Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

X Factor 2020: Află cum a decurs prima rundă a Duelurilor - VIDEO

Duelurile reprezintă ultima etapă înainte de marea finală X Factor 2020, iar prima rundă a avut loc joi, 10 decembrie. Află ce momente au pregătit concurenții și cine sunt norocoșii care au mers mai departe.

Publicat

pe

Juriul X Factor 2020
Juriul X Factor 2020 │ FOTO: Antena 1 a1.ro

În urma bootcamp-ului, Ștefan Bănică, Delia, Loredana și Florin Ristei și-au ales fiecare câte trei concurenți alături de care vor trece prin etapa Duelurilor, ultima înainte de finală. Înainte de prima rundă, echipele arată astfel:

Ștefan Bănică: Alexandra Sîrghi, Ioana Ardelean, Andrada Precup

Loredana: Iulian Selea, Adrian Petrache, Eden Loren

Delia: Alina Dincă, Kalon Rae, Sonia Mosca

Florin Ristei: Tiny Tigers, Ioana & Diana Conta, Super 4

În prima rundă a Duelurilor, concurenții din fiecare grupă s-au duelat, iar mentorului lor i-a revenit sarcina de a alege un concurent care părăsește competiția.

Echipa Loredana

Băieții din echipa Loredanei au deschis seara, iar primul concurent care a interpretat a fost Iulian Selea. Tânărul a cântat piesa lui Harry Styles, "Falling", demonstrându-și încă o dată calitățile vocale.

"Pentru că a deschis concursul, are un plus, pentru că este destul de greu să stai în fața noastră și în fața colegilor. Știu, am trecut și eu prin batttle-ul ăsta. Cel mai dubios e să cânți și colegii să se uite stânga-dreapta. Te-ai descurcat foarte bine. E un moment de finală și mi se pare că ai ridicat deja ștacheta în echipa Loredanei. Baftă mai departe!, a comentat Florin Ristei.

Adrian Petrache a urmat după Iulian Selea în etapa Duelurilor, în categoria băieților cu vârsta sub 24 de ani. Tânărul a cântat piesa "Puteri asupra mea" și i-a cucerit pe jurați cu jovialitatea sa.

"El e omul cu chitara. Chitara nu a dispărut din peisaj. Faptul cu vorbitul și cântatul este un plus pentru că el s-a pus în valoare. El este un tip șarmant. Îți place chestia asta. Ăsta e un lucru bun - diversitate de spectacol - și, în același timp, poate fi riscant. Dar pot să aplaud lucrul ăsta și să îți spun că momentul este diferit, total diferit de celelalte", a spus Ștefan Bănică.

Eden Loren a fost ultimul, dar nu cel din urmă. Concurentul a interpretat celebra piesă "My Way", însă a făcut-o în trei limbi: engleză, italiană și română. Florin Ristei și-a menținut părerea exprimată în bootcamp, aceea că Eden rămâne în zona lui de confort în ceea ce privește alegerile muzicale:

"Îmi mențin părerea; e zona lui de confort. Un plus foarte mare că a cântat și în română. Un minus din partea mea este că nu prea a avut emoție. Un alt minus, dar e alegere personală: aș scoate piesa asta din orice concurs pentru că n-aș mai vrea s-o aud. Nu e greșit să cânți aceeași piesă 10 mii de ani la rând, e greșit s-o cânți în același mod 10 mii de ani la rând", a fost de părere Florin Ristei.

Loredana a decis că drumul lui Eden Loren se oprește în această etapă a competiției. Adrian Petrache și Iulian Selea merg mai departe.

Echipa Ștefan Bănică

Tinerele cu vârsta sub 24 de ani au urcat în continuare pe scenă. Prima dintre ele a fost Ioana Ardelean. Concurenta a impresionat nu doar cu vocea spectaculoasă, ci și cu frumusețea răpitoare scoasă în evidență de o rochie strălucitoare. Ioana a interpretat piesa "Runnin".

"Ai strălucit în seara asta. La propriu. Ești extrem, extrem de frumoasă și ai avut o delicatețe și o sensibilitate în seara asta în voce pe care nu am mai auzit-o altădată. Felicitări!", a spus Delia.

Alexandra Sîrghi a fost următoarea concurentă care a urcat pe scenă. Tânăra a fost acaparată de emoții, însă a reușit să creeze un moment demn de această etapă a show-ului. Alexandra a cântat piesa "Good Woman".

