Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

Barurile, restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid dacă rata infectărilor se menține sub un prag cheie, a anunțat Traian Berbeceanu

Bucureștiul ar putea intra treptat în normalitate dacă infectările cu COVID-19 se mențin la un nivel scăzut. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că barurile, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor deschide din nou dacă gradul de infectare se pătrează sub o anumită limită.

Alexandra Usurelu in concert la TNB pe 29 ianuarie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Traian Berbeceanu a oferit o rază de speranță persoanelor din domeniul culturii și HORECA. Prefectul Bucureștiului își dorește să redeschidă sălile de spectacol, teatrele și cinematografele, precum și restaurantele, barurile și cafenelele. Acestă redeschidere se va întâmpla doar dacă gradul de infectare se păstrează sub 3 la mia de locuitori, relaxarea măsurilor urmând să fie stabilită în cadrul unei ședințe a Comitetului Municipal București pentru Situații de urgență.

"Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!", a anunțat Traian Berbeceanu pe Facebook.

Dacă măsurile de relaxare vor fi aprobate, redeschiderea se va face la o capacitate redusă, de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor, precum și a activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor.

Anunțul lui Traian Berbeceanu

Relaxarea măsurilor este susținută și de primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

"Sunt pe aceeași lungime de undă cu prefectul Capitalei în privința relaxării restricțiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă și acolo, împreună cu specialiștii, vom lua curând decizia oficială.

Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricțiile și, în același timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureștenii (inclusiv oamenii din domeniul educației, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate și trebuie să ne străduim să oferim asta", a declarat Nicușor Dan.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
HBO ar lucra la o nouă adaptare cinematografică a universului Game of Thrones

Este vorba de "Tales of Dunk and Egg", o scriere ale cărei întâmplări se petrec cu 90 de ani înaintea...

Închide