Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Petrecerile ilegale de Revelion ar putea aduce împreună milioane de oameni

Weekendul 31 decembrie - 3 ianuarie poate cauza un risc crescut al crizei de sănătate, având în vedere numeroasele petreceri ce ar putea fi organizate.

Publicat

pe

Public concert
Public concert

Noi cercetări efectuate de Night Time Industries Association (NTIA) afirmă că peste 5000 de petreceri ilegale sunt așteptate să aibă loc între 31 decembrie și 3 ianuarie, în ciuda tuturor restricțiilor adoptate în urma pandemiei de coronavirus. Asociația în discuție este formată din patroni de baruri, cluburi și restaurante, alături de organizatori de evenimente și manageri muzicali și are în vedere, așa cum îi spune și numele, activitatea "vieții de noapte".

Deși cifrele și studiile realizate de NTIA se referă exclusiv la Regatul Unit al Marii Britanii, ideea petrecerilor ce au ca scop sărbătorirea trecerii în noul an nu este un subiect străin celorlalte țări din lume. Revenind, însă, la U.K., NTIA spune că există un risc ridicat ca milioane de oameni să mișune de-a lungul și de-a latul țării în timpul acestui sezon de petreceri, situația fiind agravată de închiderea cluburilor de noapte care sunt obișnuite să gestioneze mai bine astfel de adunări de oameni.

"Există o îngrijorare din ce în ce mai mare din partea Asociației că Guvernul a subestimat impactul restricțiilor în ajunul Anului Nou, care va conduce la un număr ridicat de petreceri ilegale și adunări în masă. Estimăm că Marea Britanie va fi martoră la peste 5.000 de petreceri ilegale în weekendul de Revelion, mulți organizatori acceptând amenzi și comunicând prin intermediul unor sisteme sofisticate ce depășesc iscusința poliției", a declarat Michael Kill, directorul NTIA.

Activitățile de acest tip au tot avut loc în Marea Britanie în ultimele luni. Deși, la sfârșitul lui octombrie a fost anunțat oficial un nou val de restricții și a debutat o a doua perioadă de izolare, englezii au participat la adunări. Anterior acestor reguli, sute de oameni au participat la o petrecere ce a avut loc într-un depozit în Londra. Filmările postate pe rețelele de socializare au arătat o mulțime de participanți fără mască, ignorând regulile de distanțare socială în timp ce dansau împreună la eveniment.

Trending