"Bombă! Deci ai fost top. Mi se pare că în momentul în care discutăm despre performanțe vocale, ești cea mai bună din echipa ta. N-am cum să nu observ asta. E vizibil, se aude de la o poștă. E bine", a spus Delia.

Andrada Precup a fost ultima concurentă din echipa lui Ștefan Bănică. Tânăra a emoționat din nou cu o interpretare ce a cucerit întreaga audiență. Andrada a ales să cânte piesa "All of Me".

"Ca de fiecare dată, ești surprinzătoare! Ai niște alegeri muzicale care mă lasă <<paf>>. Ai cântat cu o lejeritate, cu o naturalețe, cu o căldură, cu o plăcere molipsitoare. Asta înseamnă muzica. Nu e doar performing. Este să atingi niște corzi ale sufletului, să rezonăm împreună. Nu ai cântat doar cu vocea. Ai cântat cu sufletul. Ești o artistă extraordinară!", a avut de spus Loredana.

Ștefan Bănică a decis că drumul Ioanei Ardelean se oprește în această etapă a competiției. Alexandra Sîrghi și Andrada Precup merg mai departe.

Echipa Florin Ristei

Florin Ristei antrenează una dintre cele mai dificile categorii - grupurile. Primul grup ce a încântat publicul a fost Tiny Tigers, o trupă formată din patru tinere furate de Florin Ristei de pe lista de așteptare a lui Ștefan Bănică: Karina Ștefan (15 ani), Alexandra Căpitănescu (17 ani), Bianca Ionescu (17 ani) și Carla Ioniță (14 ani).

În etapa Duelurilor, tinerele concurente au interpretat piesa "Salute", și au umplut scena de energie și dans.

"Ați devenit un grup. Faptul că ați devenit un grup într-un timp atât de scurt, asta este o performanță care ridică nivelul concursului. Asta e foarte, foarte, foarte bine. Eu cred că ele au făcut o treabă excelentă, care le va ajuta și mai departe de acum încolo, indiferent dacă rămân în formula asta sau dacă sunt eliminate de la X Factor", a spus Ștefan.

Surorile Ioana și Diana Conta au fost următoarele la rând. Fetele au interpretat melodia "Lay Me Down". Vocile calde și emoția transmisă au ajuns la inimile juraților.

"Mi-au dat o stare foarte bună și pentru că văd iubire, văd emoție, dar sunteți și puțin temătoare astăzi. Vă simt emoționate rău, rău, rău. N-aveți de ce. Vă armonizați superb împreună. Starea pe care mi-ați lăsat-o, cred că asta e cel mai important, și asta vă definește pe voi: emoția", a menționat Delia.

Italienii de la Super 4 au creat din nou un moment ce a electrizat audiența. Vocile puternice, armonizările impecabile și energia transmisă i-au cucerit pe jurați. Cei patru au interpretat o compoziție proprie, ceea ce a adus un bonus momentului.

"M-am așteptat la această erupție vocală. Ăsta e climaxul vostru. În momentul în care cântați toți patru sus, acolo e unicitatea voastră. Mă bucur că ați făcut alegerea asta de a cânta în limba voastră natală pentru că e o limbă superbă și se vede că înțelegeți fiecare cuvânt și simțiți fiecare cuvânt pe care îl spuneți. Jos pălăria!", a spus Ștefan Bănică.

Florin Ristei a decis că drumul surorilor Ioana și Diana Conta se oprește în această etapă a competiției. Tiny Tigers și Super 4 merg mai departe.

Echipa Delia

Alina Dincă a dat startul interpretărilor din echipa Deliei. Concurenta a dorit să transmită emoție, să reușească să ajungă nu doar la urechile ascultătorilor, ci și la inimile acestora și a reușit. Alina a ales să interpreteze piesa "Omule, deschide ochii".

"Mesajul este foarte puternic, despre un artist neînțeles, și cred că tu te regăsești în povestea asta și din cauza asta ai și transmis acest mesaj cu multă forță și persuasiune. Te-am simțit foarte transformată astăzi. În bine. Felicitări!" a spus Loredana.

Kalon a fost cel de-al doilea concurent din echipa Deliei care a urcat pe scenă. Tânărul a ales să creeze un moment pe melodia "When You Believe". Concurentul a strălucit pe scena de la X Factor, atât datorită ținutei, cât și calităților vocale.

