Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Spectacolul "Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci" va fi disponibil online, timp de 48 de ore

"Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci" este un proiect de educaţie prin muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani și face parte din seria "copilăriilor" și "poveștilor" a trupei Clasic e Fantastic. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Spectacol "Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci"
Spectacol "Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci" │ FOTO: captură YouTube

În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, publicul va putea urmări online, gratuit, începând cu ora 11:00, un spectacol a cărui poveste se desfășoară chiar în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor - "Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci".

Spectacolul, disponibil timp de 48 de ore, va fi transmis prin LiVE streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, a Asociației Clasic e Fantastic și a partenerului media Radio România Muzical, dar și pe canalul de YouTube al Teatrului Odeon.

Despre spectacolul "Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci":

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în 1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văzuseră și ascultaseră "Lacul lebedelor", "Frumoasa din pădurea adormită" sau "Spărgătorul de nuci".

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor opere pe care le-au și dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e Fantastic va încerca să răspundă.. În partea a doua a spectacolului, trupa va prezenta povestea și muzica Spărgătorului de nuci.

Distribuție "Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci":

Regia: Monica Ciută
Scenariul:  Cristina Sârbu și Ana Sârbu
Decor și costume:  Valeria Cristia și Sânziana Tarța
Concepție păpuși: Aurelia Bădulescu

Cu: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară)

VIDEO: Ceaikovski și Povestea unui spărgător de nuci

Trending