don't Wanna Miss You", "Walking On Fire" sau "Floorplay".

AUDIO: Cătălin Josan - S-a dus amorul

Trending