"Dragul meu, vocea ta e androgină. Dacă ai închide ochii, uneori poți să crezi că e femeie, mai ales pe acute și asta îți dă această particularitate, pentru că vocea ta este unică la X Factor. Eu nu mă plictisesc să te ascult pe tine niciodată", a mărturisit Loredana.

Sonia Mosca a încheiat în forță prima seară de Dueluri. Concurenta a ales să interpreteze piesa "Think" și s-a ridicat la nivelul așteptărilor; acela al celei mai puternice voci din competiție.

"Întotdeauna alegerea este foarte grea atunci când ai de ales între o voce foarte, foarte bună și între copii care vor să evolueze și unde simți că e loc de material. Însă, întotdeauna am văzut că, chiar dacă pe muzicieni îi impresionează foarte tare vocile bune, și pe cei de acasă, chiar dacă nu înțeleg, o să-i impresioneze întotdeauna o voce spectaculoasă ca a ei, pentru că cei de acasă nu simt toate greșelile pe care poate noi le auzim și nu poate să facă diferența între o voce bună și una foarte bună, însă o poate recunoaște întotdeauna pe aia spectaculoasă. Și cred că tu ai o voce spectaculoasă", a avut de spus Florin Ristei.

Delia a decis că drumul lui Kelon Rae se oprește în această etapă a competiției. Alina Dincă și Sonia Mosca merg mai departe.

Emisiuni radio-tv

Florin Ristei: "La noi a prins mai tare Vocea (României) decât X (Factor)-ul datorită PRO-ului"

Aflat în postura de jurat al X Factor, Florin Ristei a comparat fără rețineri emisiunea de la Antena 1 cu show-ul concurent de la PRO TV, Vocea României. Din perspectiva lui, succesul Vocii se datorează PRO-ului și producătorilor postului care se ocupă de realizarea emisiunii.

Publicat

pe

Florin Ristei la podcastul lui Gojira
Florin Ristei la podcastul lui Gojira │ FOTO: Captură YouTube

Nu se întâmplă des ca angajații unui trust de televiziune să vorbească de bine despre concurență, dar excepțiile fac mereu deliciul publicului. Florin Ristei, jurat al emisiunii X Factor de la Antena 1, a vorbit cu multă franchețe în podcastul lui Gojira despre talent show-ul concurent, Vocea României, admițând că formatul de la PRO TV e mai urmărit la noi în țară. Mai mult decât atât, acesta a analizat și motivele succesului atins de Vocea României, precum și minusurile show-ului X Factor.

"La noi a prins mai tare Vocea (României) decât X (Factor)-ul datorită PRO-ului, evident. Arată ca afară, sună ca afară, au păstrat linia aia. Însă afară, X Factor-ul rupe, Vocea a fost slăbuță afară.

La noi a fost invers, pentru că n-a fost minunată prima ediție (X Factor)", a explicat Florin Ristei, intrat în juriul X Factor anul trecut, pe ultima sută de metri, cu trei zile înainte de filmări, potrivit destăinuirilor făcute de artist tot în acest podcast.

S-a vorbit fără perdea și despre ce au greșit producătorii români ai show-ului X Factor în preluarea acestui format gândit de Simon Cowell.

"(X Factor) s-a adaptat un pic pieței românești, ceea ce e greșit, că n-o să se uite lumea la o chestie care s-a transformat spre românesc, ci se uită că știe că X Factor afară arată într-un fel, vreau să văd același format la noi, dacă-i tot X Factor. Dacă nu, facem un nou show. (...) Asta e problema televiziunilor, că lumea are internet acum. Că tot îmi zice lumea: <<De ce te raportezi la America? Raportează-te la România>>. Păi nu mă raportez la România, mă raportez la ce-mi place mie și ce-aș vrea eu să fie. Că unii nu o înțeleg, o să înțeleagă, că au internet acum", a opinat Ristei.

Florin Ristei s-a logodit cu iubita lui, Naomi Hedman

Tot în cadrul podcastului, Florin Ristei a dezvăluit cu s-a logodit cu Naomi Hedman, pe care a cunoscut-o anul trecut, chiar la audițiile X Factor. Deși a plăcut-o încă de atunci, artistul a mărturisit că a invitat-o în oraș după ce a părăsit competiția, relația avansând, se pare, foarte rapid.

