Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări GIM la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": GIM a primit Golden Buzz de la Florin Călinescu după ce a emoționat cu un mesaj puternic

Metallica îşi aduce discografia pe Tidal pentru prima oară: master-uri + HiFi disponibile acum

La ani buni după scandalul cu Napster, Metallica e mult mai prietenoasă cu reţelele de streaming. Pe 25 decembrie, ca un cadou de Crăciun pentru fani formaţia americană şi-a adus catalogul de piese pe platforma Tidal. Piesele sunt disponibile la cea mai bună calitate de pe piaţă, iar membrii Tidal pot asculta albume legendare precum "Master of Puppets" în varianta TIDAL Masters.
James Hetfield, solistul Metallica

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Albumele disponibile drept TIDAL Masters vor suna exact cum au fost înregistrate şi cum au dorit artiştii să se audă. Echipa din spatele Tidal a organizat discografia formaţiei în playlisturi precum Essentials, Live Essentials, dar şi pe decenii ('80, '90, secolul 21). Legenda thrash metal avea deja piesele disponibile pe reţele de streaming ca Spotify, Apple Music sau YouTube Music. În noiembrie 2020 Metallica a organizat un concert caritabil "Helping Hands Concert & Auction", transmis din San Rafael, California.

În acest an pandemic 2020, trupa a profitat de timpul liber cauzat de lipsa de concerte pentru a lucra la piese noi. Artiştii s-au reunit în studio sau prin videoconferinţă de câte ori a fost posibil, venind cu noi idei de melodii. În vară James Hetfield şi Kirk Hammett declaraseră că au sute de idei de track-uri noi. În acest an a sosit şi albumul simfonic "S&M2", înregistrat de Metallica cu San Francisco Symphony.

TIDAL a început să fie suportat în ultima vreme de tot mai multe dispozitive şi platforme precum Plex, Roku, Amazon Alexa, Apple TV, Android TV, Apple CarPlay, Samsung Wearables şi Sonos.

TIDAL pune la bătaie peste 70 de milioane de piese, din toate genurile, dar şi mii de playlisturi organizate de experţi şi echipa editoriala a serviciului. Există şi numeroase posturi de radio dedicate artiştilor. Disponibil sub formă de abonamente HiFi şi Premium, serviciul de streaming oferă şi sesiuni speciale de ascultat albume, care includ şi comentarii originale de la artişti ca Mariah Carey, Alicia Keys şi U2. Există şi artwork animat şi reprezentaţii interactive.

TIDAL a fost lansat de rapperul Jay-Z în 2014, având în spate compania norvegiană Aspiro. Este disponibil în 56 de ţări, inclusiv sub formă de aplicaţie iOS, Android şi Windows. Oferă suport Sony 360 Reality Audio, Dolby Atmos şi Master Quality Authenticated. Tidal Premium costă 19.99 lei pe lună în România, oferă sunet la 320 Kbps în format AAC. Al doilea abonament este Tidal HiFi, cu audiţie la nivel Master şi cu preţ de 39.99 lei pe lună. Există şi o variantă Family, la 29.99 lei pentru Premium şi 59.99 lei pentru HiFi.

Metallica a concertat în România pe 14 august 2019, pe Arena Naţională, în faţa a zeci de mii de fani, care au aşteptat revenriea trupei la noi timp de aproape un deceniu.

Citește mai multe despre Metallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Scorpions urează Crăciun Fericit fanilor cu un mesaj video special

The Scorpions a lansat un nou mesaj video pentru fani, în care le urează acestora Crăciun Fericit şi un an...

Închide