Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" interpretează Beethoven live pe 3 decembrie 2020

Iubitorii de muzică simfonică se vor putea delecta pe 3 decembrie 2020 cu un concert cu muzică de Beethoven, interpretată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu". Sub bagheta dirijorului englez Jonathan Berman, acest eveniment se va ţine pe scena Ateneului Român, iar concertul va fi transmis online. Avem detalii în articol.
Concert Orchestra Simfonica a Filarmonicii George Enescu

Concert Orchestra Simfonica a Filarmonicii George Enescu │ FOTO: Orchestra Simfonica a Filarmonicii George Enescu

Concertul dat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" se înscrie în manifestările Anului Beethoven, sărbătorind 250 de ani de la naşterea genialului compozitor german. Concertul este evident fără spectatori din cauza pandemiei şi va fi transmis live de la Ateneul Român. Va include Trei Equali pentru patru tomboane, WoO 30, Serenada pentru flaut şi orchestră, op. 25. Acest material este o adaptare marca Sorin Petrescu după Serenadă pentru flaut, vioara şi viola. Veţi mai putea asculta Simfonia a opta, în fa major, op 93.

Vom avea şi o premieră locală: interpretarea pe 3 decembrie în prima audiţie în România a "Trei Equali pentru patru tromboane", dar vom putea asculta şi un aranjament original, "Serenadă pentru flaut şi orchestră", cu solistul Ion Bogdan Ştefănescu. Solistul în vârstă de 51 de ani este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde predă o clasă de flaut de ani buni. Activitatea sa internaţională a inclus concerte în Franţa, Anglia, Spania, Coreea de Nord, Germania, Japonia şi SUA.

Dirijorul Jonathan Berman este un tânăr britanic apreciat deja de criticii de specialitate, abordând stilul clasic, dar şi pe cel contemporan cu succes. Sub bagheta sa au concertat filarmonicile din Londra, Rotterdam, BBC National Orchestra of Wales, dar şi Royal Academy of Music din Marea Britanie şi Filarmonica George Enescu.

Are în portofoliu şi peste 40 titluri de opera şi este primul britanic care a primt premium "Kempinski Young Artist". Este cunoscut pentru o abordare modernă, ce îmbină multiple forme de artă.

Ludwig van Beethoven a fost un compozitor germna şi pianist considerat unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din istorie. Este cel mai apreciat compozitor din emisfera vestică şi a acoperit momentul cheie al tranziţiei de la perioada clasică la cea romantică. Prima sa opera orchestrala importantă, "Prima Simfonie" a apărut în anul 1800. Stilul "Eroic" avea să îi definească opera, stil care a debutat în "Simfonia a Treia" în anii 1803-1804.

Cum puteţi urmări concertul:

Evenimentul va fi transmis pe 3 decembrie 2020 pe canalele online ale Filarmonicii George Enescu + partenerul Radio România Muzical:

Citește mai multe despre BeethovenOrchestra Simfonică București
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Albumul AC/DC "Power Up" ajunge pe locul întâi în topul Billboard 200

La două săptămâni după lansarea mult aşteptatului album AC/DC "Power Up" aflăm că acesta domină topuri muzicale precum Billboard 200....

Închide