Logodit cu o femeie de culoare, Florin Ristei a primit în online multe mesaje răutăcioase la adresa iubitei lui, dezvăluindu-i lui Gojira că a învățat foarte multe lecții despre rasism de la Naomi.

"În primul rând am învățat că dacă pe tine nu te afectează, nu înseamnă că nu există", a declarat acesta, detaliind situații în care chiar și o glumă aparent inofensivă poate avea o încărcătură rasistă.

Întrebat direct de Gojira dacă românii sunt rasiști, Florin Ristei a răspuns cu aceeași franchețe cu care a vorbit și despre X Factor.

"Da, sunt rasiști românii. Sunt rasiști românii care n-au avut acces la informație, care sunt foarte, foarte proști și foarte, foarte răi. N-am găsit foarte mulți de-ăștia tinerei prin comentarii, care să zică de rău. Pentru că tinerii au fost cu netul de la început și vezi. Când te uiți la cei mai buni din muzică vezi oameni de culoare și n-ai cum să ai vreun resentiment", a explicat Florin Ristei.

În cadrul acestui podcast, pe care îl puteți urmări integral mai jos, juratul X Factor a vorbit și despre conflictul cu Mircea Badea, relația cu colegii de la Antena, piața muzicală din România, concursul de karaoke la care a participat când era puști, piesa cu Dana și remake-ul ei și viitorul album, pe care vrea să-l lanseze anul viitor.

VIDEO: Florin Ristei la podcastul lui Gojira

Citește în continuare

Lifestyle

Delia a fost invitată la podcastul lui Smiley, unde a vorbit despre vacanţe alături de Dan Badea

Seria de podcasturi a lui Smiley continuă, de această dată cu doi invitaţi de la iUmor. Promovată mai degrabă ca o "emisiune online", "8, 8 şi ceva, FIX" i-a avut invitaţi pe comediantul Dan Badea şi pe Delia Matache. Subiectul acestui episod a fost plecarea în vacanţe şi concedii, dar şi... shaorma cu de toate Totul se vede în clip şi se disecă în articol.

Publicat

pe

Podcast 8 8 si ceva FIX Smiley Delia Dan Badea
Podcast 8 8 si ceva FIX Smiley Delia Dan Badea │ FOTO: Smiley

Pandemia a făcut foarte mulţi artişti, actori, comedianţi să pornească podcasturi, pentru a fi mai aproape de fanii lor. Smiley a pornit în primăvara lui 2021 "8, 8 şi ceva, FIX", o producţie online relaxată, unde artistul a invitat amici ai săi şi persoane de care se simte apropiat. Totul începea cu un episod despre paternitate, în care Bobonete, Fodor şi DOC au avut sfaturi pentru proaspătul tătic Smiley. Au fost invitaţi şi Pavel Bartoş şi soţia, dar şi Ştefania, Speak, Deliric şi Doc în ultimele episoade.

În luna mai i-am făcut pe Gina Pistol, DOC şi Deliric discutând despre sinceritate. Ultimul episod a venit pe 10 iunie 2021, iar după o serie de ştiri pe scurt, un sketch cu istoria shaormei, pe la minutul 17 apar şi invitaţii speciali: Delia Matache şi Dan Badea. Colegi la iUmor, artista şi comediantul au discutat în special despre vacanţe, făcând paralela celor de la noi cu cele din afară. S-a vorbit despre all inclusive, kilogramele puse inevitabil în concediu, dar şi despre cele mai exotice locuri în care a fost Delia.

Am aflat că Smiley nu are atât de mult timp pentru concedii pe cât şi-ar dori şi am ascultat din nou păţania Deliei dintr-o excursie pe munte când era mică. E vorba despre momentul când şi-a petrecut noaptea în pădure alături de tatăl său şi sora în vârstă de doar 5 ani, cu sunete de animale în jur. Auzisem istorioara la podcastul lui Micutzu, unde am aflat şi că Deliei îi e mai teamă de vaci agresive decât de unele animale carnivore. Am avut şi sfaturi pentru vacanţele în Europa, iar Dan Badea a povestit despre momentul când a făcut stand-up pentru soldaţii romani din Afghanistan.

Smiley a lansat în această primăvară piesa "Noi doi şi noaptea", iar pe 1 iunie a sărbătorit Ziua Copilului lansând o versiune live a piesei "Până la Tine". Pe artist îl vom vedea în juriul noii emisiuni SuperStar România, iar alături de el vor juriza şi Marius Moga şi Carla's Dreams, dar şi Raluka. Delia a apărut în urmă cu o lună la podcastul "Acasă la Măruţa", armonizându-şi vocea cu Andra, pentru că în iunie să lanseze piesa "Racheta", care fusese NFT la începutul anului.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Câştigătorul iUmor sezonul 10 este un concurent trimis acasă, revenit cu mini roast-uri

Finala sezonului 10 iUmor a ţinut neaşteptat de mult pe 26 mai, întinzându-se şi după ora 00:00 şi intrând binişor în ziua de 27 mai. 12 concurenţi au ajuns în finală, iar doar 6 au trecut de voturile juraţilor, pentru a ajunge la voturile publicul. La final doar un concurent a plecat cu cecul de 20.000 de euro şi el a fost o surpriză. Îi vedeţi numărul în articol.

Publicat

pe

Finala iUmor Sezonul 10 castigator
Finala iUmor Sezonul 10 castigator │ FOTO: Antena 1 a1.ro

Ca să nu mai ţinem suspansul prea multă vreme, e vorba despre Andrei Garici, cel mai greu calificat concurent. Asta pentru că în semifinală a livrat un număr slab, iar apoi a fost trimis acasă să îşi aducă glumele pregătite pentru finală. Apoi a avut doar o zi, sau mai bine zis 3 ore să îşi scrie numărul nou, după ce a fost votat de public pentru a ajunge în disputa de pe 26 mai. Numărul din marea finală a fost o colecţie de roast-uri, pentru celebrităţi ca Fuego, Prigoană, Gheorghe Gheorghiu, Aurel Moldoveanu şi Cătălin Măruţă.

Au fost glume muşcătoare, dar punct ochit-punct lovit. Juraţii au reacţionat pozitiv şi publicul l-a ales pe Andrei Garici după un vot prin SMS de 15 minute.

Marele favorit al finalei a fost Florin Gheorghe, care se vedea deja câştigător şi a dezamăgit juraţii, deşi avea experienţa show-ului din 2019 şi a avut deja şi turnee de comedie alături de Dan Badea. Prea multe glume cu păr pubian şi prea puţină inspiraţie în afară de poante despre sex.

Surpriza serii la iUmor a fost Nae Nicolae, pe care Mihai Bendeac l-a considerat demn de scenete la Sala Palatului şi cu un număr care va fi amuzant şi peste 20 de ani. Cheloo i-a dat totuşi o lecţie, simulând un vot negativ, pentru a reveni apoi şi a da mâna cu concurentul. Glumele sale s-au axat pe copilăria în sărăcie, cu ardei iute în loc de căldură, pastă de dinţi reciclată şi alte trăznăi.

Doru Nicuţ şi Alexandru Gheţan au fost alţi doi finalişti cu şanse reale la marele trofeu, în vreme ce Ştefania Costache a oferit momentul sexy al serii, cu un "căţeluş feminin", care a furat ochii lui Bendeac şi Cheloo.

Daria Ştefania a reuşit performanţa de a fi incredibil de întunecată, în discursul său despre anorexie, bulimie, vomă şi afecţiuni psihice. A fost dincolo de umor, mai degrabă o serie de confesiuni şocante, mai ales pentru Delia.

Şi Vlad Bieltz a părut a avea şanse, dar nu a fost la fel de bun ca în preselecţii.

Poate dezamăgirea serii a fost Alin Bouraşu, care a livrat ghicitori scornite pe genunchi şi fără a avea mare sens.

La final rămâne un singur câştigător, Andrei Garici şi întrebări legate de existenţa unui sezon 11, după cum tot ameninţa Mihai Bendeac la final. Ce e drept e o glumă internă, ce apare la fiecare final de sezon. Am avut şi un număr de comedie marca Mincu, livrat în timpul votului, iar comendiantul Alexandru Minculescu ne-a povestit cum a petrecut pandemia alături de Maria Popovici, mai ales aventura mersului la magazin după pufuleţi.

Ce a lipsit din finală? Momentul de înregistrare a victoriei fiecărui concurent, separat, cu bucuria mai mult sau mai puţin falsă a juraţilor. Poate şi un roast mai muşcător...

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending